8/6/13

Λιθουανία - Ελλάδα 0-1

 Με γκολ του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου η Εθνική μας ομάδα πήρε αυτό που ήθελε στο Βίλνιους επικρατώντας με 1-0 της Λιθουανίας και "κλείδωσε" ουσιαστικά την δεύτερη θέση και ελπίζει ακόμη για την πρωτιά. Δοκάρι ο Σαλπιγγίδης.



Στις νίκες και με το αγαπημένο της σκορ επέστρεψε η Εθνική μας ομάδα, καθώς το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα με γκολ του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου νίκησε με 1-0 την Λιθουανία στο Βίλνιους.
Με τη νίκη αυτή η ομάδα του Φερνάντο Σάντος έφτασε στους 13 βαθμούς και ουσιαστικά "κλείδωσε" την δεύτερη θέση που οδηγεί στα μπαράζ των προκριματικών του Μουντιάλ του 2014, ενώ ελπίζει ακόμη και για την πρωτιά στον όμιλο.


Στις αρχές του πρώτου ημιχρόνου φάνηκε πως οι Έλληνες διεθνείς δεν είχαν συνηθίσει τον πλαστικό χλοοτάπητα. Ωστόσο όσο πέρναγαν τα λεπτά το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έκανε το παιχνίδι του και πέτυχε και το γκολ με τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο.
Από την άλλη οι Λιθουανοί απείλησαν κυρίως με μακρινά σουτ με τον Ορέστη Καρνέζη να δηλώνει παρών όποτε χρειάστηκε.
Στο δεύτερο ημίχρονο η Εθνική μας είχε τις ευκαιρίες για να πετύχει και άλλο γκολ, αλλά δεν υπήρχε η σωστή επιλογή στην τελική προσπάθεια, ενώ είχαμε και δοκάρι με τον Σαλπιγγίδη.
Οι Λιθουανοί από την πλευρά τους αύξησαν την πίεση για να ισοφαρίσουν, αλλά χωρίς αποτέλεσμα και με τον Καρνέζη σε καλή βραδιά.

Γήπεδο: "LFF Stadionas"

Λιθουανία (Λάζλο Σάμπα): Ζούμπας, Στανκεβίτσιους, Κιγιάνσκας, Μικούκις, Βορόμπσκι, Μικολιούνας (73' Ζούλπα), Εντ. Τσεσνάουσκις, Πάνκα, Καλόνας, Ιβασκεβίτσιους (87' Ελιόσους), Ματουλεβίτσιους (87' Ντ. Τσεσνάουσκις).
Ελλάδα (Φερνάντο Σάντος): Καρνέζης, Τοροσίδης, Χολέμπας (46' λ.τρ. Τζαβέλλας), Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Μανιάτης, Κατσουράνης (85' Τζιόλης), Καραγκούνης, Χριστοδουλόπουλος, Σαμαράς, Γκέκας (65' λ.τρ. Σαλπιγγίδης).

Ο Φερνάντο Σάντος παρέταξε την Εθνική μας ομάδα στο 4-3-3 με τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο στην δεξιά πλευρά της επίθεση.
Συγκεκριμένα, κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Καρνέζης. Στην άμυνα οι Παπασταθόπουλος-Μανωλάς κεντρικό αμυντικό δίδυμο με τον Χολέμπας αριστερά και τον Τοροσίδη δεξιά.
Στην μεσαία γραμμή ήταν οι Κατσουράνης, Καραγκούνης, Μανιάτης και στην επίθεση οι Χριστοδουλόπουλος (δεξιά), Σαμαράς (αριστερά), Γκέκας (κορυφή).
Πρώτο γκολ του Λάζαρου
Οι δύο ομάδες μπήκαν δυνατά στο πρώτο μέρος με τους γηπεδούχους να χάνουν δύο ευκαιρίες με το ξεκίνημα.
Στο 2 λεπτό ο Ματουλεβίτσιους έγινε κάτοχος της μπάλας μέσα στην ελληνική περιοχή, προσπάθησε να απειλήσει τον Καρνέζη, αλλά οι Έλληνες αμυντικοί έδωσαν την ευκαιρία στον γκολκίπερ της Εθνικής να μαζέψει τη μπάλα.
Στην συνέχεια οι μάχες στον χώρο του κέντρου ήταν αρκετές χωρίς κάποια ουσιαστική φάση, μέχρι να φτάσουμε στο 20 λεπτό της αναμέτρησης.
Τότε λοιπόν ο Χολέμπας έβγαλε μια ωραία σέντρα από αριστερά και ο Χριστοδουλόπουλος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα (το πρώτο του γκολ με την Εθνική), κάνοντας το 0-1 για την Ελλάδα.
Τέσσερα λεπτά αργότερα (24'), η Λιθουανία έφτασε κοντά στην ισοφάριση, όταν ο Μικούκις έκανε το μακρινό σουτ η μπάλα κόντραρε στα πόδια του Γκέκα, πήρε ύψος και ο Καρνέζης έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ.
Στο 33' η Εθνική μας είχε μια ακόμη καλή ευκαιρία όταν ο Χριστοδουλόπουλος από δεξιά έκανε την σέντρα ο Γκέκας έπιασε την κεφαλιά με τον γκολκίπερ των Λιθουανών να μπλοκάρει την μπάλα.
Αυτή ήταν ουσιαστικά και η τελευταία καλή φάση του πρώτου ημιχρόνου με την Εθνική μας να είναι μπροστά στο σκορ.
Δοκάρι ο Σαλπιγγίδης
Η Εθνική μας ομάδα μπήκε δυνατά και στο δεύτερο ημίχρονο για να "καθαρίσει" την αναμέτρηση, αλλά ο Γκέκας δεν τα κατάφερε.
Συγκεκριμένα, στο 49', ο Καραγκούνης έκανε ωραία σέντρα στο κέντρο της άμυνας των Λιθουανών, ο Γκέκας μόνος έπιασε την κεφαλιά, αλλά ο Ζούμπας έδιωξε σε κόρνερ.
Στο 52', μετά από σέντρα του Τζαβέλλα, ο Γκέκας γύρισε την μπάλα στον Χριστοδουλόπουλο δεξιά και πλάγια μέσα στην περιοχή, αλλά το γύρισμα του δεν ήταν καλό.
Δύο λεπτά αργότερα (54'), ο Καρνέζης είπε και πάλι "όχι" στο σουτ του Ιβασκεβίτσιους.
Στο 60', ο Ιβασκεβίτσιους βρέθηκε έξω από την ελληνική περιοχή έκανε το σουτ με την μπάλα να φεύγει άουτ.
Δέκα λεπτά πριν το τέλος του αγώνα (80') η Εθνική μας ομάδα έχασε μια πολύ μεγάλη ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματά της, όταν ο Σαλπιγγίδης από δεξιά έκανε την παράλληλη μπαλιά στην μικρή περιοχή, αλλά ο Σαμαράς δεν κατάφερε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα.
Στο 89' η Εθνική μας έχασε την μεγαλύτερη ευκαιρία στο δεύτερο ημίχρονο. Μετά από ωραίο συνδυασμό ο Σαλπιγγίδης έγινε κάτοχος της μπάλας μέσα στην περιοχή έκανε το δυνατό σουτ με την μπάλα να χτυπά στο οριζόντιο δοκάρι και να απομακρύνεται. 
Στα υπόλοιπα λεπτά δεν άλλαξε κάτι με την Εθνική μας ομάδα να παίρνει μια πολύ σημαντική νίκη με 1-0 στο δρόμο για το Μουντιάλ της Βραζιλίας.

Από sport24

Δεν υπάρχουν σχόλια: