12/10/13

Παναχαϊκή - Παναθηναϊκός 3-1 σετ, ξεκίνημα με... περσινούς εφιάλτες

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με το αριστερό τη σεζόν στην Α1 αφού ηττήθηκε με 3-1 σετ από την Παναχαϊκή στην Πάτρα με καθαρή αυτοκτονία στο τέταρτο σετ. Ροντέο το ματς με τον διαιτητή να βγάζει πολλές κάρτες από το τσεπάκι του.
Στο πρώτο σετ ο Παναθηναϊκός μπήκε νωθρά στο ματς. Παρά το γεγονός ότι μέχρι το 10-10 οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι χέρι στο σκορ στη συνέχεια οι γηπεδούχοι κατάφεραν να χτίσουν μία διαφορά. Στο δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ πήγαν προηγούμενοι 16-13, ενώ στη συνέχει έφτασαν τη διαφορά στο +7 22-15. Αυτή η διαφορά παρέμεινε μέχρι και το τέλος του σετ με την Παναχαϊκή να το κατακτά με 25-18.
Ανάλογη ήταν η συνέχεια μέχρι και τα μισά του δεύτερου σετ. Κάπου εκεί ο Παναθηναϊκό έδειξε σημάδια ζωής. Το Τριφύλλι επέτρεψε στους γηπεδούχους να τρέξουν ένα σερί 4-0 (21-17) κατάφερε να βρει τις απαντήσεις. Με πρωταγωνιστή τον Καριπίδη το Τριφύλλι έφερε το σετ στα ίσα στο 24-24 και στη συνέχεια το κατέκτησε με 27-25.
Τα επόμενα δύο σετ θα μπορούν να χαρακτηριστούν ως τα σετ της αυτοκτονίας για τους πράσινους. Το Τριφύλλι στι τρίτο σετ διατηρούσε ένα προβάδισμα μέχρι και το 11-14. Από εκεί και μετά η Παναχαϊκή αντέδρασε και το ματς πήγαινε πόντο πόντο μέχρι και το 19-19. Οι γηπεδούχοι πήραν προβάδισμα 22-19 και 24-21. Ο Παναθηναϊκός αντέδρασε και παρά το γεγονός ότι μείωσε σε 24-23 τελικά έχασε το σετ έπειτα από επίθεση του Ντονά με 25-23.
Ακόμα μεγαλύτερη ήταν η αυτοκτονία στο τέταρτο σετ. Οι πράσινοι είχαν τον απόλυτο έλεγχο από την αρχή μέχρι και την τελική ευθεία του σετ. Το 19-22 έγινε 23-23 για να ολοκληρωθεί η ανατροπή για την Παναχαϊκή με 25-23.

Τα σετ: 25-18, 25-27, 25-23, 25-23

Παναχαϊκή (Αγγελόπουλος): Ν. Ρουμελιώτης, Αγγελόπουλος, Π. Ρουμελιώτης, Βλαοχστάθης, Ντονάς, Ραντούνοβιτς, λίμπερο ο Μ. Ρουμελιώτης  / Βασιλάκος, Πεφάνης.
Πανθηναϊκός (Λάιος): Στιβαχτής, Μπέλος, Αμορόσο, Μουρ, Καρυπίδης, Πενόλιο, λίμπερο ο Κουρούπης  / Μαδούρας, Μανιόπουλος, Καπίρης, Πολυχρονιάδης.

Από prasinanea

* Δυστυχώς η νέα σεζόν ξεκίνησε με πολλές -άσχημες- μνήμες από πέρυσι. Κατά την περασμένη αγωνιστική περίοδο ο Παναθηναϊκός «αυτοκτόνησε» πολλές φορές χάνοντας δικά του ουσιαστικά παιχνίδια, στα οποία αποκτούσε σημαντικό προβάδισμα αλλά τελικά, με κάποιον απίστευτο τρόπο κάθε φορά «κατάφερνε» να φεύγει από τα τερέν ηττημένος. Έτσι και στην πρεμιέρα της φετινής Α1, ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε και ΕΠΡΕΠΕ να ισοφαρίσει σε 2-2, όμως δέχτηκε μια τρομερή ανατροπή από τη νεοφώτιστη Παναχαϊκή, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει με το αριστερό στο νέο πρωτάθλημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: