11/6/08

Κακή εμφάνιση, Ζλάταν ο τιμωρός



Κατώτερη των προσδοκιών εμφανίστηκε η Εθνική μας ομάδα στη πρώτη αγωνιστική του 4ου ομίλου στο Euro. Η ήττα με 2-0 από τη Σουηδία(Ιμπραΐμοβιτς 67', Χάνσον 72') φέρνει την Πρωταθλήτρια Ευρώπης σε πολύ δύσκολη θέση όσον αφορά στη πρόκριση. Σίγουρα η εμφάνιση ήταν κακή, σίγουρα ο Γερμανός έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης για το στήσιμο της ομάδας με τρεις στην άμυνα, σίγουρα φοβηθήκαμε περισσότερο από ότι θα 'πρεπε τους Σουηδούς. Όπως σίγουρα, επίσης, δε διαθέτουμε έναν Ιμπραΐμοβιτς. Όμως θα πρέπει να προσπαθήσουμε ακόμη περισσότερο από δω και πέρα, γιατί τίποτα δε χάθηκε. Η Εθνική ομάδα πρέπει να αλλάξει πολλά, πρέπει να βελτιωθεί πολύ. Σε ψυχολογία, σε αγωνιστική συμπεριφορά, σε νοοτροπία. Το γιουχάρισμα των Σουηδών φιλάθλων από τα μισά του πρώτου ημιχρόνου κάθε φορά που αλλάζαμε 15 πάσες στην άμυνα νομίζω ότι ήταν η απεικόνιση όλου του αγώνα αλλά και της λανθασμένης κρίσης μας απέναντι στην ομάδα του Λάγκερμπακ(δεν παίζαμε δα με την Ισπανία!). Η δήλωση του Ρεχάγκελ μετά τον αγώνα, "αν παίζαμε επιθετικά θα τρώγαμε 5 γκολ", νομίζω ότι δεν αντικατοπτρίζει σε καμία περίπτωση τη διαφορά των δύο ομάδων, όπως επίσης πιστεύω ότι η δήλωση του Γερμανού δεν ήταν παρά ένα κακό κλείσιμο μιας, έτσι κι αλλιώς, κακής βραδιάς. Πλέον το ματς με τη Ρωσία είναι κομβικό για την Εθνική, εάν θέλει να μείνει ζωντανή στην υπόθεση πρόκριση. Πρέπει να ψάξουμε την νίκη -έστω και- με 1-0 και την ίδια στιγμή να περιμένουμε από τους Ισπανούς να "διαλύσουν" τους Σουηδούς. Για να πάμε τελικά σε τριπλή ισοβαθμία (με ήττα στο τέλος από Ισπανούς και νίκη των Ρώσων επί της Σουηδίας) με Ρώσους, Σουηδούς στους 3 βαθμούς και να δούμε τί θα γίνεται με τις διαφορές τερμάτων. Προσωπικά πιστεύω πως είναι το μόνο σενάριο με το οποίο έχουμε ελπίδες πρόκρισης..

* Υπό άλλες προϋποθέσεις μία ήττα με 2-0 από τους Σουηδούς σε τελική φάση μεγάλης διοργάνωσης δε νομίζω ότι θα μας έβαζε στη διαδικασία του τί φταίει. Αλλά, όπως και να το κάνουμε, στα γήπεδα της Αυστρίας και της Ελβετίας πήγαμε ως Πρωταθλητές. Αυτό με τη σειρά του δε σημαίνει ότι θα ξανασηκώναμε το τρόπαιο εύκολα.. Αλλά τουλάχιστον θα έπρεπε να δείξουμε ένα άλλο πρόσωπο, τελείως διαφορετικό. Ας το δείξουν τα παιδιά το Σάββατο. Κάλιο αργά παρά ποτέ..

Οι συνθέσεις του 1ου αγώνα

Ελλάδα (Ότο Ρεχάγκελ): Νικοπολίδης, Σεϊταρίδης, Τοροσίδης, Κυργιάκος, Δέλλας (70΄ Αμανατίδης), Άντζας, Κατσουράνης, Μπασινάς, Καραγκούνης, Χαριστέας, Γκέκας (46΄ Σαμαράς)

Σουηδία (Λαρς Λάγκερμπακ): Ίσακσον, Αλεξάντερσον (74΄ Στορ), Μ. Νίλσον, Μέλμπεργκ, Χάνσον, Ντ. Άντερσον, Λιούνγκμπεργκ, Βίλχεμσον (78΄ Ρόζενμπεργκ), Σβένσον, Λάρσον, Ιμπραϊμοβιτς (71΄ Ελμάντερ)

Διαιτητής: Μάσιμο Μπουζάκα

Βοηθοί: Ματίας Αρνέτ, Στεφάν Σουάτ

Γήπεδο: Βαλς-Σίζενχαϊμ Στάντιον - Σάλτσμπουργκ

Δεν υπάρχουν σχόλια: