30/11/13

Απόλλων Σμύρνης - Παναθηναϊκός 1-1... μπρος πίσω!

Ο Παναθηναϊκός πέταξε δυο βαθμούς στη Ριζούπολη καθώς ήρθε ισόπαλος 1-1 με τον Απόλλωνα Σμύρνης, με τους πράσινους να «φεύγουν» από το γήπεδο στο δεύτερο μέρος. Ο Απόλλων πανηγύρισε τον πρώτο του πόντο με τον Σάντσες στον πάγκο και στο δεύτερο ημίχρονο δεν κινδύνεψε καθόλου.
Ο αγώνας:

Το ματς ξεκίνησε ιδανικά για τον Παναθηναϊκό που μπήκε δυνατά στο γήπεδο και κατάφερε να προηγηθεί μόλις στο 6' με τον μόνιμο σκόρερ του Μάρκους Μπεργκ. Ο Καρέλης έγινε αποδέκτης της μπάλας από τα αριστερά, είδε τον Σουηδό που έκανε κίνηση στο δεύτερο δοκάρι και του έκανε μια πολύ ωραία σέντρα. Ο Μπεργκ με απευθείας βολέ μέσα από την περιοχή νίκησε τον Τζόρβα και άνοιξε το σκορ.
Το γκολ αυτό έδωσε αέρα στους πράσινους που ήταν κυρίαρχοι στον αγωνιστικό χώρο στο πρώτο μέρος και είχαν πολλούς ελεύθερους χώρους. Μάλιστα αν ο Αμπεντ ο οποίος έπαιξε σε ρόλο οργανωτή ήταν πιο ουσιαστικός οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να είχαν βάλει δυο και τρία γκολ.
Πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις στου 28' όταν ο Αμπεντ από τον άξονα θέλησε να κάνει το σουτ αντί να δώσει στον αμαρκάριστο αριστερά Μπεργκ και η άλλη στο 42' όταν άργησε να "σπάσει" δεξιά στον Μαρινάκη και να απειλήσει αυτός υπό καλύτερες προϋποθέσεις.
Ο Αλγερινός μάλιστα στο 39' έχασε και την ευκαιρία να χριστεί σκόρερ όταν οι Μέντες, Μπεργκ άλλαξαν ωραία την μπάλα ο Σουηδός την γύρισε αλλά ο Αμπεντ από το ύψος του πέναλτι σούταρε πάνω στον Τζόρβα.
Το πρώτο σουτ του Απόλλωνα Σμύρνης προς την εστία του Παναθηναϊκού ήρθε στο 43' όταν ο Φαρινόλα απείλησε από μακριά με την μπάλα να φεύγει έξω.
Ισοφάριση με την έναρξη του δευτέρου
Με την έναρξη του δευτέρου μέρους και στο πρώτο κόρνερ που κέρδισε ο Απόλλων κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσια δημιουργώντας πρόβλημα στο Τριφύλλι.
Ο Παντελιάδης που είχε περάσει στο ημίχρονο στο παιχνίδι μετά κόρνερ από τα δεξιά και ύστερα από άστοχη έξοδο του Κοτσόλη με κεφαλιά ισοφάρισε την αναμέτρηση.
Από εκεί και πέρα ο Παναθηναϊκός βρέθηκε να κυνηγάει ένα γκολ αλλά η απόδοση του κυμάνθηκε σε μέτρια επίπεδα και δεν μπόρεσε να απειλήσει.
Είναι χαρακτηριστικό ότι οι πράσινοι είχαν μόνο μια καλή στιγμή στο 56' όταν ο Πράνιτς έκανε την σέντρα ο Μπεργκ πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα έφυγε έξω.
Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που έχασαν την καλύτερη στιγμή μετά την ισοφάριση όταν στο 76' ο Φαρινόλα έκανε την σέντρα από τα δεξιά και ο Τσοκάνης από το ύψος του πέναλτι έπιασε την σέντρα με τον Κοτσόλη να σώζει σωτήρια. Μέχρι το τέλος του αγώνα ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να κάνει καμία επιπλέον φάση και να πιέσει τον αντίπαλο του ώστε να πάρει τη νίκη.
Οι φιλοξενούμενοι έχουν παράπονα για την διαιτησία του Ζαχαριάδη ζητώντας τουλάχιστον ένα πέναλτι στην διάρκεια της αναμέτρησης.

Ταυτότητα αγώνα
Γήπεδο: "Γ. Καμάρας"

Διαιτητής: Πραξιτέλης Ζαχαριάδης (Μακεδονίας)

Βοηθοί: Νικόλαος Δημόπουλος (Μακεδονίας), Βασίλης Καραβασίλης (Καβάλας)

Γκολ: 48' Παντελιάδης/ 6' Μπεργκ

Κίτρινες:  50' Αργυρόπουλος, 55' Άλβαρεζ/89' Πράνιτς , 92' Τριανταφυλλόπουλος

Απόλλων Σμύρνης (Σάντσες): Τζόρβας, Αργυρόπουλος, Άλβαρες, Δεληζήσης, Κανακούδης, Καμαρά (16' Τσοκάνης), Κόρμπος, Μίνγκας (86' Τσιλιγκίρης), Διαμαντής (46' Παντελιάδης), Φαρινόλα, Πετρόπουλος.

Παναθηναϊκός (Αναστασίου): Κοτσόλης, Μαρινάκης, Τριανταφυλλόπουλος, Κουτρουμπής, Νάνο, Λαγός (73' Κλωναρίδης), Μέντες, Αμπεντ (63' Ατζαγκούν), Πράνιτς, Καρέλης, Μπεργκ.

Από prasinanea

* Πάνω που έδειχνε ένα διαφορετικό, αισθητά βελτιωμένο πρόσωπο τις τελευταίες εβδομάδες, ο Παναθηναϊκός με μία εμφάνιση... από τα παλιά παραχώρησε ισοπαλία στον αδύναμο Απόλλωνα Σμύρνης και πέταξε δύο βαθμούς τη στιγμή που βάσει προγράμματος είχε την ευκαιρία με ένα 4χ4 να πάρει μεγάλη βαθμολογική ανάσα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: