29/8/12

Παναθηναϊκός - Μάλαγα 0-0, δεν μπορούσε κυρίως εξαιτίας της έλλειψης γκολτζή..

Αυτό που φώναζε η προϊστορία (και βέβαια όχι ως αλληλουχία συμπτώσεων) και υπογράμμισε η πρώτη αναμέτρηση στο “Rosaleda”, επικυρώθηκε μετά και το δεύτερο ενενηντάλεπτο στο Ολυμπιακό Στάδιο.
Η καθ' όλα ανώτερη Μάλαγα πανηγύρισε την πρόκρισή της στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, χωρίς να πιεστεί ιδιαίτερα, πολύ περισσότερο να καρδιοχτυπήσει από τις φιλότιμες, πλην ανεπαρκείς, προσπάθειες των πρασίνων, να μπουν στο κόλπο του εισιτηρίου.
Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με 4-3-3. Με τον Χριστοδουλόπουλο αριστερά, τον Σισοκό δεξιά και τον Φορναρόλι κορυφή. Στη μεσαία γραμμή, ο Κατσουράνης ήταν στον άξονα και λίγο μπροστά του ο Βιτόλο αριστερά και ο Ζέκα δεξιά.
Οι πράσινοι και αυτή τη φορά άργησαν να βρουν θέσεις και πατήματα , αλλά στάθηκαν τυχεροί αφού: έκλεισαν το πρώτο και δύσκολο εικοσάλεπτο, αποφεύγοντας την παραβίαση της εστίας τους σε 1-2 περιπτώσεις που οι φιλοξενούμενοι έφτασαν μάλλον εύκολα σε θέση βολής, ενώ δεν έχασαν και τον Κατσουράνη, που ενώ είχε κίτρινη κάρτα από το 10ο λεπτό, τέσσερα λεπτά αργότερα βρήκε αντίπαλο από πίσω αλλά η φάση συνεχίστηκε και ο διαιτητής χαρίστηκε.
Με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, το Τριφύλλι είχε περιορίσει τις διόδους για την περιοχή του Καρνέζη, αλλά είχε απειλήσει μόλις μία φορά και αυτή λόγω θέσης και όχι επιτυχημένης εκτέλεσης, ενός στημένου με τον Χριστοδουλόπουλο.
Στο τελευταίο τέταρτο, οι Σισοκό και Χριστοδουλόπουλος άλλαξαν πτέρυγες, αλλά αυτό δεν μπορούσε από μόνο του να βοηθήσει την ανάπτυξη και δημιουργία φάσεων, αφού τη μεσαία γραμμή από την τριάδα της επίθεσης χώριζαν μεν 20-25 μέτρα, αλλά έμοιαζαν με αιωνιότητα.
Η γενική εικόνα του πρώτου μέρους έδειχνε ξεκάθαρα ότι ο Παναθηναϊκός δεν την έχει τη Μάλαγα, είτε αυτή παίξει φουλ επιθετικά, είτε προσεκτικά με γρήγορες αντεπιθέσεις.
Δεύτερο μέρος
Με την έναρξη της επανάληψης, η είσοδος του Μαυρία αντί του Ζέκα άλλαξε τη διάταξη του Παναθηναϊκού στο χορτάρι και το 4-3-3 έγινε 4-2-3-1 με τον Φορναρόλι να διατηρείται στην κορυφή, τον Χριστοδουλόπουλος αριστερά, τον Μαυρία δεξιά, τον Σισοκό πίσω από τον φορ κορυφής και τους Κατσουράνη, Βιτόλο να αποτελούν τι δίδυμο των αμυντικών μέσων.
Τα πράγματα έδειξαν να βελτιώνονται μερικώς, χωρίς όμως αυτό να αποφέρει κάτι περισσότερο από ένα γέμισμα του Κατσουράνη κι ένα κερδισμένο φάουλ που εκτέλεσε χωρίς επιτυχία ο Χριστοδουλόπουλος, ως τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού. Θα περίμενε κανείς, όσο κυλάει ο χρόνος, να γίνει το παιχνίδι ροντέο με τον Παναθηναϊκό να ρισκάρει, αλλά τίποτε τέτοιο δεν συνέβη. Και οι αλλαγές ήταν αλλαγές προσώπων και η διάταξη στο χορτάρι παρέμεινε με τις ίδιες ανασταλτικές προτεραιότητες ως το 90'.
Η συνέχεια γράφεται στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ για τους Ισπανούς και του Γιουρόπα Λιγκ για τον Παναθηναϊκό, που δεν έκανε τελικά την υπέρβαση, αλλά έχει μια δεύτερη ευκαιρία, έστω και στη λιγότερο λαμπερή ευρωπαϊκή διοργάνωση.
Κίτρινες κάρτες αντίκρισαν οι Κατσουράνης (10'), Ουέλινγκτον (31'), Βιτόλο (62'),Καμπαγιέρο (66'), Μαρίνος (79').

 Από prasinanea

 Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
 Παναθηναϊκός: Καρνέζης, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Βελάσκες, Πίντο, Κατσουράνης (70' Μαρίνος), Βιτόλο, Ζέκα (46' Μαυρίας), Χριστοδουλόπουλος, Φορναρόλι (72' Τοτσέ)και Σισοκό.
 Μάλαγα: Καμπαγιέρο, Γκάμεζ, Ουέλινγκτον, Ντεμικέλις, Καμάτσο, Χοακίν (90' Πορτίγιο), Τουλαλάν, Μονρεάλ, Ελισέου (87' Ντούντα), Ίσκο και Φαμπρίς (63' Χουάνμι).

 * Η διαφορά κλάσης των δύο ομάδων ήταν εμφανής και η Μάλαγα προκρίθηκε δικαίως στους ομίλους του Champions League, δε χωράει αμφιβολία. Ωστόσο ο Παναθηναϊκός κατά το ένδοξο παρελθόν του έχει νικήσει πολύ μεγαλύτερους αντιπάλους. Το ότι δεν τα κατάφερε κόντρα στην ομάδα της Ανδαλουσίας εξηγείται αφενός απ' την ατολμία που επέδειξε και αφετέρου απ' την έλλειψη ενός στράικερ περιοχής, ενός βαριού κορμιού, που θα έχει ευχέρεια στο σκοράρισμα. Τέτοις παίκτης στην ομάδα δεν υπάρχει και σε συνδυασμό με την κακή βραδιά του Σισοκό και την ανυπαρξία των Κατσουράνη, Λάζαρου, το 0-0 ήρθε απολύτως φυσιολογικά.
 Δεν πειράζει, ο Παναθηναϊκός συνεχίζει στην Ευρώπη και το Europa League, όμως το πρόβλημα του γκολτζή θα το βρει μπροστά του, ακόμη και στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: