3/5/08

Πρόγραμμα TV

Προτεινόμενες ταινίες, Σάββατο 3 Μαϊου - Παρασκευή 9 Μαϊου

ΣΑΒΒΑΤΟ
22:30 STAR, <>, του Κώστα Γαβρά. Υπόθεση: Ένας τηλεοπτικός ρεπόρτερ κερδίζει την εμπιστοσύνη ενός απολυμένου φύλακα, ο οποίος μέσα στην απόγνωσή του πιάνει ομήρους τους επισκέπτες ενός μουσείου. Με τους: Ντάστιν Χόφμαν, Τζον Τραβόλτα, Μία Κίρσνερ, διάρκειας 115', παραγωγής 1997.
23:20 ΒΟΥΛΗ, <<Οι απόντες>>, του Νίκου Γραμματικού. Υπόθεση: Οι σποραδικές συναντήσεις έξι φίλων στη Σαλαμίνα, από το 1987 έως το 1994, και η αναπόφευκτη σταδιακή χαλάρωση των δεσμών του παρελθόντος. Με τους: Νίκο Γεωργάκη, Γιώργο Ευγενικό, Βαγγέλη Μουρίκη, διάρκειας 115', παραγωγής 1996.
00:30 CINE+, <<Ιστορίες καθημερινής τρέλας>> (STORIE DI ORDINARIA FOLIA), του Μάρκο Φερέρι. Υπόθεση: Ο Σέρκιν είναι ένα ρεμάλι. Η ζωή του αναστατώνεται από την παρουσία της Κας, της "ωραιότερης γυναίκας της πόλης", που θέλει να καταστρέψει την ομορφιά της.
Με τους: Μπεν Γκατζάρα, Ορνέλα Μούτι, Κάτια Μπέργκερ, διάρκειας 108', παραγωγής 1981.
02:45 STAR, <<Επικίνδυνα χρόνια>> (THE YEAR OF LINING DANGEROUSLY), του Πίτερ Γουίαρ. Υπόθεση: Στην Ινδονησία του 1965, την περίοδο της διακυβέρνησης Σοεκάρνο και της αποτυχημένης απόπειρας της Αριστεράς ν' ανέβει στην εξουσία, ένας Αυστραλός δημοσιογράφος θυσιάζει φιλίες και προσωπικές σχέσεις για να πετύχει ένα μεγάλο δημοσιογραφικό scoop. Με τους: Μελ Γκίμπσον, Σιγκούρνι Γουίβερ, Λίντα Χαντ, διάρκειας 114', παραγωγής 1982.

ΚΥΡΙΑΚΗ
21:15 ΕΤ1, <<Ασανσέρ για δολοφόνους>> (ASCENSEUR POUR L' ECHAFAUD), του Λουί Μαλ. Υπόθεση: Ο Ζιλιέν δολοφονεί τον σύζυγο της ερωμένης του Φλοράνς, όμως ακινητοποιείται στο ασανσέρ φεύγοντας από το έρημο κτίριο του τόπου του εγκλήματος. Κι ενώ η Φλοράνς τον αναζητά εναγωνίως στο νυχτερινό Παρίσι, ένα νεαρό ζευγάρι που έχει κλέψει το αυτοκίνητό του γίνεται η αιτία για ακόμα ένα ειρωνικό παιχνίδι της μοίρας. Με τους: Ζαν Μορό, Μορίς Ρονέ, Λίνο Βεντούρα, διάρκειας 90', παραγωγής 1957.
21:00 CINE+, <<Ποιος να ξέρει>> (VA SAVOIR), του Ζακ Ριβέτ. Υπόθεση: Η Καμίλ, μια Γαλλίδα ηθοποιός που παίζει σ' έναν ιταλικό θίασο κι έχει δεσμό με τον συμπρωταγωνιστή της Ούγκο, επιστρέφει στο Παρίσι για μια παράσταση έργου του Πιραντέλο. Ξανασυναντά τον πρώην εραστή της Πιέρ, την ίδια ώρα που ο Ούγκο, στο πλαίσιο μιας έρευνάς του για τον Γκολντόνι, ερωτοτροπεί με μια πανέμορφη νεαρή. Τα πράγματα θα φτάσουν σύντομα σε σύγκρουση.. Με τους: Ζαν Μπαλιμπάρ, Σέρτζιο Καστελίτο, Ζακ Μποναφέ, διάρκειας 150', παραγωγής 2001.
24:00 ΝΕΤ, <<Ο φανφαρόνος>> (IL SORPASSO), του Ντίνο Ρίζι. Υπόθεση: Ψάχνοντας απεγνωσμένα για τηλέφωνο, ο σαραντάρης Μπρούνο εισβάλλει στο σπίτι του Ρομπέρτο, ενός συνεσταλμένου φοιτητή, τον οποίο και προσκαλεί, σχεδόν διά της βίας, σε μια βόλτα με το σπορ αμάξι του για να τον ευχαριστήσει. Είναι η αρχή μιας περιπέτειας που θα ξεκινήσει ως ανέμελη εκδρομή και θα καταλήξει σε τραγωδία. Με τους: Βιτόριο Γκάσμαν, Ζαν-Λουί Τρεντινιάν, Κατρίν Σπάακ, διάρκειας 105', παραγωγής 1962.

ΔΕΥΤΕΡΑ
21:00 STAR, <<Η συμμορία των 11>> (OCEAN' S ELEVEN), του Στίβεν Σόντερμπεργκ. Υπόθεση: Ο Ντάνι Όσεαν, αμέσως μετά την αποφυλάκισή του, συγκεντρώνει 11 ειδικούς στις διαρρήξεις για να ληστέψει τις εισπράξεις από τρία καζίνο του Λας Βέγκας που ανήκουν στον Τέρι Μπένεντικτ, νυν εραστή της πρώην συζύγου του ήρωά μας. Με τους: Τζορτζ Κλούνεϊ, Μπραντ Πιτ, Τζούλια Ρόμπερτς, διάρκειας 116, παραγωγής 2001.
21:05 CINE+, <<Η Ιουλιέτα των πνευμάτων>> (GIULIETTA DEGLI SPIRITI), του Φεντερίκο Φελίνι. Υπόθεση: Η Ιουλιέτα, μια μεσόκοπη κυρία του καλού ιταλικού κόσμου που ο άντρας της την απατά, μάχεται με τα "φαντάσματα" των παιδικών και νεανικών της αναμνήσεων, αλλά και με αληθινά πνεύματα που την έχουν στοιχειώσει οδηγώντας τη σε μια κρίση ταυτότητας και ταυτόχρονα προς τη σχιζοφρένεια. Με τους: Τζουλιέτα Μασίνα, Σάντρα Μίλο, Μάριο Πισού, διάρκειας 130', παραγωγής 1965.

ΤΡΙΤΗ
22:45 ΒΟΥΛΗ, <<Αντίο Βερολίνο>>, του Δημήτρη Αθανίτη. Υπόθεση: Ο 'Αλεξ, ένας φέρελπις Έλληνας σκηνοθέτης που φυτοζωεί στο Βερολίνο, παίρνει το σενάριο στο οποίο έχει επενδύσει όλες του τις ελπίδες και ξεκινά μια μικρή Οδύσσεια από το Βερολίνο ως την Αθήνα σε αναζήτηση παραγωγού. Με τους: Πάνο Θανασούλη, Εύα Στιλάντερ, Τάσο Πλάτζιο, διάρκειας 75', παραγωγής 1994.

ΤΕΤΑΡΤΗ
23:00 ΝΕΤ, <<Αμαρτωλή πόλη>> (SIN CITY), των Ρόμπερτ Ροντρίγκεζ, Φρανκ Μίλερ και Κουέντιν Ταραντίνο. Υπόθεση: Ένας αδιάφθορος μπάτσος προσπαθεί να σώσει μια 11χρονη από τις σαδιστικές ορέξεις του γιου ενός γερουσιαστή^ ο πανάσχημος Μαρβ κατηγορείται για το φόνο μιας πόρνης, ενώ ψάχνει να εκδικηθεί τον πραγματικό δολοφόνο της ^ ένας ιδιωτικός ντετέκτιβ γίνεται ο φύλακας άγγελος των κοριτσιών της νύχτας. Με τους: Μπρους Γουίλις, Μίκι Ρουρκ, Κλάιβ Όουεν, διάρκειας 124' παραγωγής 2005.

ΠΕΜΠΤΗ
18:00 CINE+, <<Μουλέν Ρουζ>> (Moulin Rouge), του Μπαζ Λούρμαν. Υπόθεση: Ένας παθιασμένος ονειροπόλος ποιητής ερωτεύεται την εξωτική αρτίστα, που δουλεύει στο περίφημο Μουλέν Ρούζ σε αυτή την μουσική ιστορία αγάπης. Από τον μοναδικό και οραματιστή σκηνοθέτη Μπαζ Λουρμαν με μοναδικές ερμηνείες από την Νικόλ Κίντμαν και τον Γιούαν ΜακΓκέγκορ. Εξαιρετικές μουσικές διασκευές γνωστών τραγουδιών. ΜΕ τους: Νικόλ Κίντμαν, Γιούαν ΜακΓκρέγκορ, διάρκειας 122', παραγωγής 2001.
01:45 ALTER, <<Γεννημένοι δολοφόνοι>> (Natural Born Killers), του Όλιβερ Στόουν. Υπόθεση: : Ο Μίκι και η Μάλορι ταξιδεύουν στην αμερικανική ύπαιθρο, προβαίνοντας σε αποτρόπαιες δολοφονίες χωρίς ουσιαστικό κίνητρο. Σύντομα η φήμη τους ως ζεύγος εγκληματιών ξεπερνά τα όρια της πολιτείας στην οποία δρουν. Όταν συλληφθούν από τις Αρχές, έχουν γίνει ήδη λαϊκοί ήρωες. Με τους: Γούντι Χάρελσον, Ρόμπερτ Ντάουνι Τζ., Τζούλιετ Λιούις, Τόμι Λι Τζόουνς, διάρκειας 110', παραγωγής 1994.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
01:10 ΑΝΤ1, <<Ολική έκλειψη>>, του Τέιλορ Χάκφορντ. Υπόθεση: Μια γυναίκα κατηγορείται ότι αποπειράθηκε να δολοφονήσει την εργοδότριά της και οι Αρχές ειδοποιούν την κόρη της, δημοσιογράφο στη Νέα Υόρκη. Η Σελίνα αναγκάζεται να επιστρέψει στη γενέτειρά της, για να έλθει αντιμέτωπη με τη μητέρα της αλλά και με φαντάσματα του παρελθόντος που στοιχειώνουν τη μέχρι σήμερα ζωή της. Με τους: Κάθι Μπέιτς, Ντέιβιντ Στράθερν, Τζένιφερ Τζέισον Λι , διάρκειας 131', παραγωγής 1995.

Δεν υπάρχουν σχόλια: