10/6/08

Ξεκινάει απόψε την προσπάθεια η Εθνική Ελλάδος στο Euro

Η μεγάλη στιγμή έφτασε για την Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου. Απόψε στο στάδιο "Βαλς Ζίντσεχαϊμ" του Σάλτσμπουργκ, οι Πρωταθλητές Ευρώπης ρίχνονται στη μάχη του Euro 2008 με στόχο μία ακόμη διάκριση. Όπως δηλώνουν και οι ποδοσφαιριστές αλλά και οι προπονητές της Εθνική ομάδος, το ζητούμενο σε αυτό το τουρνουά είναι η πρόκριση στους "8". Βέβαια ακόμη και αυτό μόνο εύκολο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, όταν στον όμιλο της η Ελλάδα καλείται να αντιμετωπίσει ένα μεγάλο φαβορί -κατά πολλούς-, την Ισπανία, την ανερχόμενη δύναμη, Ρωσία αλλά και την πάντα υπολογίσιμη ομάδα της Σκανδιναβίας, τη Σουηδία. Ξεκίνημα με τους Σουηδούς. Ίσως καλό, με την έννοια ότι εάν οι διεθνείς κατορθώσουν να πάρουν απόψε τους 3 βαθμούς θα έχουν κάνει ένα πολύ σημαντικό βήμα για πρόκριση. Δε θα προχωρήσουμε σε ανάλυση του αγώνα αλλά ούτε και σε πιθανή 11άδα μιας και ο Όττο Ρεχάγκελ ίσως προχωρήσει σε 1-2 εκπλήξεις όσον αφορά στο βασικό σχήμα, είτε σε σύστημα είτε σε πρόσωπα. Περισσότεροι από 10000 Έλληνες φίλαθλοι θα βρίσκονται για μία ακόμη φορά στο πλευρό της Εθνικής ομάδος και θ βοηθήσουν τα παιδιά να φτάσουν στην πολυπόθητη νίκη και το ελπιδοφόρο ξεκίνημα στο τουρνουά.

Εν τω μεταξύ ολοκληρώθηκε η 1η αγωνιστική στους πρώτους 3 ομίλους με τα πράγματα να κυλάνε ομαλά:
Στον 1ο όμιλο τα φαβορί ξεκίνησαν με το δεξί. Στο εναρκτήριο παιχνίδι οι Τσέχοι -δίχως να είναι καλύτεροι- χάλασαν τη γιορτή των Ελβετών, επικρατώντας στο "Σεντ Γιάκομπ Παρκ" της Βασιλείας με 1-0 με σκόρερ τον Σβέρκος, από αλλαγή, 71'. Οι Πορτογάλοι κέρδισαν πολύ εύκολα τους Τούρκους στη Γενεύη με 2-0(Πέπε, Μεϊρέλες) ενώ είχαν και 3 δοκάρια.
Στον 2ο όμιλο, η συν διοργανώτρια Αυστρία, στο "Ερνστ Χάπελ" της Βιέννης ηττήθηκε από τους Κροάτες με 1-0(σκόρερ ο Μόντριτς με πέναλτι), με τους Κροάτες όμως να παίζουν πολύ συντηρητικά. Οι Γερμανοί δεν είχαν κανένα πρόβλημα, στο Κλάνκεφουρτ, κόντρα στους Πολωνούς, τους οποίους κέρδισαν με 2-0(Ο Πολωνός Λούκας Ποντόλσκι σημείωσε τα 2 τέρματα)και αν και είναι νωρίς φαίνεται πως η ομάδα του Λεβ έχει όλα τα φόντα να το σηκώσει.
Τέλος, στον 3ο όμιλο, στη Ζυρίχη, η Γαλλία απογοήτευσε για μία ακόμη φορά(0-0 με Ρουμανία) ενώ η γερασμένη και με σημαντικές απουσίες(Καναβάρο, Νέστα) Ιταλία, υποτάχθηκε στην ανωτερότητα της Ολλανδίας. Στη Βέρνη λοιπόν, οι Ολλανδοί έχοντας σε εκπληκτική μέρα τους Σνάιντερ, Ντε Γιονγκ, Φαν ντε Φάαρτ διέλυσαν τους Παγκόσμιους Πρωταθλητές που πλέον βρίσκονται σε δύσκολη θέση.

* Την πρώτη αγωνιστική κλείνει απόψε ο δικός μας όμιλος. Ισπανία - Ρωσία το πρώτο ματς (αλήθεια τί μας συμφέρει, να νικήσουν οι Ισπανοί ή να έρθουν "χ";) και Ελλάδα - Σουηδία το βράδυ.
* Καλή επιτυχία στην Εθνική μας ομάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: