24/3/13

Παναθηναϊκός - Περιστέρι 85-60

Ο Παναθηναϊκός χωρίς να ιδρώσει νίκησε 85-60 το Περιστέρι στο ΟΑΚΑ κάνοντας μια προπόνηση ενόψει της Μπάμπεργκ και δίνοντας την ευκαιρία στον Αργύρη Πεδουλάκη να ξεκουράσει τον Διαμαντίδη που δεν αγωνίστηκε καθόλου αλλά και τον Ούκιτς που έπαιξε ελάχιστα. Μεγάλος χρόνος συμμετοχής σε Ξανθόπουλο, Γιαννόπουλο και Μπανκς, που ήταν εκ των κορυφαίων.
Μια πολύ καλή προπόνηση ενόψει του αγώνα της Πέμπτης με την Μπάμπεργκ πραγματοποίησε ο Παναθηναϊκός κόντρα στο Περιστέρι επικρατώντας με 85-60.
Σε ένα ματς όπου το Τριφύλλι αγωνίστηκε χωρίς τον Διαμαντίδη καθώς ο Αργύρης Πεδουλάκης θέλησε να τον ξεκουράσει και με τον Ούκιτς να πατάει στο παρκέ για λίγο οι πράσινοι έδειξαν καλό πρόσωπο και έχοντας ως ηγέτη τον Μπανκς ο οποίος έκανε ρεκόρ καριέρας στον Παναθηναϊκό με 19 πόντους και 5/7 τρίποντα έφτασαν στην εύκολη επικράτηση.
Πολύ καλή παρουσία και από τους Ξανθόπουλο, Γιαννόπουλο που πήραν αρκετό χρόνο συμμετοχής από τον κόουτς του Παναθηναϊκού στην αναμέτρηση με την ομάδα των δυτικών προαστίων ενώ εξαιρετικός ήταν και ο Στέφαν Λάσμε.

Το ματς:
Ο Αργύρης Πεδουλάκης χρησιμοποίησε στην αρχική πεντάδα του Παναθηναϊκού τους Ξανθόπουλο, Γιαννόπουλο, Ματσιούλις, Γκιστ και Λάσμε. Οι δυο ομάδες στο κρύο και άδειο ΟΑΚΑ λόγω της τιμωρίας των πράσινων ξεκίνησαν πολύ... κρύα την αναμέτρηση και είναι χαρακτηριστικό ότι για δυο λεπτά Παναθηναϊκός και Περιστέρι δεν βρήκαν το δρόμο προς το καλάθι.
Ο Ματσιούλις ήταν αυτός που με ένα τρίποντο έδωσε το προβάδισμα στο Τριφύλλι με 3-0 αλλά οι πράσινοι συνέχισαν να είναι άστοχοι για τα επόμενα δυο λεπτά και να μην μπορούν να σκοράρουν. Παράλληλα όμως κρατούσαν στο μηδέν τον αντίπαλο τους. 
Το 5-0 έγινε από τον Ξανθόπουλο και από εκεί και πέρα με συνεχόμενα καλάθια του Σχορτσιανίτη, του Γκιστ αλλά και του Ξανθόπουλου διαμόρφωσαν το 17-6 που ήταν και το τελικό σκορ του πρώτου δεκαλέπτου.  
Συνέχισε δυνατά
Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε το δεύτερο δεκάλεπτο με τους Μπανκς, Γιαννόπουλο, Μπράμος, Λάσμε και Τσαρτσαρή. Το Περιστέρι με ένα σερί 4-0 μείωσε σε 17-10 ενώ ο Πεδουλάκης έριξε στο 12' για πρώτη φορά στην μάχη τον Ούκιτς.
Το πρώτο καλάθι του Τριφυλλιού στο δεύτερο δεκάλεπτο ήταν ένα τρίποντο του Μπανκς που έκανε το 20-10 ενώ με δυο βολές ο Αμερικανός έκανε το 22-10 ανεβάζοντας την διαφορά στους 12.
Στην επόμενη φάση χρεώθηκε τεχνική ποινή στον Σχορτσιανίτη η οποία πέρασε ανεκμετάλλευτη όμως για την ομάδα του Περιστερίου καθώς έχασε και τις βολές αλλά και την επίθεση. 
Το Τριφύλλι συνέχισε δυνατά και ανεβάζοντας το σερί του στο 12-0 με τους Τσαρτσαρή, ένα τρίποντο του Μπράμος και δυο βολές του Ματσιούλις έφτασε στο 29-10. Οι φιλοξενούμενοι σκόραραν ένα πόντο και ο Ούκιτς με δυο βολές έκανε το 31-11 ανεβάζοντας την διαφορά στους 20 πόντους στο 16, 30'' ενώ με ένα τρίποντο του Μπράμος η διαφορά έφτασε στην μεγαλύτερη τιμή της τους 23 μέχρι εκείνη την στιγμή και συγκεκριμένα στο 34-11. 
Το δεύτερο δεκάλεπτο έκλεισε με ένα καλάθι φάουλ του μετρ του είδους Ρόκο Λένι Ούκιτς ο οποίος διαμόρφωσε το 40-18 υπέρ των πράσινων.
Σόου Λάσμε
Στο τρίτο δεκάλεπτο οι πράσινοι παρατάχθηκαν με πεντάδα τους Μπανκς, Μπράμο, Γιαννόπουλο, Λάσμε και Τσαρτσαρής συνεχίζοντας στους ίδιους ρυθμούς.
Το Περιστέρι βέβαια ήταν και πάλι αυτό που σκόραρε πρώτο με ένα τρίποντο ενώ ο Μπανκς με μια πολύ ωραία ενέργεια και λέι άπ έκανε το 42-21 για τους πράσινους. Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν αμέσως και ο Παναθηναϊκός ύστερα από ασίστ του Γιαννόπουλο και καλάθι του Τσαρτσαρή έκανε το 44-23.
Με οχτώ διαδοχικούς πόντους του Λάσμε ο Παναθηναϊκός έφτασε στο 52-29 ενώ ένα τρίποντο του Μπράμπς έκανε το 55-29 ανεβάζοντας την διαφορά στους 26 πόντους για τον Παναθηναϊκό.
Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν αμέσως σε 55-34 με πέντε διαδοχικούς πόντους αλλά έξι διαδοχικοί πόντοι από τους Λάσμε, Ξανθόπουλο και Ούκιτς στην λήξη έμειναν αναπάντητοι από το Περιστέρι και διαμορφώθηκε το τελικό 61-34 του τρίτου δεκαλέπτου.  
"Βόμβες" από Μπανκς
Οι πράσινοι έριξαν τους ρυθμούς τους ενόψει Μπάμπεργκ ενώ και ο Αργύρης Πεδουλάκης δεν πίεσε περισσότερο τους παίκτες του ενώ είναι χαρακτηριστικό πως και ο ίδιος κάθισε στον πάγκο του σε όλο το τέταρτο δεκάλεπτο.
Όπως συνέβη και στο δεύτερο αλλά και τρίτο δεκάλεπτο το Περιστέρι σκόραρε πρώτο και έκανε το 61-34 αλλά ο Γκιστ με τρίποντο έκανε το 64-36. Οι φιλοξενούμενοι με ένα σερί 11-0 μείωσαν σε 64-47 άλλα με ένα νέο τρίποντο ο Παναθηναϊκός έκανε το 67-47. Με ένα νέο μικρό σερί το Περιστέρι μείωσε σε 67-51 αλλά με δυο τρίποντες βόμβες ο Μπανκς έκαντ ο 73-51 με τον Παναθηναϊκό να έχει 10/24 τρίποντα.
Στα 2,35'' πριν το τέλος της αναμέτρησης ο Αργύρης Πεδουλάκης έριξε στην μάχη και τον Διαμαντάκο ο οποίος πήρε το βάπτισμα του πυρός σε αγώνα του Παναθηναϊκού.
Το Τριφύλλι έκανε το 80-56 ένα λεπτό πριν το τέλος ενώ με ένα δίποντο του Σκορδίλη και μια ακόμη βόμβα του Μπανκς διαμορφώθηκε το τελικό 85-60.

Τα δεκάλεπτα: 17-6, 40-18, 61-34, 85-60

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Σχορτσανίτης 4, Μπράμος 14, Ματσιούλις 7, Διαμαντάκος, Ούκιτς 7, Λάσμε 10, Τσαρτσαρής 4, Γκιστ 6, Μπανκς 19, Ξανθόπουλος 10, Γιαννόπουλος 2, Σκορδίλης 2
Περιστέρι (Κουστένης): Παπαντωνίου 18, Κομποδιέτας 7, Πάρκερ 10, Κανονίδης 6, Ψαρόπουλος , Μάντζαρης 6, Μίτσελ 9, Χάινς, Πέτρουλας, Μελισσαράτος, Λάκκα 2ς, Ζούμπος.
 
 Prasinanea

Δεν υπάρχουν σχόλια: