14/12/13

Παναθηναϊκός - Ατρόμητος 1-2, ταλέντο στο ξενέρωμα...

Ο Παναθηναϊκός παρά το γεγονός ότι προηγήθηκε με γκολ του Μπεργκ έπαθε αγωνιστική καθίζηση στο δεύτερο ημίχρονο και ο Ατρόμητος με δύο τέρματα του Ιγκλέσιας πήρε τη νίκη.
Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δυο ομάδες να ρίχνουν το βάρος περισσότερο στην αμυντική τους διάταξη και στο πως θα κρατήσουν το μηδέν στην άμυνα και λιγότερο στην επιθετική ανάπτυξη.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τα πρώτα 25' να περάσουν ουσιαστικά χωρίς την παραμικρή φάση εκατέρωθεν και η πρώτη καλή στιγμή άνηκε στους γηπεδούχους. Στο 27' ο Κουτρουμπής έκοψε μια βαθιά μπαλιά προς την εστία του Παναθηναϊκού η μπάλα όμως έφτασε στον Ούμπιδες που έπιασε το απευθείας βολέ αλλά το σουτ έφυγε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Κοτσόλη. Η επόμενη φάση άνηκε και πάλι στον Μπρίτο ο οποίος στο 35' έπιασε το σουτ χωρίς όμως να απειλήσει τον γκολκίπερ των πράσινων.
Απάντησε με γκολ ο Παναθηναϊκός
Ο Παναθηναϊκός απάντησε στις φάσεις του Ατρόμητου με την πρώτη καλή στιγμή του στο 38' όταν μετά από κεφαλιά του Καρέλη η μπάλα έφτασε τον Μπεργκ ο οποίος γύρισε και αμέσως έκανε το σουτ με την μπάλα να φεύγει δίπλα από την εστία του Τσενάμο.
Στο 40' Ο Σουηδός φορ έκανε ωραία κίνηση, πήρε πάνω του δυο παίκτες, ο Καρέλης βγήκε στην πλάτη του με την μπάλα αλλά τελευταία στιγμή κόπηκε ενώ θα μπορούσε να δώσει την μπάλα στον αφύλακτο Μπεργκ.
Οι πράσινοι άνοιξαν το σκορ στο 42' όταν ο Καρέλης πήρε την κεφαλιά στον κενό χώρο ο Μπεργκ πέρασε τον Φυτανίδη και πλάσαρε προ του Τσενάμο πολύ όμορφα.
Έμεινε στα αποδυτήρια
Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Ατρόμητος έκανε μια αλλαγή με τον Πίτου Γκαρσία αντί του Δημούτσου ενώ άλλαξε και το σύστημα του σε 4-4-2 και έγινε πιο επιθετικός.
Η πρώτη καλή στιγμή όμως άνηκε στον Παναθηναϊκό. Ο Καρέλης μπήκε από τα δεξιά έδωσε στον Αμπέντ αυτός έκανε κακό κοντρόλ με την μπάλα να φτάνει στον Κλωναρίδη ο οποίος από τη μικρή περιοχή σούταρε πάνω από τα δοκάρια.
Στο 58' οι φιλοξενούμενοι έφτασαν κοντά στην ισοφάριση. Ο Σίλντενφελντ έκανε το λάθος, ο Καραμάνος το εκμεταλλεύτηκε, πέρασε τη μπάλα πάνω από τον Κοτσόλη αλλά σούταρε άστοχα δίπλα από το δοκάρι.
Νέα μεγάλη ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό στο 56' όταν ο Πράνιτς μπήκε στην περιοχή η μπάλα κόντραρε και έφτασε στον Τριανταφυλλόπουλο με τον αμυντικό του τριφυλλιού να σουτάρει και τον Τσενάμο να αποκρούει.
Ανατροπή σε πέντε λεπτά
Ο Ατρόμητος ξεκίνησε την ανατροπή στο σκορ όταν αρχικά στο 60' ο Ζέκα έχασε τη μπάλα στη μεσαία γραμμή, ο Καραμάνος την έκλεψε, πάσαρε δεξιά στον Ούμπιδες και αυτός με σέντρα στο πρώτο δοκάρι βρήκε τον Ιγκλέσιας, ο οποίος με προβολή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Κοτσόλη.
Οι πράσινοι στην επόμενη κιόλας επίθεση είχαν ευκαιρία να πάρουν και πάλι κεφάλι στο σκορ. Ο Καρέλης μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά, έδωσε στον Πράνιτς αυτός την γύρισε με τον Γιαννούλη να προλαβαίνει προ του Κλωναρίδη.
Οι φιλοξενούμενοι έφτασαν στην ολική ανατροπή στο 65' όταν ο Ούμπιδες εκτέλεσε φάουλ από αριστερά, ο Ιγκλέσιας στον αέρα πήρε την κεφαλιά και πέτυχε το δεύτερο γκολ του.
Πίεσε αλλά μάταια
Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να αντιδράσει, πήρε κατοχή και έκανε ευκαιρίες στην εστία του Ατρόμητου χωρίς όμως να φτάσει στην ισοφάριση ελέω και πάλι του Ιγκλέσιας.
Αρχικά στο 74' ο Μαρινάκης βρέθηκε στην περιοχή και έκανε το σουτ αλλά ο μέσος των φιλοξενούμενων έδιωξε με το σώμα. Και εν συνεχεία και πάλι η μπάλα στον Μαρινάκη ο Ιγκλέσιας με σωτήριο τάκλιν έδιωξε.
Στο 76' ο Νάνο από τα αριστερά έβγαλε όμορφη σέντρα ο Ζέκα έκανε την προβολή αλλά ο Τσενάμο με την μπάλα έδιωξε και πάλι.
Ο Παναθηναϊκός στο 77' ζήτησε πέναλτι όταν Ατζαγκούν μέσα στην περιοχή τσίμπησε την μπάλα, ο Καραμάνος που είχε βάλει το πόδι για την διεκδίκηση βρήκε τα πόδια του αλλά ο Παπαπέτρου έδιωξε σε κόρνερ.
Η τελευταία καλή φάση για το τριφύλλι ήρθε στο 81' όταν σουτ από μακριά του Ζέκα έπιασε ο Τσενάμο με επέμβαση στην αριστερή του γωνία.

Από prasinanea

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Παναθηναϊκός (Γιάννης Αναστασίου): Κοτσόλης, Τριανταφυλλόπουλος (69’ Μαρινάκης), Νάνο, Σίλντενφελντ, Κουτρουμπής, Μέντες, Αμπέιντ (65’ Ατζαγκούν), Ζέκα, Πράνιτς, Μπεργκ (45’+1’ λ.τ. Κλωναρίδης), Καρέλης.

Ατρόμητος (Γιώργος Παράσχος): Τσενάμο, Νάστος, Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Γιαννούλης, Ιγκλέσιας (82’ Μπάλλας), Δημούτσος (46’ Πίτου Γκαρσία), Ούμπιντες, Μπρίτο (72’ Φάμπιο), Καραμάνος, Παπαδόπουλος.

* Ταλέντο στο ξενέρωμα έχει αυτή η ομάδα, καθώς μετά την τεσσάρα επί της ΑΕΛΚ, γνώρισε την τρίτη ήττα στην πάλαι ποτέ απόρθητη Λεωφόρο και μάλιστα με ανατροπή...

Δεν υπάρχουν σχόλια: