14/12/13

Αθηναϊκός - Παναθηναϊκός 60-75, περίπατος στο Βύρωνα! Ισοπαλία 9-9 με Βουλιαγμένη στο ντέρμπι του πόλο

Τα κορίτσια του Παναθηναϊκού παίζοντας εξαιρετικό μπάσκετ στο δεύτερο ημίχρονο πέρασαν σαν σίφουνας από τον Βύρωνα επικρατώντας του Αθηναϊκού με 75-60. Στους 23 πόντους σταμάτησε η Ντέλβα, στους 22 η Γέμελος με όλες τις πράσινες να βοηθούν σημαντικά σε όλους τους τομείς.
 
Το ματς:
Η Γιασεμή Σαμαντούρα σε ένα ακόμα παιχνίδι ξεκίνησε με τις Μαγκλάρα, Καλέντζου, Γέμελος, Κοσμά και Ντέλβα.
Το Τριφύλλι μπήκε πιο δυνατά στο μας και είχε ένα μικρό προβάδισμα στα πρώτα λεπτά. Μέχρι τα μισά περίπου του δεκαλέπτου οι παίκτριες της Σαμαντούρα συντηρούσαν ένα προβάδισμα τεσσάρων πόντων με πρωταγωνίστρια επιθετικά την Ντέλβα.
Σε εκείνο σημείο άρχισε το επιθετικό κρεσέντο της Βλάνη. Η γκαρντ του Αθηναϊκού με τρία συνεχόμενα τρίποντα έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα της με τις παίκτριες του Συλλόγου του Βύρωνα να τελειώνουν την πρώτη περίοδο όντας μπροστά με 22-18.
Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Αθηναϊκός συνέχισε να βρίσκει λύσεις επιθετικά με τον Παναθηναϊκό να κάνει λάθη στις περιστροφές στην άμυνα και να δίνει ορισμένα εύκολα καλάθια στις γηπεδούχες. Το προβάδισμα της ομάδας του Ζευγώλη έφτασε μέχρι το +6 (33-27).
Με ένα ξέσπασμα από τη Γέμελος το Τριφύλλι μείωσε στο καλάθι (33-32), αλλά με τέσσερις πόντους από την Αξιοπούλου ο Αθηναϊκός πήγε στα αποδυτήρια με το +5 (37-32). Η εικόνα του αγώνα όμως έδειχνε ότι εάν οι πράσινες πατούσαν το πόδι στο γκάζι θα τελείωνε και ο αγώνας.
Πράσινος σίφουνας...
Έτσι και έγινε... Μέχρι τα μισά του τρίτου δεκαλέπτου ο Αθηναϊκός κρατούσε με νύχια και δόντια το προβάδισμα, από εκεί και έπειτα όμως τα κορίτσια του Παναθηναϊκού ήταν πραγματικά ασταμάτητα.
Το Τριφύλλι πέρασε μπροστά με 39-41 χάρη σε ένα καλάθι από την Ντέλβα, με τον Αθηναϊκό να απαντά με ένα επί μέρους 9-4 και να κρατιέται μπροστά στο σκορ (48-45). Με καλάθι της Μαγκλάρα ο Παναθηναϊκός πέρασε μπροστά με 48-49 και από και έπειτα χάθηκε...
Ντέλβα και Γέμελος εκτελούσαν με κάθε τρόπο, Καλέντζου, Μαγκλάρα, Κοσμά έκαναν όλη την υπόλοιπη δουλειά, ενώ και οι Χριστινάκη και Σλούκα έδωσαν και εκείνες λύσεις. Οι πράσινες με ένα τρίποντο της Γέμελος ανέβασαν τη διαφορά στο +9 (48-57) στο τέλος της τρίτης περιόδου.
Στο τέταρτο δεκάλεπτο το Τριφύλλι δεν έβγαλε το πόδι από το γκάζι ούτε δευτερόλεπτο, η Γκίβενς βγήκε εκτός παιχνιδιού και οι πράσινες έφτασαν με άνεση στο τελικό 60-75.

Τα δεκάλεπτα: 22-18, 37-32, 48-57, 60-75

Αθηναϊκός: Γκίβενς 21 (1), Αξιοπούλου 11 (1), Κασάπογλου 4, Βλάνη 14 (4), Παπαμιχαήλ 10.

Παναθηναϊκός: Μαγκλάρα 8, Καλέντζου 11 (1), Γέμελος 22 (3), Κοσμά 9 (1), Ντέλβα 23, Χριστινάκη 2, Χρονοπούλου, Καβάσιλα, Σλούκα.
 

Παναθηναϊκός-Βουλιαγμένη 9-9

Ισόπαλο 9-9 έληξε το ντέρμπι της 7ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης της Α1 Ανδρών ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον ΝΟ Βουλιαγμένης.
Ισόπαλο 9-9 έληξε το ντέρμπι της 7ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης της Α1 Ανδρών ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον ΝΟ Βουλιαγμένης, στο Ιλίσιο κολυμβητήριο, μέσα σε καυτή ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι φίλοι του τριφυλλιού.
Ο αγώνας ήταν συγκλονιστικός σε εξέλιξη με συνεχείς εναλλαγές στο σκορ. Ο πρωταγωνιστής για τον ΝΟΒ, Μανώλης Μυλωνάκης, πέτυχε το 8-9 στο 3.55 πριν τη λήξη, αλλά ο Αργύρης Θεοδωρόπουλος ισοφάρισε για τον Παναθηναϊκό στο τελικό 9-9, στο 1.57 πριν το φινάλε.
Μετά το τέλος του αγώνα αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα ο τερματοφύλακας του ΝΟΒ Κώστας Τσαλκάνης γιατί, όπως αναφέρεται στο φύλλο αγώνα, "ήρθε στη γραμματεία και διαμαρτυρήθηκε έντονα, ενώ κλώτσησε κι ένα μπουκάλι". Επίσης, μετά το τέλος του αγώνα αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα ο προπονητής της ομάδας της Βουλιαγμένης Τεό Λοράντος για έντονη διαμαρτυρία στη γραμματεία και στον παρατηρητή.
Στο Φ.Α. γράφτηκε επίσης ότι "κολλούσαν τα χρονόμετρα συνεχώς και δημιουργούσαν προβλήματα στη διεξαγωγή του αγώνα", που καθυστέρησε να τελειώσει.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ 9-9

ΟΚΤΑΛΕΠΤΑ: 2-3, 4-2, 2-3, 1-1

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Κώστας Λούδης): Χρονόπουλος, Κομάντινα 1, Κόχειλας Ν. 1, Στελλάτος, Κουρλιάφτης, Θεοδωρόπουλος 1, Παπαδόγκωνας 1, Χατζηγούλας, Αφρουδάκης Γ. 3, Σιδέρης, Δερμιτζάκης Δ. 2, Τζαβάρας, Παρασκευόπουλος, Γερακούδης, Κονταξής.
ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ (Τεό Λοράντος): Τσαλκάνης, Μυλωνάκης 5, Γούβης, Βελώνιας, Ελμισιάν, Κουλιεράκης, Αφρουδάκης Χρ., Καρούντζος 4, Χρυσοσπάθης, Μιράλης, Τίγκας, Μασμανίδης, Ζερδεβάς, Ποταμιάνος, Αλβέρτης.

Από prasinanea

Δεν υπάρχουν σχόλια: