22/11/12

Παναθηναϊκός - Μάριμπορ 1-0, επιτέλους μια ευρωπαϊκή νίκη! Ζωντανός για πρόκριση

 

 Σε ανοδική πορεία ο Παναθηναϊκός νίκησε τη Μάριμπορ 1-0 στο ΟΑΚΑ πετυχαίνοντας την πρώτη του νίκη στον όμιλο και σε συνδυασμό με το αποτέλεσμα της Ρώμης έμεινε ζωντανός στο κυνήγι της πρόκρισης. Σκόρερ ο Βιτόλο με πέναλτι στο 70' ενώ ο ίδιος έχασε άλλο ένα νωρίτερα.

 Δεύτερη νίκη λοιπόν για τον Παναθηναϊκό του Ρότσα, καθώς μετά το 2-0 με τον ΠΑΟΚ το Τριφύλλι νίκησε και τη Μάριμπορ στο ΟΑΚΑ 1-0 επιδεικνύοντας ξανά θέληση, μαχητικότητα αλλά και με πολλά τρεξίματα και κάποιους ωραίους συνδυασμούς. Καλύτεροι παίκτες ο Βιτόλο, που σκόραρε κερδίζοντας μάλιστα ο ίδιος το πέναλτι ενώ επέδειξε σθένος αναλαμβάνοντας την εκτέλεση τη στιγμή που λίγο νωρίτερα είχε σημαδέψει το δοκάρι απ' την άσπρη βούλα (κατάπιε και πολλά χιλιόμετρα), ο Καρνέζης που ξανά απέκρουσε δυο τρία καλά σουτ των Σλοβένων και ειδικά ένα στις καθυστερήσεις του ματς, ο Μαυρίας με κάποιες καλές ατομικές ενέργειες αλλά και ο Ζέκα που ξαναβρίσκει τον καλό περσινό εαυτό του. Ο Σισοκό πήρε και πάλι πρωτοβουλίες όμως έκανε αρκετά λάθη ενώ κουράστηκε γρήγορα. 

 Η ομάδα πάντως έκανε δεύτερο καλό παιχνίδι, σημείωσε δεύτερη σερί νίκη και δείχνει να έχει ξεμπλοκάρει ψυχολογικά και να παρουσιάζει μια εικόνα ομάδας, που δε βλέπαμε μέχρι πρότινος. Η συνέχεια είναι δύσκολη βεβαίως, καθώς για την Ευρώπη ο Παναθηναϊκός χρειάζεται «2» στο Λονδίνο επί της Τότεναμ την τελευταία αγωνιστική για να προκριθεί αυτός αντί των Άγγλων, που απόψε έφεραν λευκή ισοπαλία στη Ρώμη κόντρα στη Λάτσιο, ενώ για την Ελλάδα ακολουθεί εκτός έδρας αναμέτρηση στα Χανιά με τον Πλατανιά, όπου θα κληθεί να διευρύνει το εντός τειχών σερί.

 Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
 Παναθηναϊκός: Καρνέζης, Βύντρα, Βελάσκες, Σεϊταρίδης, Σπυρόπουλος, Ζέκα, Βιτόλο, Σισοκό (83' Μαρίνος), Μαυρίας, Κουίνσι (37' τρ. Φορναρόλι), Τοτσέ (72' Πετρόπουλος).
 Μάριμπορ: Χαντάνοβιτς, Άργκους, Ραϊσεβίτς, Μίλετς, Μέγιατς, Φιλίποβιτς, Μέρτελ (72' Βίλερ), Τσβιγιάνοβιτς (46' Ποτόκαρ), Ιμπραϊμι, Ταβάρες (78' Ντόντλεκ), Μπέριτς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: