29/6/14

Βραζιλία (3-2 πέν. τη Χιλή, κ.α 1-1) - Κολομβία (2-0 την Ουρουγουάη) στους «8»

Brazil 1:1 (3:2 PSO) Chile  

Βραζιλία - Κολομβία είναι το πρώτο ζευγάρι των προημιτελικών του Μουντιάλ.
Οι οικοδεσπότες του 20ου Παγκοσμίου Κυπέλλου παρουσίασαν ακόμη μια μέτρια εικόνα στον νοτιοαμερικανικό εμφύλιο με τη Χιλή, κατόρθωσαν όμως χάρη στον Ζούλιο Σέζαρ, που απέκρουσε δύο πέναλτι αλλά και το... δοκάρι, που σταμάτησε τη βολίδα του Πινίγια στο τελευταίο λεπτό της παράτασης, να πανηγυρίσουν μια αγχώδη πρόκριση στους «8», όπου θα αντιμετωπίσουν ξανά λατινομερικανούς, μια από τις ευχάριστες εκπλήξεις του τουρνουά, την Κολομβία.
 Η οποία Κολομβία ήταν η θριαμβεύτρια του έτερου εμφυλίου. Κόντρα σε μία επιεικώς μέτρια Ουρουγουάη, που προκρίθηκε από τον όμιλο μόνο και μόνο επειδή αντιμετώπισε τα... φαντάσματα της Ιταλίας και της Αγγλίας και χωρίς τον Σουάρεζ, που τιμωρήθηκε για την δαγκωματιά στον Κιελίνι, μία ουσιαστική Ο Μ Α Δ Α με ή χωρίς τον Φαλκάο έφτασε άνετα στο 2-0, με το ανερχόμενο αστέρι Χάμες Ροδρίγες (εξαιρετικές υποσχέσεις από την Πόρτο κιόλας) να πετυχαίνει και τα δύο γκολ φτάνοντας τα 5 και με το πρώτο να μας χαρίζει το ωραιότερο της διοργάνωσης.

 Η Βραζιλία λοιπόν, για να επιστρέψουμε στη διοργανώτρια, παραλίγο να πάθει μεγάλο κάζο αποκλειόμενη απ' τους «16» από μία εξαιρετική Χιλή, που έφτασε πολύ κοντά και σίγουρα άξιζε το «μπαμ». Με τον Φρεντ να είναι με διαφορά ό,τι χειρότερο έχει επιδείξει μπροστά ποτέ η πλέον χαρισματική επιθετικά ομάδα και τον Ζο ως αναπληρωματικό του... Γκέκα της Βραζιλίας να προκαλεί αστείρευτο γέλιο, τους αμυντικούς να ξέρουν περισσότερη μπάλα από τους μέσους(!) αλλά αν και παιχταράδες να μην φτιάχνουν καλή αμυντική λειτουργία και τον Σκολάρι να μην ξέρει τι να κάνει στον πάγκο περιμένοντας τα πάντα από τον Νεϋμάρ, αυτή η Βραζιλία δεν αξίζει το τρόπαιο μόνο και μόνο επειδή είναι γηπεδούχος. Η Χιλή δεν τα κατάφερε, προσωπικά εύχομαι η Ο Μ Α Δ Α Κολομβία να τους αποκλείσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: