2/7/14

Αργεντινή (1-0 παρ. την Ελβετία) - Βέλγιο (2-1 παρ. τις ΗΠΑ) το τελευταίο ζευγάρι των «8»

 

Αργεντινή - Βέλγιο το τέταρτο και τελευταίο ζευγάρι των προημιτελικών του Μουντιάλ της Βραζιλίας.

 Το αντίπαλο δέος της διοργανώτριας υπέφερε αρκετά απέναντι σε μία πολύ καλή Ελβετία, κατάφερε ωστόσο να πάρει την αγχωτική νίκη πρόκριση στο 118' με γκολ του Ντι Μαρία!
 Το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο για περίπου 72 λεπτά. Από εκείνο το σημείο και μετά η Αργεντινή θυμήθηκε να παίξει μπάλα και να δικαιολογήσει το ρόλο του φαβορί. Οι Λατίνοι πίεσαν και έχασαν κάποιες ευκαιρίες, όμως οι Ελβετοί κρατούσαν με νύχια και δόντια μέχρι την στιγμή που στο 118' ο Μέσι, που ήταν μέτριος αλλά πιο δραστήριος από τις προηγούμενες φορές, έκανε ωραίο σλάλομ και πάσαρε τη σωστή στιγμή στον Ντι Μαρία, ο οποίος με ωραίο πλασέ στην κίνηση έκανε το 1-0. Παρά το γκολ που δέχτηκαν, οι Ελβετοί δεν παραιτήθηκαν από το ματς. Αντίθετα βγήκαν μπροστά και έχασαν δύο μεγάλες ευκαιρίες για να πάνε το ματς στα πέναλτι, με αποκορύφωμα το δοκάρι στο φινάλε!

 Στο τελευταίο ματς της φάσης των «16» Βέλγιο και ΗΠΑ μας πρόσφεραν πιθανώς την ωραιότερη ποδοσφαιρική παράσταση του Μουντιάλ. Παρά το 0-0 της κανονικής διάρκειας, το ματς ήταν καλό, γρήγορο, με ρυθμό, πάνω κάτω και τις φάσεις να διαδέχονται η μία την άλλη. Βέβαια το Βέλγιο απειλούσε περισσότερο, έπεσε όμως πάνω σε έναν εξαιρετικό Χάουαρντ, με τον αμερικανό πορτιέρο να κάνει ιστορικό ματς σημειώνοντας 15(!) επεμβάσεις, αριθμός ρεκόρ στα χρονικά των παγκοσμίων κυπέλλων.
 Στην παράταση οι Ευρωπαίοι έδειχναν να καθαρίζουν με το γρήγορο 2-0 του πρώτου ημιχρόνου και τα γκολ των Ντε Μπρούιν (εξαιρετικός), Λουκάκου, οι Αμερικανοί ωστόσο δεν το έβαλαν κάτω, μείωσαν με τη σέντρα στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Γκριν και έχασαν απίστευτες ευκαιρίες προς το φινάλε για το 2-2! Τελικά, το 2-1 έδωσε στο ενθουσιώδες Βέλγιο το τελευταίο εισιτήριο των «8», που τους φέρνει απέναντι από την Αργεντινή.

 Τα τέσσερα ζευγάρια των προημιτελικών:

 Βραζιλία - Κολομβία

 Ολλανδία - Κόστα Ρίκα


 Γαλλία - Γερμανία

 Αργεντινή - Βέλγιο


Δεν υπάρχουν σχόλια: