24/11/13

Παναθηναϊκός - ΠΑΣ Γιάννινα 3-1, ανεβαίνει... περιμένοντας Γιαννακόπουλο!

Με τον Νίκο Καρέλη να πετυχαίνει δύο τέρματα για πρώτη φορά στην καριέρα του σε συλλογικό επίπεδο, ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 3-1 επί του ΠΑΣ Γιάννινα στην άδεια Λεωφόρο.
Ο Παναθηναϊκός μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι και προσπάθησε από τα πρώτα λεπτά να πάρει το προβάδισμα στο σκορ με ένα γρήγορο γκολ. Στο 7' ο Φιγκερόα με μια ωραία προσπάθεια πέρασε δυο αντιπάλους του μπήκε στην περιοχή και σούταρε με τον Κολοβέτσιο τελευταία στιγμή να διώχνει με σωτήριο τάκλιν.
Έξι λεπτά αργότερα οι πράσινοι βγήκαν ωραία στην επίθεση με την μπάλα να φτάνει στον Νάνο, αυτός έβγαλε πανέμορφη σέντρα προς τον Μπεργκ. Ο Σουηδός πήρε την κεφαλιά και ο Βελίδης με ωραία επέμβαση έσωσε την ομάδα του.
Η πρώτη καλή στιγμή για τον ΠΑΣ ήρθε στο 21' όταν ο Κοροβέσης μπήκε μέσα στην περιοχή κέρδισε μια κόντρα και σούταρε με την μπάλα να κόβεται από τον Καπίνο με τα πόδια.
Το γκολ για τον Παναθηναϊκό ήρθε στο 32' με τον Μπεργκ και τακουνάκι του Σουηδού. Ο Πράνιτς από τα δεξιά πέρασε τον αντίπαλο του σούταρε από το ύψος της περιοχής και ο Βελλίδης δύσκολα μπλόκαρε αρχικά και έστειλε την μπάλα στον στον Μπεργκ ο οποίος με τακουνάκι έβαλε το γκολ.
Στο 43' οι πράσινοι έχασαν σπουδαία ευκαιρία για να κάνουν το 2-0 όταν ο Μπεργκ από τα δεξιά πέρασε τον Τζημόπουλο πολύ όμορφα αλλά το σουτ από το ύψος της μικρής περιοχής έφυγε έξω.
Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Παναθηναϊκός βρέθηκε και πάλι κοντά στο γκολ όταν στο 46' ο Μαρινάκης έκανε την σέντρα από τα δεξιά ο Ντάσιος βρήκε την μπάλα με το γόνατο και την έστειλε σύριζα έξω.
Στο 50' ο ΠΑΣ έφερε το ματς στα ίσια όταν ο Ίλιτς πέρασε τον Τριανταφυλλόπουλο από τα αριστερά και γύρισε προς τον Ντε Βινσέντι ο οποίος βγήκε μπροστά από τον Μαρινάκη και σκόραρε από το ύψος του πέναλτι.
Για τα επόμενα είκοσι λεπτά δεν υπήρχε φάση εκατέρωθεν παρά μόνο κάποιες αψιμαχίες με την πιο σοβαρή στο 60' όταν ο Ντε Βινσέντι έσπρωξε τον Σίλντενφελντ αυτός βρήκε τον Καπίνο με τον γκολκίπερ του τριφυλλιού να ζαλίζεται και τους δυο παίκτες να παίρνουν κίτρινη κάρτα.
Οι δυο προπονητές έκαναν τις αλλαγές τους με τον Καρέλη αντί του Φιγκερόα και τον Ατζαγκούν αντί του Λαγού και ο Παναθηναϊκός πήρε πνοή.
Στο 74' οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που απείλησαν πρώτοι και ο Κουτρουμπής έσωσε σωτήρια με τάκλιν σουτ του Ίλιτς μέσα από την περιοχή.
Στο επόμενο λεπτό ο Ατζαγκούν έκανε την μπαλιά προς τον Μπεργκ αλλά η κεφαλιά του Σουηδού ήταν εύκολη λεία για τον Βελλίδη.
Δυο γκολ από τον Καρέλη 
Ο Παναθηναϊκός αύξανε ολοένα την πίεση του και στο 80' ο Μπεργκ πίεσε έκλεψε την μπάλα αλλά ο Ατζαγκούν που έγινε αποδέκτης της μπάλας μπήκε στην περιοχή και σούταρε αλλά έπιασε ο Βελλίδης. Στο αμέσως επόμενο λεπτό νέο σουτ του Ατζαγκούν η μπάλα κόντραρε και έφυγε κόρνερ.
Στο 84' οι γηπεδούχοι κατάφεραν να σκοράρουν όταν ο Καρέλης πήρε όμορφα την μπάλα από τον Πράνιτς με ωραία κίνηση γύρισε και απέφυγε δυο αντίπαλους και με σουτ καθώς έπεφτε νίκησε τον Βελλίδη.
Στο 90' ο Κουτρουμπής έκανε την μπαλιά προς τον Καρέλη ο οποίος την άφησε κάτω από τα πόδια, ο Μπεργκ έφυγε πίσω από την πλάτη της άμυνας τετ α τετ με τον Βελλίδη αλλά δεν θέλησε να τελειώσει ο ίδιος την φάση δίνοντας σίγουρο γκολ στον επερχομενο Καρέλη που έκανε το 3-1.
Οι πράσινοι και μετά το 3-1 είχαν άλλη μια καλή στιγμή στο 92' όταν ο Ζέκα έφυγε στην πλάτη της άμυνας του ΠΑΣ τετ α τετ με τον Βελλίδη πλάσαρε αλλά ο γκολκίπερ των φιλοξενούμενων έπιασε την μπάλα.
Στο 94 και ο ΠΑΣ Γιάννινα είχε μια καλή στιγμή με τον Ίλιτς όταν μπήκε στην περιοχή πλάσαρε αλλά ο Καπίνο έπεσε και μπλόκαρε κρατώντας το 3-1.

Ταυτότητα του αγώνα
Γήπεδο: "Απόστολος Νικολαΐδης"

Διαιτητής: Λιαχούδης Γ. (Μακεδονίας)

Βοηθοί: Δημητριάδης Λ. (Μακεδονίας), Μερκενίδης Κ. (Μακεδονίας)

Γκολ: 32' Μπεργκ, 84' 90' Καρέλης/ 50' Ντε Βινσέντι

Κίτρινες κάρτες: 59' Σίλντενφελντ, 68' Μέντες/ 59' Ντε Βινσέντι

Κόκκινες κάρτες:

Παναθηναϊκός (Γιάννης Αναστασίου): 
Καπίνο, Μαρινάκης, Σίλντενφελντ, Τριανταφυλλόπουλος (60' Κουτρουμπής), Νάνο, Λαγός (70' Ατζαγκούν), Μέντες, Ζέκα, Πράνιτς, Φιγκερόα (61' Καρέλης), Μπεργκ.

ΠΑΣ Γιάννινα (Σάκης Τσιώλης): Βελλίδης, Ντάσιος, Λίλα, Βίλα, Τζημόπουλος, Τσουκαλάς, Ντε Βινσέντι, Κολοβέτσιος, Κοροβέσης, Τσάβες (24' Ρουμπουλάκου, 60' Κεϊτά), Ίλιτς.

Από prasinanea

* Ξεπέρασε το εμπόδιο της άδειας Λεωφόρου ο Παναθηναϊκός, αφού νίκησε με σκορ 3-1 τα Γιάννενα πιστοποιώντας την ανοδική του πορεία. Τα ακόμη καλύτερα νέα ήρθαν από τη «βόμβα» του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, ο οποίος μοιάζει πιο έτοιμος και αποφασισμένος από ποτέ να ασχοληθεί για τα καλά με το ποδόσφαιρο και την ΠΑΕ, χωρίς ωστόσο να αφήσει το μπάσκετ!
Όπως δήλωσε και ο ίδιος, λίγη υπομονή ακόμη θα κάνουμε και θα μάθουμε λεπτομερώς τί και πώς ο πρόεδρος της ΚΑΕ σχεδιάζει για το αύριο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός!

Δεν υπάρχουν σχόλια: