18/1/10

Βατή η κλήρωση - ορισμός για τον Παναθηναϊκό στο Top-16 της Ευρωλίγκα, δύσκολο το διασταύρωμα για final-four

 Η Μπαρτσελόνα λοιπόν ως φαβορί του ομίλου, ήταν γνωστή πριν από την κλήρωση -  ορισμό έτσι όπως είναι τα πράγματα σε αυτή τη φάση της Ευρωλίγκα. Από κει και πέρα, οι επόμενοι δύο αντίπαλοι του Τριφυλλιού θα ήταν, είτε Παρτίζαν-Μαρούσι, όπως και βγήκε εν τέλει, είτε Μακάμπι Τελ Αβίβ-Εφές Πίλσεν. Νομίζω ότι το δεύτερο ζευγάρι είναι πιο δυνατό και επομένως οι Σέρβοι με το Μαρούσι είναι πιο εύκολοι αντίπαλοι. Βέβαια ο Παναθηναϊκός δε νομίζω να σκέφτεται τις ομάδες κάτω από αυτόν, αλλά κυρίως το φαβορί του ομίλου Μπαρτσελόνα και στο... βάθος τη Ρεάλ Μαδρίτης, αφού με τον δικό της όμιλο διασταυρωνόμαστε για μια θέση στο final-four του Παρισίου.

 Εντάξει, σίγουρα η Μπαρτσελόνα έχει ομαδάρα, πέρυσι μας έκανε πλάκα εντός-εκτός αλλά είμαστε οι πρωταθλητές Ευρώπης και δεν μπορεί να θεωρούμαστε ως δεύτερη στον όμιλο, πίσω απ' τους Ισπανούς, πριν καν ξεκινήσει η φάση του Top-16!

Με δεδομένο λοιπόν ότι ο Παναθηναϊκός δεν θα αντιμετωπίσει προβλήματα απέναντι στην Παρτιζάν και το Μαρούσι -δύο ομάδες πάντως που παραδοσιακά τα τελευταία χρόνια τον δυσκολεύουν!- στα δύο ματς με την Μπαρτσελόνα, που βάσει προγράμματος είναι την 3η & 4η αγωνιστική, θα κριθεί το ποια ομάδα θα τερματίσει πρώτη στον 5ο όμιλο. Νωρίτερα, λογικά θα έχουμε ξεκινήσει με 2χ2, αφού υποδεχόμαστε στην πρεμιέρα την Παρτίζαν και τη 2η αγωνιστική φιλοξενούμαστε απ' το Μαρούσι.

 Ρεάλ και Σιένα θα δώσουν τη δική τους μάχη στον 6ο, όπου και αυτοί λογικά θα προκριθούν σε βάρος των Μακάμπι και Εφές. Σίγουρα θα προτιμούσαμε τη Σιένα απ' τη Ρεάλ, όμως για να συμβεί αυτό θα πρέπει είτε εμείς να τεματίσουμε πρώτοι, αφήνοντας την Μπαρτσελόνα 2η, είτε η Σιένα να κανει την υπέρβαση τερματίζοντας πάνω απ' την Ρεάλ.

 Πάντως, η πρόκριση στο final-four προϋποθέτει 3 νίκες. Κάτι που σημαίνει ότι ακόμη και με τη Ρεάλ να παίξουμε θα πρέπει να χάσουμε τρεις φορές για να μην πάμε στο Παρίσι... Ξέρω γω, ο Παναθηναϊκός του Ομπράντοβιτς ρε παιδιά, δε νομίζω ότι "γίνεται" να ηττηθεί 3 απανωτές φορές από έναν αντίπαλο!

 Τα παχινίδια για τη φάση των "16" ξεκινούν άμεσα, στις 27 Ιανουαρίου και θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 10 Μαρτίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: