1/5/08

"Σώζει" στο τέλος μια κακή χρονιά

Ο Παναθηναϊκός κλείνει θετικά μια σεζόν απογοητευτική. Στη δεύτερη αγωνιστική για τα πλέι οφ οι "πράσινοι" διέλυσαν την ΑΕΚ με 4-1 στη Λεωφόρο και παρέμειναν αήττητοι στα μεγάλα παιχνίδια(με ΟΣΦΠ, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Άρη). Πλέον ισοβαθμούν στο βαθμολογικό πίνακα με την ΑΕΚ αλλά είναι πρώτοι χάρη στη νίκη αυτή. Σε ένα ματς που είχε την ίδια εικόνα με εκείνο του πρωταθλήματος(απλά αυτή τη φορά η ΑΕΚ δε στάθηκε το ίδιο τυχερή) ο Παναθηναϊκός απέδειξε ότι είναι η καλύτερη ομάδα και πως καθαρά από δικά του λάθη έχασε το πρωτάθλημα. Παπαδόπουλος, Μάτος και Ίβανσιτς(2 γκολ) οι σκόρερ για το τριφύλλι, με το 4-0 να διαμορφώνεται από το πρώτο ημίχρονο! Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν το ίδιο δυνατά και στην επανάληψη, αλλά μετά το 60' χαλάρωσαν, "κάθισαν", δίνοντας χώρους στην ΑΕΚ, η οποία κατάφερε μόνο να πετύχει το γκολ της τιμής με απευθείας χτύπημα φάουλ του Ριβάλντο, που μάλιστα χειροκροτήθηκε από όλο τον κόσμο που βρέθηκε στη Λεωφόρο.
Επόμενο παιχνίδι της σειράς, με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη την Κυριακή.

Οι συνθέσεις του αγώνα:
Παναθηναϊκός(Ζοσέ Πεσέιρο): Γκαλίνοβιτς, Νίλσον, Σαριέγκι, Μόρις, Βύντρα, Καραγκούνης (68' Νίνης), Μάτος (76' Σιμάο), Τζιόλης, Ίβανσιτς, Παπαδόπουλος, Σαλπιγγίδης (86' Μανούτσο).

ΑΕΚ (Νίκος Κωστένογλου): Μάχο, Πλιάτσικας, Δέλλας, Παπασταθόπουλος, Μπούρμπος, Εντίνιο, Καφές (62' Ζούλιο Σέζαρ), Τόζερ (34' Ενσαλίβα), Ριβάλντο, Λυμπερόπουλος (46' Καλόν), Μπλάνκο.

* Ξεκινούν τα πλέι οφ και στο μπάσκετ, το Σάββατο 19:05 στο ΟΑΚΑ, ΠΑΟ - Ολύμπια Λάρισας. Η σειρά στις δύο νίκες.

* Μεγάλη απογοήτευση στο βόλεϊ. Για δεύτερη σερί χρονιά ο Παναθηναϊκός χάνει το πρωτάθλημα από τον Ηρακλή δίχως να μπορέσει να αξιοποιήσει το πλεονέκτημα της έδρας. Και μάλιστα φέτος έχασε με 3-0... Ήδη ο Μινούτσι αποτελεί παρελθόν για τους πράσινους, που αναμένεται να διώξουν κι άλλους παίχτες ή προπονητές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: