2/5/08

Man Utd. - Chelsea και Zenit - Rangers οι τελικοί των Ευρωπαϊκών κυπέλλων

Ο Αγγλικός εμφύλιος δυστυχώς (ή ευτυχώς) δεν αποφεύχθηκε και έτσι Μάντσεστερ Γιουνάιτετ και Τσέλσι θα διεκδικήσουν το βαρύτιμο τρόπαιο στον τελικό του Champions League της Μόσχας την Τετάρτη 21 Μαϊου.
Η Γιουνάιτετ επαλήθευσε τα προγνωστικά που την ήθελαν να προκρίνεται κατά της Μπαρτσελόνα και πιάνοντας καλύτερη απόδοση συνολικά στα δύο ματς δικαίως πήρε το πρώτο εισιτήριο.
Μετά από ένα εύκολο βράδυ στη Βαρκελώνη και το 0-0 στην πρωτεύουσα της Καταλονίας, οι κόκκινοι διάβολοι κέρδισαν με 1-0 την ομάδα του Ράικαρντ στο Ολντ Τράφορντ, παρουσιάζοντας όχι εντυπωσιακό θέαμα, αλλά παίζοντας ουσιαστικό ποδόσφαιρο(κάτι που ως φαίνεται είναι αλλαγή πλεύσης τα τελευταία δύο χρόνια από τον Φέργκιουσον) και περίμεναν να μάθουν τον αντίπαλό τους στον τελικό.
* Η Γιουνάιτετ φτάνει αήττητη μέχρι τον τελικό καθώς σημείωσε 9 νίκες και 3 ισοπαλίες!

Η Τσέλσι από την άλλη κόντρα στα προγνωστικά που στο σύνολο των δύο αγώνων "έβλεπαν" Λίβερπουλ, κατόρθωσαν να αποκλείσουν την ομάδα του μεγάλου λιμανιού και να πετύχουν ιστορική πρόκριση σε τελικό Champions League. Και τα δύο ματς της σειράς μεταξύ "μπλε" και "κόκκινων" κύλισαν λογικά, με δύο μόλις γκολ στη κανονική διάρκεια. Στον πρώτο αγώνα έγινε η ζημιά για τη Λίβερπουλ, αφού το αυτογκόλ του Ρίισε στο 95' άλλαξε τα δεδομένα και έχρισε φαβορί -εν όψη Στάμφορντ Μπριτζ την ομάδα του Αμπράμοβιτς. Πάντως και η Τσέλσι δίκαια πήρε το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό, καθώς στη ρεβάνς ήταν καλύτερη από τη Λίβερπουλ -των 6 κυπέλλων Πρωταθλητριών- και αφού το παιχνίδι πήγε στην παράταση, βρήκε τις δυνάμεις να φτάσει στο τελικό 3-2.

Ο τελικός του Champions League, Manchester Utd - Chelsea, στις 21/5 στη Μόσχα.


Στο κύπελλο Uefa επιτέλους αποδόθηκε δικαιοσύνη! Η Μπάγερν Μονάχου που έπρεπε να έχει αποκλειστεί νωρίτερα από το θεσμό, έφυγε με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο. Η Ζενίθ από την Αγία Πετρούπολη δεν πλήρωσε την απειρία της Χετάφε και μετά το 1-1 της "Αλιάνσα Αρίνα", σκόρπισε τους Βαυαρούς διαλύοντας την ομάδα του Χίτσφελντ με το απίθανο 4-0! Η Μπάγερν που είχε ξεκινήσει τη χρονιά σαν το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του κυπέλλου θα περιοριστεί στο πρωτάθλημα Γερμανίας..
* Η Ζενίθ που μετρά μόλις 1 πρωτάθλημα Ρωσίας γίνεται μόλις η δεύτερη ομάδα μετά την ΤΣΣΚΑ που θα συμμετάσχει στον τελικό της διοργάνωσης.

Στον άλλο ημιτελικό η Ρέιντζερς συνέχισε τις εκπλήξεις αποκλείοντας και τη Φιορεντίνα! Μετά το 0-0 του Άιμπροξ, οι Σκωτσέζοι άντεξαν στην πίεση των Ιταλών και οδήγησαν το ματς στα πέναλτι. Εκεί φάνηκαν πιο τυχεροί και πανηγύρισαν τη σπουδαία πρόκριση.
* Η Ρέιντζερς μετρά τέσσερις διαδοχικές προκρίσεις εκτός έδρας (αφού στις κληρώσεις καλούνταν να παίξει το πρώτο ματς στη Σκωτία), με Παναθηναϊκό, Βέρντερ Βρέμης, Σπόρτινγκ Λισσαβώνας και Φιορεντίνα!

Ο τελικός του Uefa, Zenit - Rangers στις 14/5 στο City of Manchester Stadium.

Δεν υπάρχουν σχόλια: