12/2/14

Ολυμπιακός Βόλου - Παναθηναϊκός 1-0

Ο Ολυμπιακός Βόλου ήθελε περισσότερο την νίκη και την πήρε με 1-0 κόντρα στον Παναθηναϊκό που έκανε αγγαρεία μετά το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα. Καλύτεροι στην μεγαλύτερη διάρκεια του ματς οι γηπεδούχοι. Προκρίθηκαν στα ημιτελικά οι πράσινοι.
 
Μια νίκη γοήτρου που πιστοποιεί και την πολύ καλή εικόνα που δείχνει από την αρχή της φετινής σεζόν πήρε ο Ολυμπιακός Βόλου επικρατώντας με 1-0 του Παναθηναϊκού στο ΕΑΚ Βόλου με το τριφύλλι να κάνει αγγαρεία μετά το 4-0 του πρώτου αγώνα στην Λεωφόρο.
Οι γηπεδούχοι έδειξαν ότι ήθελαν περισσότερο το ματς ενώ οι πράσινοι που παρουσιάστηκαν με αρκετές αλλαγές στην ενδεκάδα τους δεν μπόρεσαν να φύγουν με ένα θετικό αποτέλεσμα από τον Βόλο και γνώρισαν την πρώτη τους ήττα στον θεσμό του Κυπέλλου.
Ο Παναθηναϊκός βέβαια παρά την ήττα με 1-0 βρίσκεται στα ημιτελικά και περιμένει έναν εκ των ΟΦΗ ή Πανιωνίου για να μάθει τον επόμενο αντίπαλο του.
Οι δυο ομάδες παρατάθηκαν με πολλές αλλαγές, λιγότερες οι γηπεδούχοι, αλλά οι παίκτες του Ολυμπιακού Βόλου έχοντας ως κορυφαίο τον Δεινόπαπα που ήταν πολύ δραστήριος σε όλη την διάρκεια του αγώνα έδειξαν ότι ήθελαν περισσότερο το ματς και το πήραν.
Ο Γιάννης Αναστασίου παρέταξε τους πράσινους με πολλές αλλαγές σε πρόσωπα και σε θέσεις και πλην του δραστήριου Καρέλη και του Κοτσόλη που δήλωσε παρών αρκετές φορές στην διάρκεια του αγώνα είδε τους υπόλοιπους πράσινους να μην αποδίδουν τα αναμενόμενα.
Οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι στο 60' σε σπρώξιμο του Δεινόπαπα μέσα στην περιοχή από τον Κουτρουμπή με τον διαιτητή να δίνει συνέχεια στο ματς ενώ το γκολ του Ολυμπιακού Βόλου ξεκινάει με τον Δεινόπαπα να φεύγει από θέση οφσαιντ.
Ο αγώνας
Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά στην αναμέτρηση και προσπάθησαν να γίνουν απειλητικοί για την εστία του Παναθηναϊκού. Αρχικά στο 9' ο Δεινόπαπας έκανε το σουτ από διαγώνια δεξιά ο Κοτσόλης έδιωξε αρχικά η μπάλα έφτασε στον Κριστομπάλ ο οποίος από το ύψος του πέναλτι και υπό την πίεση του Μαρινάκη σούταρε έξω.
Στο 18' ο Ολυμπιακός Βόλου απείλησε και πάλι με σουτ του Κριστομπάλ αυτή τη φορά έξω από την περιοχή αλλά ο Κοτσόλης έπεσε στην αριστερή του γωνία και έδιωξε.
Δυο ευκαιρίες για τους πράσινους
Η πρώτη καλή στιγμή για τον Παναθηναϊκό ήρθε στο 30' όταν σε μια ωραία αντεπίθεση οι πράσινοι βγήκαν με πέντε παίκτες στην επίθεση. Η μπάλα έφτασε στον Ντίνα από τα αριστερά ο οποίος επιχείρησε με πλασέ να νικήσει τον Γεωργίου χωρίς όμως να τα καταφέρει.
Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Παναθηναϊκός έφτασε κοντά στο γκολ όταν ο Καρέλης από τα δεξία πέρασε πολύ ωραία τον αντίπαλο του, έβγαλε την σέντρα με το αριστερό και ο Ντίνας δεν πρόλαβε από κοντά να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.
Η καλύτερη στιγμή στο πρώτο μέρος άνηκε στον Ολυμπιακό Βόλου καθώς ο Κριστομπάλ στο 45' της αναμέτρησης έπιασε ένα πολύ δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή το οποίο έδιωξε σε κόρνερ ο Κοτσόλης.
Μπήκε πιο δυνατά στο δεύτερο ο Παναθηναϊκός
Ο Παναθηναϊκς προσπάθησε στο δεύτερο μέρος να πάρει τα ηνία του αγώνα ενώ με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Αναστασίου προχώρησε σε δυο αλλαγές.
Οι πράσινοι έφτασαν κοντά στο γκολ δυο φορές. Την πρώτη στο 47' ο Ντίνας έκανε την κεφαλιά πάσα προς τον Καρέλη ο οποίος επιχείρησε με το αριστερό ένα σουτ αλλά ο Γεωργίου έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ.
Στο 50' ο Καρέλης που ήταν ο πιο δραστήριος πράσινος πέρασε από τα αριστερά τους αντιπάλους του μπήκε στην περιοχή αλλά ο Σπυρόπουλος σούταρε από κοντά με την μπάλα να βρίσκει στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Γεωργίου.
Στο 60' ο Δεινόπαπας μπήκε μέσα με τα χέρια ο Κουτρουμπής έβαλε τα χέρια για να ανακόψει την πορεία του αλλά ο διαιτητής της αναμέτρησης έδωσε συνέχεια στο παιχνίδι.
Γκολ για τους γηπεδούχους
Στο 72' ήρθε το 1-0 για τους γηπεδούχους όταν ο Δεινόπαπάς από ελεγχόμενη θέση οφσάιντ έγινε κάτοχος της μπάλας την γύρισε εκτός περιοχής στον Καπετάνο ο οποίος σούταρε και νίκησε τον Κοτσόλη.
Οι παίκτες του Ολυμπιακού Βόλου πήραν τα πάνω τους μετά από το τέρμα που πέτυχαν και πίεσαν και για ένα ακόμη γκολ. Στο 84' ο Δεινόπαπας μπήκε στην περιοχή και σούταρε με τον Κοτσόλη να διώχνει σε κόρνερ ενώ στην εκτέλεση του κόρνερ η μπάλα έφτασε στον Κριστομπάλ ο οποίος έκανε το πλασέ και ο Κοτσόλης απέκρουσε και η άμυνα έδιωξε.
Η τελευταία καλή στιγμή του αγώνα άνηκε στον Παναθηναϊκό αλλά οι πράσινοι έχασαν διπλή ευκαιρία για να ισοφαρίσουν. Στο 87' μετά το ωραίο γύρισμα του Χουχούμη ο Γεωργίου έδιωξε την μπάλα πάνω στον Αναστασόπουλο, αυτός έκανε απευθείας το σουτ με τον γκολκίπερ των γηπεδούχων να αποκρούει με το πόδι και να διώχνει εν συνεχεία νέο σουτ του Αμπεντ σε κόρνερ.

Γήπεδο: "ΕΑΚ Βόλου"
Διαιτητής: Σ. Μαντάκης (Ημαθίας)
Βοηθοί: Ι. Καραγκιοζόπουλος (Ημαθίας), Β. Καραβασίλης (Ημαθίας)

Ολυμπιακός Βόλου (Ρόκα): Γεωργίου, Κόμνος, Γιαλούσης, Μελίσσης, Αρβανίτης, Καρράς (63' Ζέρης), Ρόκας (57' Καπετάνος), Κριστομπάλ, Δεινόπαπας, Κάριλ (57' Πινδώνης), Τζινόπουλος.
Παναθηναϊκός (Αναστασίου): Κοτσόλης, Μαρινάκης, Τριανταφυλλόπουλος, Ρισβάνης (46' Κουτρουμπής), Χουχούμης, Δώνης, Σπυρόπουλος, Πράνιτς, Ντίνας (73' Αναστασόπουλος), Καρέλης, Κλωναρίδης (46' Αμπέντ).

Κίτρινες: 74' Μαρινάκης
Γκολ: 72' Καπετάνος

Prasinanea

Δεν υπάρχουν σχόλια: