5/6/13

Παραμένει, πολύ σωστά, στην Α1 βόλεϊ ο Παναθηναϊκός

Η ΕΣΑΠ αποφάσισε ότι ο Παναθηναϊκός θα παραμείνει στην Α1 βόλεϊ Ανδρών, στη θέση του Ηρακλή ο οποίος υποβιβάστηκε λόγω χρεών!
Πλήρης ανατροπή του σκηνικού για την ανδρική ομάδα βόλεϊ του Παναθηναϊκού, αφού παρέμεινε στην Α1 Ανδρών! Όπως ήταν το λογικό και το δίκαιο, το ΔΣ της ΕΣΑΠ αποφάσισε την παραμονή του στη θέση του Ηρακλή, ο οποίος υποβιβάζεται λόγω χρεών μετά την καταδικαστική απόφαση του ΑΣΕΑΔ.
Τη θέση διεκδικούσε και η Ορεστιάδα, ως η δικαιούχος από την Α2, αλλά το ΔΣ της διοργανώτριας αποδέχτηκε ότι ο Ηρακλής έπρεπε να αναπληρωθεί από ομάδα της ίδιας κατηγορίας.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
"Το Δ.Σ. της ΕΣΑΠ επικύρωσε τη βαθμολογία του πρωταθλήματος Volleyleague 2012-13 με δεδομένη την απόφαση του ΑΣΕΑΔ για τον υποβιβασμό του Ηρακλή. Σύμφωνα με την τελική βαθμολογία ο Ηρακλής τερματίζει στην 12η θέση, ο Μίλωνας στην 11η θέση και ο Παναθηναϊκός στην 10η θέση κι έτσι μένει στην κατηγορία. Στην Α2 ανδρών οδηγούνται ο Μίλωνας και ο Ηρακλής".
Η τελική κατάταξη 2012-13
1. Ολυμπιακός - Champions League 2013-14
2. ΓΑΣ Παμβοχαϊκός
3. ΠΑΟΚ - CEV Cup
4. ΜΓΣ Εθνικός Αλεξανδρούπολης - CEV Cup
5. Φοίνικας Σύρου - Chanllenge Cup
6. Άρης Α.Σ.
7. ΑΟ Κηφισιάς
8. ΓΣ Λαμία
9. ΜΑΣ Νίκη Αιγινίου
10. Παναθηναϊκός
11. ΑΟΝΣ Μίλων - Υποβιβάζεται Α2
12. Ηρακλής Γ.Σ. - Υποβιβάζεται Α2

Από prasinanea

* Πάρα πολύ σωστά η Ομοσπονδία Βόλεϊ αποφάσισε να πάρει ο Παναθηναϊκός τη θέση του Ηρακλή και όχι η Ορεστιάδα, κάτι  που είναι απόλυτα σύμφωνο με τους κανονισμούς. Σε όλα τα ομαδικά αθλήματα, σε όλες τις χώρες φαντάζομαι, όταν υπάρχει διοικητικός υποβιβασμός (εξαιτίας χρεών), αυτό σημαίνει ότι υποβιβάζεται η ομάδα με τα χρέη και παραμένει στην κατηγορία η τελευταία ομάδα που υποβιβάστηκε αγωνιστικά, στη σεζόν.
Έτσι λοιπόν, ο Παναθηναϊκός μπορεί να έπεσε μέσω των πλέι άουτ, όμως από τη στιγμή που ο Ηρακλής υποβιβάζεται στην Α2, το Τριφύλλι παίρνει τη θέση του. Η Ορεστιάδα και κάθε ομάδα της Α2 κατηγορίας, θα είχε δικαίωμα διεκδίκησης ανόδου, μόνο εάν υπήρχαν και άλλοι διοικητικοί υποβιβασμοί από την Α1.
Ο εφιάλτης του υποβιβασμού λοιπόν απετράπη, όμως πλέον η διοίκηση του Παναθηναϊκού θα πρέπει να φροντίσει, ώστε να μην έρθει ποτέ ξανά ο σύλλογος σε αυτήν τη δυσχερή θέση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: