12/9/09

Γέννησε προσδοκίες η Εθνική στο βόλεϊ με το 3χ3 στην αρχή, απογοήτευσε με τις 3 ήττες στη συνέχεια

Δεν κατάφερε τελικά η Εθνική να διεκδικήσει κάτι καλύτερο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα βόλεϊ που διεξάγεται στη Τουρκία και περιορίστηκε στην κατάληψη της 8ης θέσης. Τιμητική θέση αν μη τι άλλο για μία καινούρια ομάδα που προσπάθησε να αποτινάξει τις κάκιστες παρουσίες των τελευταίων ετών και τη γενικότερη κακή εικόνα που έβγαζε η χώρα μας στο συγκεκριμένο άθλημα εδώ και πολλά χρόνια.
Το θέμα όμως είναι ότι έχουμε την άσχημη συνήθεια εδώ στην Ελλάδα να ενθουσιαζόμαστε αλλά και να απογοητευόμαστε πάρα πολύ εύκολα. Με τις τρεις νίκες στην πρώτη φάση των ομίλων βιαστήκαμε μέσα στους πανηγυρισμούς μας να χρίσουμε την Εθνική μας ομάδα ως ένα εκ των φαβορί ακόμη και για μετάλλιο!
Αυτός ο φαβοριτισμός που δόθηκε από τα ελληνικά μέσα επηρέασε όπως αποδείχτηκε τα παιδιά, άλλαξε τις ισορροπίες και έβαλε τον πήχη των προσδοκιών σε υψηλότερο σημείο. Όταν ήρθε η ώρα για την ομάδα να βγάλει τον χαρακτηρισμό αυτό του φαβορί εντός αγωνιστικού χώρου, ήρθε αμέσως το στραπάτσο από τους Γερμανούς(τον θεωρητικά ευκολότερο αντίπαλο της β' φάσης) και εν συνεχεία η ήττα από τους Γάλλους με 3-1 σετ, για να επέλθει απογοήτευση στο συγκρότημα του Δημήτρη Καζάζη και να φτάνει στο τρίτο και τελευταίο ματς με έναν πανίσχυρο αντίπαλο(οι Πολωνοί κάνανε το 6χ6) να παίζουν οι διεθνείς την είσοδο τους στους "4". Τα παιδιά παλέψανε αλλά λύγισαν κόντρα στους ελλειπείς Πολωνούς και έμειναν στην 8η θέση χάνοντας παράλληλα την ευκαιρία να εξασφαλίσουν μία θέση για το επόμενο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, αυτό του 2011 για το οποίο θα χρειαστεί πια να δώσουμε προκριματικούς αγώνες.
«Κάποιοι ενοχλήθηκαν από τις τρεις νίκες που πετύχαμε στα τρία πρώτα ματς, της πρώτης φάσης και η ομάδα απειλήθηκε με διάλυση. Δε θέλω να ονομάσω πρόσωπα και πράγματα, το σημαντικό ήταν που η ομάδα κρατήθηκε ενωμένη. Προσπαθήσαμε να συνεχίσουμε την καλή μας πορεία, όμως τα αποτελέσματα της β’ φάσης δεν ήταν θετικά. Είμαστε περήφανοι και φεύγουμε με το κεφάλι ψηλά», είπε μετά τον αποκλεισμό ο προπονητής της Εθνική, Δημήτρης Καζάζης και δεν ξέρω κατά πόσο ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.
Εκείνο που γνωρίζω είναι πως δυστυχώς χάθηκε μια σπουδαία ευκαιρία για κάτι καλό σε αυτό το τουρνουά από μία ομάδα που τώρα φτιάχνεται και που θα μπορούσε να κάνει πολύ κόσμο να μιλάει καιρό για αυτήν.
Εν κατακλείδι θα τονίσω ξανά ότι δεν πρέπει να ζήσουμε παρόμοιες καταστάσεις στο μέλλον. Δεν θα πρέπει δηλαδή να απογοητευόμαστε πολύ ύστερα από ανεπιτυχή αποτελέσματα αλλά ούτε και να τρελαινόμαστε μετά από κάποια σημαντική -έστω και ανέλπιστη- επιτυχία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: