6/9/09

Ο Βέλγος διαιτητής Φρανκ ντε Μπλέκερε σταμάτησε την Εθνική

Η Εθνική μας ομάδα ηττήθηκε από τους Ελβετούς με σκορ 2-0 κάτι που δυσκολεύει πια κατά πολύ την απευθείας πρόκριση στα τελικά του Μουντιάλ του 2010. Αυτό όμως από μόνο του δε λέει τίποτα καθώς και η Ελβετία διαθέτει μια πολύ δυνατή ομάδα, έναν σπουδαίο προπονητή και παίχτες που αγωνίζονται με μεγάλη επιτυχία στο εξωτερικό. Το αξιοσημείωτο της χθεσινής αναμέτρησης της Βασιλείας ήταν η ανεκδιήγητη παρουσία του Ντε Μπλέκερε. Ο Βέλγος (καταξιωμένος;) διαιτητής μας άφησε με 10 παίχτες από νωρίς(άδικη αποβολή του Βύντρα στο 42') σπρώχνοντας έτσι τους γηπεδούχους και συμπατριώτες του -αφεντικού της ΦΙΦΑ- Ζεφ Μπάτλερ στη νίκη-πρόκριση.
Για να είμαι απόλυτα ειλικρινής δεν παρακολούθησα το χθεσινό αγώνα καθώς την ώρα του ματς επέστρεφα με τη βραδινή πτήση από την Κω όπου και πέρασα το προτελευταίο στάδιο των καλοκαιρινών μου διακοπών. Ολοκληρωμένη εικόνα λοιπόν του παιχνιδιού δεν μπορώ να έχω, μου αποτυπώθηκαν όμως πολύ καθαρά τα στιγμιότυπα καθώς και τα όσα διάβασα στο τύπο. Η Εθνική δεν ήταν το ίδιο κακή με εκείνο το τελευταίο φιλικό κόντρα στου Πολωνούς αλλά αντίθετα πάλεψε και μάλιστα θα μπορούσε να είχε σημειώσει κάποια τέρματα ακόμη και μετά το 42' και την αριθμητική υπεροχή των Ελβετών. Μεγαλύτερη φάση του αγώνα ήταν το δοκάρι του Σπυρόπουλου στο 67'!
Δεν τα κατάφερε όμως και στο 83' δέχτηκε το γκολ με κεφαλιά του Γκρίχτινγκ όπου σήμανε και την ήττα, που απλά διαμορφώθηκε πέντε λεπτά αργότερα με το 2-0 από τον Πανταλίνο.
Το λιγότερο αστεία μπορεί να χαρακτηριστεί η αποβολή του Βύντρα, αρνητικά σχόλια για την οποία εξέφρασε και ο προπονητής των Ελβετών Ότμαρ Χιτσφελντ.

Οι συνθέσεις του αγώνα:
ΕΛΒΕΤΙΑ: Μπενάλιο, Νεφ (61' Ντερτιγιόνκ), Φον Μπέργκεν, Γκρίχτινγκ, Μανίν, Χούγκελ, Μπαρνέτα, Πανταλίνο, Φερνάντες (68' Γιακίν), Φράι, Ενκουφό (81' Φονλάντεν)

ΕΛΛΑΔΑ: Χαλκιάς, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Μόρας, Κυργιάκος, Παπασταθόπουλος, Κατσουράνης, Πατσατζόγλου, Αμανατίδης (81' Γκέκας), Σαλπιγγίδης (46' Σαμαράς), Χαριστέας (73' Παπαδόπουλος)

* Παράλληλα πάντως με τα προκριματικά του ποδοσφαίρου διεξάγονται Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα σε βόλεϊ (εκπληκτικό ξεκίνημα για τους διεθνείς στην Τουρκία με τον απρόσμενο θρίαμβο κόντρα στους πρωταθλητές Ευρώπης Ισπανούς, 2χ2 στον όμιλο με νίκη επί των Σλοβάκων και αυτή την ώρα παίζει για το απόλυτο με τους Σλοβένους και το τυπικό για την είσοδο στους καλύτερους "12") αλλά και μπάσκετ όπου αύριο Δευτέρα στην Πολωνία, στις 17:30 ώρα Ελλάδος ξεκινά η ομάδα του Καζλάουσκας με μεγάλη αισιοδοξία για μετάλλιο κόντρα στους Σκοπιανούς στο πρώτο ματς του ομίλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: