30/3/13

Παναθηναϊκός - Πλατανιάς 0-1, τί να σχολιάσεις γύρω από αυτό το έκτρωμα;

Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε με 1-0 από τον Πλατανιά στο ΟΑΚΑ, πέταξε στα σκουπίδια το δώρο από την ήττα του ΠΑΣ Γιάννινα και λέει αντίο στα πλέι οφ καθώς η διαφορά από την ομάδα των Ιωαννίνων παρέμεινε στους τρεις πόντους με μια αγωνιστική λιγότερη πλέον και τον ΠΑΣ να έχει πιο εύκολο πρόγραμμα. Ο Τριτσώνης έκλεισε τα μάτια σε χέρι του Ποτουρίδη.
 
Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε πολύ κακά το παιχνίδι καθώς στην πρώτη επίθεση του Πλατανιά οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν μόλις στο 4'. Ήταν η προσπάθεια του Κανακούδη από τα αριστερά με τον Έλληνα άσο να βγάζει την σέντρα και τον Ναζλίδη να παίρνει την κεφαλιά λίγο μέσα από την περιοχή στέλνοντας την εκεί όπου ο Καρνέζης δεν μπορούσε να κάνει το παραμικρό.
Το γκολ των Κρητικών ήταν λογικό να παγώσει τους πράσινους για κάποιο χρονικό διάστημα με το Τριφύλλι να μην μπορεί να αντιδράσει δείχνοντας σοκαρισμένος.
Οι παίκτες του Φάμπρι ανέλαβαν την πρωτοβουλία των κινήσεων είχαν καλή κυκλοφορία της μπάλας αλλά έφταναν μέχρι έξω από την περιοχή του Κηπουρού μην μπορώντας όμως να γίνουν απειλητικοί για την εστία του Πλατανιά.
Μόνο κάποιες παράλληλες σέντρες με τον Τοτσέ να μην μπορεί να τις εκμεταλλευτεί και το Τριφύλλι να μένει μακριά από την ισοφάριση.
Η πρώτη καλή στιγμή για τον Παναθηναϊκό ήρθε στο 20' όταν ο Σπυρόπουλος έκανε την σέντρα από τα δεξιά ο Εσπάρθα έπιασε μια αδύναμη κεφαλιά από καλή θέση την οποία όμως μπλόκαρε ο Κηπουρός.
Έκλεισε τα μάτια σε πέναλτι ο Τριτσώνης
Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Τριτσώνης έκλεισε τα μάτια σε καθαρό χέρι του Ποτουρίδη μέσα στην περιοχή ύστερα από σέντρα του Ζέκα από τα δεξιά.
Ο Παναθηναϊκός ανέβασε και άλλο την πίεση του, έκλεβε συνέχεια μπάλες αλλά δεν μπορούσε να σκοράρει. Στο 33' Μαυρίας και Σπυρόπουλος συνεργάστηκαν υπέροχα με τον ακραίο μπακ να βγαίνει ωραία από τα δεξιά να κάνει την παράλληλη μπαλιά και τον Τοτσέ να μην προλαβαίνει να την στείλει στα δίχτυα.
Στο επόμενο λεπτό ο Σπυρόπουλος ήταν αυτός που έδωσε τον Μαυρία με τον διεθνή άσο να επιχειρεί το σουτ αλλά τον Κηπουρό να αποκρούει σε κόρνερ. Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή του Παναθηναϊκού στο πρώτο ημίχρονο.
Δυο αλλαγές για να το γυρίσει
Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Φάμπρι έκανε δυο αλλαγές ρίχνοντας στην μάχη τους Φιγκερόα και Κουίνσι αντί για τους Τοτσέ και Εσπάρθα θέλοντας να κάνει τον Παναθηναϊκό πιο επιθετικό.
Οι πράσινοι άρχισαν να πιέζουν ακόμα περισσότερο και έκλεισαν τον αντίπαλο τους στο μισό γήπεδο. Είναι χαρακτηριστικό ότι με το που έπαιρνε την μπάλα ο Πλατανιάς οι πράσινοι την έκλεβαν και έκαναν νέα επίθεση.
Στο 50' ο Κουίνσι έκανε το πρώτο σουτ με τον Κηπουρό να μην μπλοκάρει σταθερά ενώ κάτι ανάλογο έγινε και στο 55' και πάλι με σουτ του Γκανέζου άσου έξω από την περιοχή.
Μεγάλη ευκαιρία
Οι πράσινοι έχασαν την μεγαλύτερη ευκαιρία να ισοφαρίσουν στο 60'. Ο Σπυρόπουλος έβγαλε την σέντρα από τα δεξιά ο Φιγκερόα άφησε και η μπάλα έφτασε στον Μαυρία ο οποίος από το ύψος του πέναλτι σούταρε αλλά τελευταία στιγμή η μπάλα κόντραρε  και έφυγε κόρνερ.
Από την εκτέλεση του ο Παναθηναϊκός απείλησε και πάλι καθώς η μπάλα έφτασε στον Κουίνσι ο οποίος πλάσαρε όμορφα αλλά ο Κηπουρός είπε και πάλι όχι.
Οι πράσινοι συνέχισαν να έχουν την κυκλοφορία, την υπεροχή αλλά χωρίς κλασικές ευκαιρίες και η επόμενη καλή στιγμή των πράσινων ήρθε μετά από σουτ του Τριανταφυλλόπουλου με την μπάλα να φεύγει αρκετά έξω.
Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να έχει στο μισό γήπεδο τον αντίπαλο του χωρίς όμως να δημιουργεί φάσεις για γκολ προκειμένου να φτάσει στην ισοφάριση.

Παναθηναϊκός (Φάμπρι): Καρνέζης, Σπυρόπουλος, Τριανταφυλλόπουλος, Μπουμσόνγκ, Μαρίνος, Βιτόλο, Ζέκα, Εσπάρθα (46' Κουίνσι), Μαυρίας (69' Ντίνας), Καζιγιάμα, Τοτσέ (46' Φιγκερόα).
Πλατανιάς (Αναστασιάδης): Κηπουρός, Άλκης, Κανακούδης, Αναστασάκος, Μπέλιτς (40' Δέντσας), Ναζλίδης, Αγκιλέρα, Τετέ (60' Μαραγκουδάκης), Στόλερ, Ποτουρίδης, Γιάννου.

Από prasinanea

* Κανένα σχόλιο για ακόμη ένα ντροπιαστικό αποτέλεσμα. Ο Παναθηναϊκός μικραίνει όλο και περισσότερο και αν συνεχίσει έτσι οι φόβοι που έχουμε στο βόλεϊ για υποβιβασμό θα μεταφερθούν στο ποδόσφαιρο...

Δεν υπάρχουν σχόλια: