6/2/13

Ρέθυμνο - Παναθηναϊκός 58-85, εξαιρετική αντίδραση μετά το ΣΕΦ και... πριν το Ελληνικό!

Ο Παναθηναϊκός μετέτρεψε το ματς με το Ρέθυμνο σε υγιεινό περίπατο αφού επικράτησε με 58-85 και πλέον προετοιμάζεται για τον τελικό με τον Ολυμπιακό. Σε εξαιρετική ημέρα οι Σχορτσιανίτης (17π.) και Λάσμε (16π.).
 

 Από το πρώτο κιόλας λεπτό του αγώνα ο Παναθηναϊκός έδειξε πως δεν είχε όρεξη για παιχνίδια.
 Οι πράσινοι με τον Λάσμε να ξεκινάει ζεστός έκαναν ένα γρήγορα 6-0. Το Ρέθυμνο με τον Κόμματο μείωσε στους τρεις (5-8), για να ακολουθήσει ένα ακόμα σερί 6-0 για το Τριφύλλι (5-14, 5'). Στα επόμενα πέντε λεπτά του πρώτου δεκαλέπτου ο Παναθηναϊκός έτρεξε ένα επί μέρους σκορ 14-4 και από πολύ νωρίς έβαλε τις βάσεις για τη νίκη. Έτσι, η πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 28-9.
Στη δεύτερη οι γηπεδούχοι με τον Κάρτερ βρήκαν κάποιες λύσεις στην επίθεση, αλλά η διαφορά συνέχισε να παραμένει σε διψήφια επίπεδα. Μπράμος, Διαμαντίδης και Σχορτσιανίτης σκόραραν συνέχεια με τους πράσινους να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το σκορ στο +16 (34-50).
Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να παίζει σε αυτούς τους ρυθμούς και στην τρίτη περίοδο. Λάσμε και Σχορτσιανίτης δεν είχαν αντίπαλο κάτω από τα καλάθια, ενώ το Τριφύλλι άρχισε να ξεμπουκώνει και από τη γραμμή του τριπόντου. Όπως είναι εύκολα αντιληπτό οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να προβάλουν καμία αντίσταση και το 22-7 της τρίτης περιόδου μιλά από μόνο του.
Στη συνέχεια ο Αργύρης Πεδουλάκης έδωσε χρόνο συμμετοχής και στους υπόλοιπους παίκτες του, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε και έτσι ήρθε φυσιολογικά το τελικό 85-58 υπέρ του Τριφυλλιού.

Τα δεκάλεπτα: 9-28, 34-50, 41-72, 58-85

Ρέθυμνο (Κουφός): Χορν, Καλλινικίδης 4, Κόλιμον 2, Αγγελόπουλος 2, Τσαρούχας 3, Τσόχλας 8, Ντούβνιακ 10, Κόματος 8, Κάρτερ 11, Λάτοβιτς 2, Πετγουει 8, Σιζόπουλος.
Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Σχορτσανίτης 17, Μπράμος 8, Ματσιούλις 6, Καπόνο 4, Ούκιτς 11, Λάσμε 16, Τσαρτσαρής, Διαμαντίδης 3, Γκιστ 10, Μπανκς 6, Ξανθόπουλος 4, Σκορδίλης.

Από prasinanea

* Εξαιρετική αντίδραση του Παναθηναϊκού μετά την ήττα στο ΣΕΦ και κόντρα σε μία πολύ καλή ομάδα, που «βλέπει» 4άδα και όπου εντός έδρας είχε ηττηθεί μόνον από τον ΟΣΦΠ. Δυστυχώς η ΕΡΤ αποφάσισε να μη δείξει ούτε αυτό το ματς του Τριφυλλιού, κάτι που νομίζω θα πρέπει να εξεταστεί άμεσα από την ΚΑΕ. 
Πλέον μπαίνουμε σε ρυθμούς Κυπέλλου, καθώς την Κυριακή στο Ελληνικό κρίνεται ο πρώτος τίτλος της χρονιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: