15/1/14

Ηρακλής Ψαχνών - Παναθηναϊκός 0-1, χαλαρά και... βαρετά

Με γκολ του Ατζαγκούν και με τον Μπαϊράμι να επανέρχεται στην ενδεκάδα, ο Παναθηναϊκός επικράτησε 1-0 του Ηρακλή Ψαχνών και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.
Σε ένα παιχνίδι όπου λόγω και του 3-0 από το πρώτο ματς δεν είχε μεγάλο ενδιαφέρον ο Παναθηναϊκός επικράτησε εκ νέου του Ηρακλή Ψαχνών με 1-0 και πέρασε στους οχτώ του Κυπέλλου Ελλάδας.
Εκεί όπου περιμένει έναν εκ των Ολυμπιακό Βόλου ή Αστέρα Μαγούλας προκειμένου να συνεχίσει εντός του μεγάλου του στόχο που δεν είναι άλλος από την κατάκτηση του Κυπέλλου.
Στο ματς με τα Ψαχνά ο Γιάννης Αναστασίου χρησιμοποίησε μια πειραματική ενδεκάδα αλλά αυτό σε κανένα σημείο δεν μπορεί να αποτελέσει δικαιολογία για το κακό πρόσωπο που έδειξαν οι πράσινοι στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα.
Δεν μπόρεσαν να βρουν διαδρόμους για να απειλήσουν, ούτε να δημιουργήσουν φάσεις ενώ παράλληλα είχαν και κάποια αμυντικά προβλήματα.
Στα θετικά για το τριφύλλι η επανεμφάνιση του Μπαϊράμι μετά από σχεδόν τρεις μήνες αγωνιστικής απραξίας με τον Σουηδό άσο να παίρνει 60 λεπτά αγώνα στα πόδια του αλλά και το ότι μπόρεσαν και έπαιξαν κάποια παιδιά με λίγο χρόνο συμμετοχής όπως ο Χουχούμης, ο Μουζακίτης και ο Αναστασόπουλος.
Το ματς
Το πρώτο ημίχρονο ήταν πολύ κακό με τις δυο ομάδες να έχουν να παρουσιάσουν λίγες αξιόλογες φάσεις και αυτές χωρίς κάτι το ουσιαστικό.
Ο Παναθηναϊκός απείλησε πρώτος στο 14' με σουτ του Κλωναρίδη μέσα από την περιοχή αλλά η μπάλα πέρασε έξω από την εστία του Αθανασόπουλου.
Στο 24' ο Μπουμάλ σκόραρε για τον Ηρακλή Ψαχνών αλλά η επόπτης Κορομπίλια σήκωσε την σημαία και υπέδειξε ως οφ σάιντ των σκόρερ των γηπεδούχων.
Η επόμενη καλή στιγμή ήρθε για τον Παναθηναϊκό στο 44' όταν ο Μπαϊράμι εκτέλεσε φάουλ από καλή θέση με το αριστερό, η μπάλα κόντραρε, και υπήρξε μια σύγχυση στα καρέ του Ηρακλή Ψαχνών χωρίς κάποιος να καταφέρει να σκοράρει.
Η μεγαλύτερη ευκαιρία του Παναθηναϊκού ήρθε με την λήξη του πρώτου μέρους. Ο Καρέλης έδωσε υπέροχα στον Κλωναρίδη μέσα στην περιοχή, αυτός έκανε κακό κοντρόλ, και το σουτ που επιχείρησε στο τετ α τετ με τον Αθανασόπουλο μπλόκαρε ο γκολκίπερ των γηπεδούχων.
"Άνοστο" και το δεύτερο ημίχρονο
Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με δυο αλλαγές για την ομάδα των Ψαχνών και καμία για τον Παναθηναϊκό αλλά η εικόνα του αγώνα τουλάχιστο στο πρώτο εικοσάλεπτο της αναμέτρησης δεν άλλαξε ουσιαστικά.
Στο 47' ο Ατζαγκούν ο οποίος ήταν από τους δραστήριος ποδοσφαιριστές των πράσινων επιχείρησε το σουτ αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από την εστία του Αθανασόπουλου.
Στο 54' ο Μπαϊράμι έκανε το φάουλ ο Τριανταφυλλόπουλος πήρε την κεφαλιά πάσα προς τον Καρέλη ο οποίος προσπάθησε με ανάποδο ψαλίδι να νικήσει τον γκολκίπερ των γηπεδούχων με την μπάλα να φεύγει αρκετά έξω.
Η ομάδα του Ηρακλή απείλησε στο 58' με τον Τσούτση αλλά το σουτ του επιθετικού των γηπεδούχων έπιασε ο Κοτσόλης.
Γκολ και φάσεις
Μέχρι το 70' οι δυο ομάδες είχαν κάνει σχεδόν όλες τις αλλαγές του και αυτό ευνόησε λίγο ώστε να ανέβει ο ρυθμός να δημιουργηθούν κάποιες εκατέρωθεν φάσεις.
Όπως αυτή με την οποία το τριφύλλι έφτασε στο γκολ στο 72' όταν ο Σπυρόπουλος έκανε την κάθετη πάσα στον Αμπέντ, αυτός κινήθηκε από τα δεξιά πέρασε τον αντίπαλο του και πάσαρε παράλληλα, με τον Ατζαγκούν σε κενή εστία να σπρώχνει τη μπάλα στα δίχτυα.
Δυο λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι με τον Τσούτση βγήκαν στην επίθεση αλλά ο Ρισβάνης λίγο πριν μπει στην περιοχή έκανε ένα σωτήριο τάκλιν και απομάκρυνε την μπάλα.
Στο 77' ο Ηρακλής Ψαχνών έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 1-1 όταν σε γύρισμα από τα αριστερά η μπάλα έφτασε στον Ντελέκο ο οποίος από το ύψος του πέναλτι έπιασε το σουτ αλλά ο Κοτσόλης ήταν εκεί και μπλόκαρε την μπάλα.
Ένα λεπτό αργότερα ο Ατζαγκούν και πάλι βγήκε τετ α τετ με τον Αθανασόπουλο αλλά νικήθηκε από τον πορτιέρο των γηπεδούχων.
Η τελευταία στιγμή άνηκε και πάλι στον Παναθηναϊκό και ήρθε στο 92' όταν ο Μουζακίτης έδωσε στον Ρισβάνη μέσα στην περιοχή, αυτός γύρισε όμορφα, πλάσαρε αλλά η μπάλα έφυγε μόλις έξω.

Διαιτητής: Δημητρόπουλος
Γκολ: 72' Ατζαγκούν
Κίτρινες: 44' Κοιλιάρας/ 80' Ρισβάνης
Κόκκινες: -

Ηρακλής Ψαχνών (ΓΡΑΦΑΣ): Αθανασόπουλος, Καλαϊτζιδης, Τζανής, Νικολόπουλος, Παληγεώργος (53' Γκεμίσης), Μπακομήτρος (46' Τσιμότζι), Πατσατζόγλου, Κοιλιάρας, Μπουμάλ (46' Ντελέκος), Τσούτσης, Ντάνιελ.
Παναθηναϊκός (ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ): Κοτσόλης, Σπυρόπουλος, Τριανταφυλλόπουλος, Ρισβάνης, Χουχούμης, Δώνης, Ζέκα (74' Αναστασόπουλος), Ατζαγκούν, Μπαϊράμι (56' Αμπέντ), Κλωναρίδης, Καρέλης (67' Μουζακίτης).
 
 Prasinanea
 
* Με πολλούς πιτσιρικάδες και... καθόλου όρεξη ο Παναθηναϊκός νίκησε τα Ψαχνά και προκρίθηκε στους «8» μένοντας στο κόλπο της κατάκτησης του τροπαίου..

Δεν υπάρχουν σχόλια: