8/12/13

Καλλονή - Παναθηναϊκός 0-4, περίπατος μετά από καιρό

Με το καλύτερο φετινό του παιχνίδι και ένα από τα καλύτερα τα τελευταία χρόνια ο Παναθηναϊκός σκόρπισε την Καλλονή στο ΟΑΚΑ επικρατώντας με 4-0 χάρη σε γκολ των Πράνιτς (2), Μπεργκ και Αμπεντ. Όλα από τον Λεοζίνιο τα παρέμειναν οι γηπεδούχοι.
Ο Παναθηναϊκός σκόρπισε στους... τέσσερις ανέμους την Καλλονή στο ΟΑΚΑ επικρατώντας με 0-4 στο καλύτερο με διαφορά φετινό του παιχνίδι και ένα από τα καλύτερα των τελευταίων ετών.
Οι πράσινοι που είχαν τρεις διαφορετικούς σκόρερ και πολλούς ποδοσφαιριστές σε πολύ καλή μέρα όπως ο Πράνιτς που πέτυχε 2 γκολ, ο Μπεργκ με 1 γκολ και μια ασίστ αλλά και τον Ζέκα που έτρεχε παντού κυριάρχησαν στο παιχνίδι και αν ο Καρέλης ήταν λίγο πιο προσεχτικός στην τελική ευκαιρία το σκορ θα είχε πάρει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις.
Το τριφύλλι είχε 21 τελικές με 14 εξ' αυτών στην εστία ενώ σε αντίθεση η Καλλονή τα περίμενε όλα από τον Λεοζίνιο που είχε όλες τις φάσεις από πλευράς γηπεδούχων.
Ο Γιάννης Αναστασίου για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι άφησε στον πάγκο τον Καπίνο και ξεκίνησε το ματς με τον Κοτσόλη ενώ στην διατήρησε τον Αμπεντ στο αρχικό σχήμα σε ματς πρωταθλήματος και στην κορυφή της επίθεσης είχε το δίδυμο Καρέλη-Μπεργκ που δείχνει ικανό να κάνει μεγάλες ζημιές καθώς ο ένας συμπληρώνει τον άλλο.
Οι πράσινοι είχαν μόνο ένα κενό διάστημα δέκα λεπτών όπου έδωσαν στην Καλλονή κάποιους χώρους και ο Λεοζίνιο βρήκε την ευκαιρία να απειλήσει χωρίς όμως να παραβιαστεί η εστία του Στέφανου Κοτσόλη.
Ο αγώνας
Ο Παναθηναϊκός μπήκε στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ πολύ δυνατά. Πίεσε την Καλλονή, έκλεισε τους χώρους και προσπαθούσε να γίνει απειλητικός από τα πρώτα λεπτά.
Έχοντας συνεχώς την κατοχή της μπάλας και πολύ καλή κυκλοφορία δεν άφηνε τους τυπικά γηπεδούχους να απειλήσουν τον Στέφανο Κοτσόλη ο οποίος βρέθηκε κάτω από τα γκολπόστ.
Οι πράσινοι απείλησαν για πρώτη φορά στο 6' με μακρινό σουτ του Καρέλη αλλά η μπάλα έφυγε έξω από την εστία του Χογκ. Το πρώτο σουτ από πλευράς των φιλοξενούμενων ήρθε στο 15' από τον Λεοζίνιο αλλά ήταν άστοχο.
Στο 18' ο Παναθηναϊκός κέρδισε κόρνερ από τα δεξιά η μπάλα πέρασε από τον Χογκ έφτασε στον Αμπεντ ο οποίος προσπάθησε να πλασάρει αλλά ο γκολκίπερ της Καλλονής έπιασε.
Σωρεία χαμένων ευκαιριών  και.... γκολ
Οι παίκτες του Γιάννη Αναστασίου έκαναν πιο έντονη την πίεση τους από το 20' και μετά. Αρχικά στο 21' ο Νάνο έβγαλε την σέντρα από τα αριστερά ο Καρέλης πήρε την κεφαλιά με την μπάλα να φεύγει μόλις άουτ. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Ζέκα έκανε το σουτ από πλάγια αλλά ο Χογκ με τα ακροδάχτυλα έδιωξε σε κόρνερ.
Ο Παναθηναϊκός προειδοποίησε δις αλλά στην τρίτη ήρθε το γκολ. Στο 29' από βολέ του Κοτσόλη ο Καρέλης βγήκε τετ α τετ με τον Χογκ, προσπάθησε να πλασάρει αλλά ο γκολκίπερ της Καλλονής έπιασε με το δεξί χέρι. Η μπάλα έφτασε στον Μπερκγ, αυτός έχοντας τον Χωριανόπουλο πίσω του γύρισε όμορα και πάσαρε παράλληλα στον επερχόμενο Πράνιτς που άνοιξε το σκορ για τον Παναθηναϊκό.
Καταιγιστικός με Καρέλη
Οι πράσινοι σε αντίθεση με το ματς κόντρα στον Απόλλων Σμύρνης την περασμένη εβδομάδα πίεσαν με στόχο ένα δεύτερο γκολ που θα έδινε σαφές προβάδισμα στο Τριφύλλι. Στο 31' ο Μέντες βρήκε τον Καρέλη μέσα στην περιοχή αυτός σούταρε με το αριστερό ο Χογκ έπιασε και στο δεύτερο σουτ ο επιθετικός των πράσινων έκανε "τσαφ".
Στο 33' ο Ζέκα από τα δεξιά πέρασε πολύ ωραία τους αντίπαλους του και ύψωσε προς τον Καρέλη ο οποίος πήρε την κεφαλιά που έφυγε όμως έξω.
Ο Παναθηναϊκός έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 38' όταν ο Αμπεντ με ωραία τρίπλα ξέφυγε από Λεάντρο και Χωριανόπουλο, βρέθηκε τετ α τετ με τον Χογκ αλλά το τελείωμα του ήταν πολύ άσχημο.
Γκολάρα από Μπεργκ
Το γκολ που έψαξε ο Παναθηναϊκός ήρθε στο 43' όταν ο Μπεργκ κινήθηκε ωραία στον χώρο, ο Ζέκα τον είδε και του πέρασε την κάθετη, ο Σουηδός βγήκε τετ α τετ με τον Χογκ και τον πλάσαρε από πάνω πετυχαίνοντας ένα πανέμορφο γκολ δείγμα της κλάσης του.
Στους ίδιους ρυθμούς ο Παναθηναϊκός
Ο Παναθηναϊκός μπήκε και στο δεύτερο μέρος έχοντας τον ίδιο ρυθμό και πιέζοντας και για άλλα τέρματα. Στο 51' μάλιστα ο Μπεργκ έβγαλε τετ α τετ τον Καρέλη αλλά ο Χογκ απέκρουσε το σουτ του επιθετικού των πράσινων.
Η Καλλονή σε αντίθεση με το πρώτο ημίχρονο προσπάθησε να απειλήσει και αυτή με όλες τις επιθετικές της προσπάθειες να έρχονται από τον Λεοζίνιο ο οποίος είχε τρία καλά σουτ και μια κλασική ευκαιρία.
Αρχικά στο 58' ο Λεοζίνιο βρέθηκε έξω από την περιοχή και σούταρε από το ημικύκλιο αλλά η μπάλα έφυγε σύριζα από το δεξί δοκάρι του Κοτσόλη. Στο 60' νέο σουτ από τον Βραζιλιάνιο έπιασε ο Κοτσόλης.
Ο Παναθηναϊκός απείλησε και πάλι στο 62' όταν ο Καρέλης έφυγε από τα αριστερά μπήκε στην περιοχή αλλά δεν περίμενε να κατέβει ο Πράνιτς που ήταν αρκετά πίσω, σούταρε με την μπάλα να φεύγει αρκετά έξω.
Στο 63' και πάλι ο Λεοζίνιο έγινε αποδέκτης της μπάλας μέσα στην περιοχή του Παναθηναϊκού, ο Βραζιλιάνος σούταρε αλλά άστοχα. Στο 67' και πάλι ο μέσος της Καλλονής έγινε αποδέκτης της μπάλας αλλά ο Κοτσόλης μπλόκαρε.
Δεύτερο γκολ από Πράνιτς
Στο 67' ο Παναθηναϊκός βγήκε στην επίθεση με τον Αμπεντ από τα αριστερά. Ο μέσος του τριφυλλιού έβγαλε παράλληλη μπαλιά στην απέναντι πλευρά στον Πράνιτς, ο οποίος κατέβασε την μπάλα και με έναν αριστερό κεραυνό έκανε το 3-0.
Στο 82' ο Παναθηναϊκός είχε νέα μεγάλη ευκαιρία για να αυξήσει τον δείκτη του σκορ καθώς ο Καρέλης βγήκε πάλι τετ α τετ με τον Χογκ, πλάσαρε αλλά ο γκολκίπερ της Καλλονής αποσόβησε και πάλι το γκολ στερώντας την ευκαιρία από τον νεαρό επιθετικό.
Οι πράσινοι όμως δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη και στο 90+ μετά από ωραία ενέργεια του Κλωναρίδη και ασίστ προς τον Αμπεντ ο μέσος του τριφυλλιού πέτυχε το 4ο γκολ του Παναθηναϊκού στην μεγαλύτερη φετινή του νίκη.

Γήπεδο: "ΟΑΚΑ"
Διαιτητής: Αναστάσιος Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)
Α' Βοηθός: Κωνσταντίνος Ποντίκης (Πρέβεζας)
Β' Βοηθός: Γιώργος Σταυρουλάκης (Ρεθύμνου)
4ος Διαιτητής: Δημήτριος Θάνος (Γρεβενών)
Συνθέσεις
ΑΕΛ Καλλονής (Γιάννης Ματζουράκης): Χογκ, Χωριανόπουλος, Λεάντρο, Αναστασιάδης, Ποντάνι, Μαρσέλο, Γκαρσία, Λεοζίνιο, Καζάκης, Μανούσος (57' Βάλλιος), Φαρία (72' Χουανλού).
Παναθηναϊκός (Γιάννης Αναστασίου): Κοτσόλης, Τριανταφυλλόπουλος (71' Μαρινάκης), Κουτρουμπής, Σίλντενφελντ, Νάνο (80' Χουχούμης), Μέντες, Πράνιτς, Ζέκα, Αμπεντ, Καρέλης, Μπεργκ (74' Μπεργκ).
Γκολ: 29' Πράνιτς, 43' Μπεργκ, 67' Πράνιτς, 90+ Αμπεντ
Κίτρινες: 16' Μαρσέλο, 28' Λεάντρο/18' Ζέκα
Κόκκινες:  83' Μαρσέλο
 
Από prasinanea

* Μετά από πολύ καιρό ο Παναθηναϊκός έπαιξε σαν Παναθηναϊκός και σκόρπισε τον αντίπαλό του. Η Καλλονή βέβαια είναι ομάδα περιορισμένων δυνατοτήτων όμως η πειστική εμφάνιση των πρασίνων άφησε υποσχέσεις για ακόμη καλύτερη συνέχεια, αρχής γενομένης από το ματς με τον Ατρόμητο εντός έδρας, όπου αν έρθει η νίκη ο Παναθηναϊκός θα προσπεράσει το Περιστέρι και θα μείνει μόνος τρίτος...

Δεν υπάρχουν σχόλια: