6/10/13

ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός 2-1, μπορούσε το αποτέλεσμα...

Με μοιραίο τον Μπεργκ ο οποίος έχασε πέναλτι στο 82' ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε με 2-1 από τον ΠΑΟΚ παρουσιάζοντας ένα καλό πρόσωπο και πληρώνοντας την απειρία κάποιων ποδοσφαιριστών του. Σκόρερ για το Τριφύλλι που προηγήθηκε στο σκορ ο Μπεργκ, ισοφάρισε ο Στοχ με πέναλτι και το 2-1 έγινε από τον Αθανασιάδη.
Αναγκασμένος να ζει με τα λάθη του από την απειρία κάποιων παικτών του τη φετινή σεζόν είναι ο Παναθηναϊκός και ιδίως σε ένα ντέρμπι εκτός έδρας κόντρα στον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.
Το Τριφύλλι παρουσίασε ένα καλό πρόσωπο, είχε ευκαιρίες για να φύγει με βαθμό ή βαθμούς από την Τούμπα με αποκορύφωμα το χαμένο πέναλτι του Μπεργκ στο 82' αλλά δεν τα κατάφερε.
Βέβαια και ο ΠΑΟΚ έχασε σωρεία ευκαιριών καθώς ο Καπίνο παρά την αστάθεια που παρουσίασε στο πρώτο δεκάλεπτο του αγώνα εν συνεχεία ήταν πάρα πολύ καλός στα τετ α τετ και τα σουτ των παικτών των γηπεδούχων σώζοντας σε δυο, τρεις κλασικές ευκαιρίες το Τριφύλλι.
Οι πράσινοι παρατάχθηκαν με δυο αμυντικά χαφ τους Μέντες και Λαγό και τον Τριανταφυλλόπουλο να παίζει ως δεξιό μπακ για να αναχαιτίσει τον Στόχ.
Την ίδια ώρα ο Πράνιτς έπαιξε μπροστά τους και οι Κλωναρίδης και Ζέκα στα δυο άκρα ενώ ο Σουηδός άσος βρέθηκε στην κορυφή.
Ο ΠΑΟΚ από την πλευρά του παρατάχθηκε με επιθετικό σχήμα καθώς οι Νίνης, Σαλπιγγίδης και Στοχ έπαιξαν πίσω από τον Αθανασιάδη θέλοντας να δημιουργήσουν προβλήματα στο Τριφύλλ
8' Ο Λίνο από τα δεξιά έκανε το φάουλ ο Καπίνο δεν μπόρεσε να μπλοκάρει με την μπάλα να φτάνει στον Σαλπιγγίδη ο οποίος προσπάθησε να γυρίσει προς τα δίχτυα αλλά ο Μπεργκ με προβολή έδιωξε.
16' Ο Κίτσιου μπήκε από τα δεξιά έκανε την συρτή σέντρα και ο Ρισβάνης δύσκολα έδιωξε την μπάλα.
19' Ο Λάζαρ κέρδισε την μπάλα στα δεξιά, έκανε την σέντρα ο Αθανασιάδης ανενόχλητος πήρε την κεφαλιά και έπιασε ο Καπίνο.
21' Κεφαλιά του Τριανταφυλλόπουλου για τον Παναθηναϊκό και μπλοκάρει ο Χακόμπο.
22' Ο Παναθηναϊκός ανοίγει το σκορ με τον Μπεργκ. Ο Ζέκα πήρε την μπάλα από τα δεξιά έκανε μια όμορφη σέντρα και ο Σουηδός σέντερ φορ με δυνατή κεφαλιά νίκησε τον Χακόμπο και άνοιξε το σκορ για τον Παναθηναϊκό μέσα στην Τούμπα.
25' Πέναλτι για τον ΠΑΟΚ μετά από φάουλ του Ρισβάνη στον Σαλπιγγίδη...
27' Ο Στοχ ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι. Ο Σλοβάκος έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία και τον Καπίνο στην δεξιά και την ισοφάριση για τον ΠΑΟΚ.
35' Ο Στοχ θα κάνει την κεφαλιά, ο Σαλπιγγίδης θα πάρει την κεφαλιά όχι όπως θα ήθελε όμως με την μπάλα να παίρνει ύψος και τον Καπίνο να μπλοκάρει εύκολα.
47' Η μπάλα φτάνει στον Λίνο από τα αριστερά με τον μπακ του ΠΑΟΚ να βγάζει πολύ όμορφη σέντρα για το κεφάλι του Αθανασιάδη. Ο επιθετικός του ΠΑΟΚ πρόλαβε τον Σίλντενφελντ και με κεφαλιά νίκησε και τον Καπίνο και έκανε το 2-1.
54' Νέα επίθεση για τον ΠΑΟΚ με την μπάλα να φτάνει στον Σαλπιγγίδη, αυτός γύρισε και έκανε ένα συρτό σουτ με τον Καπίνο να μπλοκάρει σταθερά.
57' Βαθιά μπαλιά στην άμυνα του Παναθηναϊκού ο Σίλντενφελντ θα κάνει λάθος γύρισμα προς τον Καπίνο, ο Αθανασιάδης θα πάρει την μπάλα θα βγει τετ α τετ με τον γκολκίπερ του Τριφυλλιού ο οποίος θα κάνει γρήγορη έξοδο και με το ένα χέρι θα κερδίσει τον επιθετικό του ΠΑΟΚ.
58' Ο Παναθηναϊκός στην επίθεση με τον Μπεργκ να κάνει το 1-2 με τον Ζέκα και να βγαίνει τετ α τετ με τον Χακόμπο. Ο Σουηδός θα κάνει το πλασέ με το δεξί αλλά ο γκολκίπερ του ΠΑΟΚ θα τον νικήσει και θα κρατήσει το 2-1 για την ομάδα του.
Έξω ο Μέντες μέσα ο Μπεργκ
68' Ωραία κάθετη μπαλιά του Νίνη στον Σαλπιγγίδη, αυτός θα βγει τετ α τετ με τον Καπίνο ο οποίος θα τον περιμένει και θα τον νικήσει με το πόδι στο τετ α τετ. Στη συνέχεια η μπάλα θα φτάσει στον Αθανασιάδη ο οποίος θα προσπαθήσει να σουτάρει αλλά και πάλι ο Καπίνο θα πει όχι.
75' Ο Νίνης θα παίξει ωραία το 1-2 με τον Στόχ, ο Σλοβάκος θα μπει μέσα στην περιοχή, θα περάσει τον Τριανταφυλλόπουλο και θα σουτάρει με τον Καπίνο να μπλοκάρει.
79' Σουτ του Τριανταφυλλόπουλου για τον Παναθηναϊκό και απόκρουση από τον Βιτόρ...
80' Φάση διαρκείας στα καρέ του ΠΑΟΚ, ο Μπεργκ θα γίνει κάτοχος της μπάλας θα προσπαθήσει να γυρίσει ο Κίτσου θα πέσει βρίσκοντας την μπάλα με το χέρι και πέναλτι για τον Παναθηναϊκό.
82' Ο Μπεργκ θα αναλάβει την εκτέλεση του πέναλτι αλλά ο Σουηδός θα στείλει την μπάλα άουτ καθώς η μπάλα θα περάσει δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Χακόμπο ο οποίος έπεσε σωστά.

ΠΑΟΚ (Χουμπ Στέφενς): Χακόμπο, Λίνο, Κίτσιου, Κατσουράνης, Βίτορ, Τζιόλης, Λάζαρ, Νίνης (79' Λούκας), Στοχ, Αθανασιάδης (88' Νέτσιντ), Σαλπιγγίδης (76' Κωνσταντινίδης).
Παναθηναϊκός (Γιάννης Αναστασίου): Καπίνο, Τριανταφυλλόπουλος, Μέντεζ (58' Ατζαγκούν), Κλωναρίδης (24' Ντίνας, 77' Φιγκερόα), Λαγός, Μπεργκ, Ζέκα, Νάνο, Σίλντενφελντ, Ρισβάνης, Πράνιτς.

Από prasinanea

* Συνέχεια στις βελτιωμένες εμφανίσεις έδωσε ο Παναθηναϊκός, στο πιο δύσκολο μέχρι σήμερα ματς, κόντρα στον ΠΑΟΚ στην Τούμπα και θα μπορούσε κάλλιστα να φύγει με βαθμό ή βαθμούς, όμως πλήρωσε για ακόμη μία φορά τα αμυντικά λάθη ενώ έχασε και το πέναλτι στο 82'..
Πλέον διακοπή στο πρωτάθλημα λόγω εθνικών ομάδων, με τον Αναστασίου να έχει κι άλλη ευκαιρία να «δέσει» την ομάδα, αφού με την επανέναρξη θα έχει σε πολύ καλή κατάσταση όλους τους παίκτες του. Με τον Πανθρακικό στη Λεωφόρο τη μεθεπόμενη Κυριακή, για τη νέα αρχή..

Δεν υπάρχουν σχόλια: