3/6/13

Πανιώνιος - Παναθηναϊκός 62-64, νέα «σκούπα» πριν τους τελικούς!

Ο Παναθηναϊκός με πρώτο σκόρερ τον Κάρι επικράτησε με 64-62 επί του Πανιώνιου στη Νέα Σμύρνη και πήρε την πρόκριση για τους τελικούς της Α1 όπου θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό με την σειρά να ξεκινά την Παρασκευή.
Σε ένα ακόμα παιχνίδι ο Αργύρης Πεδουλάκης ξεκίνησε με τους  Διαμαντίδη, Ούκιτς, Ματσιούλις, Γκιστ και Λάσμε.
Ιδιαίτερα νευρικά ξεκίνησαν τον αγώνα οι δύο ομάδες. Είναι χαρακτηριστικό πως το πρώτο καλάθι της αναμέτρησης το έβαλε ο Ούκιτς μετά από δύο λεπτά. Ο μόνος που ήταν ζεστός ήταν ο Αθηναίου. Ο γκάρντ των κυανέρυρθρων με 8 πόντους στα πρώτα έξι λεπτά έδωσε αέρα πέντε πόντων στον Πανιώνιο και να έρθει το κάρφωμα του Μπούκερ να στείλει τη διαφορά στο + 7 για τον Πανιώνιο 3,22 πριν το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου και τον Αργύρη Πεδουλάκη να ζητά τάιμ άουτ.
Ο κόουτς του Τριφυλλιού ανακάτεψε την τράπουλα με στόχο να βρει την καλύτερη δυνατή πεντάδα. Η είσοδος του Σοφοκλή Σχορτσιανίτη έδωσε άλλη πνοή στην επίθεση του Τριφυλλιού. Με πέντε πόντους του έδωσε λύσεις στο σκοράρισμα με την πρώτη περίοδο να ολοκληρώνεται με τους γηπεδούχους να είναι μπροστά στο σκορ με 18-13.
Εκείνο που αξίζει να τονίσουμε είναι πως στα πρώτα δέκα λεπτά της αναμέτρησης ο Αργύρης Πεδουλάκης χρησιμοποίησε τους 11 από τους 12 παίκτες που είχε στη διάθεσή του με τον Σκορδίλη να είναι ο μοναδικός που δεν πάτησε
Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός μπήκε πιο ζεστά στο ματς. Με τρία συνεχόμενα τρίποντα (δύο από τον Μπράμο και ένα από τον Γκουίν) βρέθηκε να προηγείται με 22-18 (12'). Εκεί ο Πανιώνιος βρήκε λύσεις από έναν πρώην πράσινο, τον Γιώργο Μπόγρη. Με έξι πόντους του κατάφερε να κρατήσει τους γηπεδούχους κοντά στο σκορ και με ένα τρίποντο του Μπατή ο Πανιώνιος έφερε και πάλι το ματς στα ίσα 29-29 (16').
Στη συνέχεια οι δύο ομάδες εναλλάσσονταν στο προβάδισμα. Ο Ματσιούλις έβαλε και πάλι μπροστά τους πράσινους, για να ακολουθήσει ένα τρίποντο με ταμπλό από τον Γιάνκοβιτς. Απάντηση με τον ίδιο τρόπο από τον Κάρι και νέο τρίποντο από τον Κις για να τελειώσει το ρεσιτάλ τριπόντων με τον Πανιώνιο να είναι μπροστά με 35-34.
Τελικά ο Αμερικανός γκαρντ του Τριφυλλιού ήταν εκείνος που με ένα φόλοου έγραψε το 35-36 με το οποίο πήγε ο Παναθηναϊκός στα αποδυτήρια.
Μπήκε δυνατά και το τελείωσε
Οι πράσινοι στο τρίτο δεκάλεπτο μπήκαν αποφασισμένοι για να τελειώσουν το παιχνίδι. Με επί μέρους σκορ 12-2 και με πρωταγωνιστές τους Κάρι και Λάσμε ο Παναθηναϊκός απέκτησαν διψήφιο προβάδισμα (37-48, 25').
Ο Πανιώνιος πήρε ανάσες από δύο τρίποντα των Μπατή και Κις για να κατέβει η διαφορά στους 6 (43-48, 28'). Το Τριφύλλι βρήκε εύκολους πόντους από τη γραμμή των βολών και κατάφερε να διατηρήσει το υπέρ του σκορ με την τρίτη περίοδο να ολοκληρώνεται με το σκορ στο 45-52 υπέρ του.
Στο 33' ο Μπράμος με τρίποντο έγραψε το 47-57 και έδωσε βαθιά βαθμολογική ανάσα στον Παναθηναϊκό, στέλνοντας ξανά τη διαφορά στους 10 πόντους. Στην επόμενη φάση, μία ωραία συνεργασία ανάμεσα σε Διαμαντίδη και Λάσμε έκανε το 47-59 και οι γηπεδούχοι κάλεσαν τάιμ άουτ, με πεντέμιση λεπτά να απομένουν.
Ο Κις μείωσε σε 52-59 στο 35', ωστόσο ο Διαμαντίδης απάντησε αμέσως από τα 6.75μ., κρατώντας το +10 για τον Παναθηναϊκό. Πάντως, ο Πανιώνιος δεν το έβαλε κάτω. Με τους Μπόγρη και Παππά πλησίασε σε 56-62 και παρ' ότι ο Κάρι πέτυχε το καλάθι αμέσως, οι γηπεδούχοι είχαν έτοιμες τις απαντήσεις. Ο Νίκος Παππάς ευστόχησε σε δύο διαδοχικά τρίποντα και ο Πανιώνιος πλησίασε σε 62-64, ωστόσο στο τέλος δεν διατήρησε την ψυχραιμία του.
Ο άσος του Πανιωνίου, κράτησε περισσότερο απ' όσο θα έπρεπε την μπάλα στην κατοχή του και έδωσε με καθυστέρηση πάσα στον Γιάνκοβιτς που σούταρε ενώ είχε λήξει ο χρόνος.  

Δεκάλεπτα: 18-13, 35-36, 45-52, 62-64

Πανιώνιος (Σφαιρόπουλος): Μπόγρης 7, Πέιν, Αθηναίου 13 (3), Κις 8 (2), Μίλμπουρν, Αθανασούλας, Μπατής 10 (2), Γιάνκοβιτς 9 (2), Καββαδάς, Παππάς 9 (2), Αγραβάνης, Μπούκερ 6.
Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Σχορτσανίτης 8, Μπράμος 9 (3), Κάρι 13 (1), Ματσιούλις 2, Ούκιτς 4, Λάσμε 8, Τσαρτσαρής 4, Διαμαντίδης 9 (2), Γκιστ, Γκουίν 3 (1), Ξανθόπουλος 4, Σκορδίλης.

Από prasinanea

Δεν υπάρχουν σχόλια: