1/9/12

Παναθηναϊκός - ΠΑΣ Γιάννινα 1-1

Ο ανταγωνισμός είναι πολύ σκληρός και δεν αντέχεται και αυτό αποδείχθηκε στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΣ Γιάννινα, που έληξε ισόπαλο 1-1... Ο διαιτητής Σιδηρόπουλος έστειλε το ξεκάθαρο μήνυμα ότι στο Τριφύλλι απαγορεύεται να διεκδικήσει τον τίτλο, αφού αυτός έχει αποφασιστεί να απονεμηθεί από νωρίς στον Ολυμπιακό. Και προκειμένου να μην εμφανιστούν φαινόμενα όπως τα περσινά, ο Παναθηναϊκός πρέπει να βγει νωρίς νοκ άουτ.
Με μία "χειρουργική" διαιτησία, με κιτρίνισμα των περισσότερων πράσινων και με ανακοπή πολλών επιθέσεων, ο Δωδεκανήσιος ήταν ο πρωταγωνιστής. Ο Παναθηναϊκός ήταν νωθρός, μέχρι την αποβολή είχε κακή απόδοση, ωστόσο ουδείς δικαιούται να του στερήσει τη δυνατότητα να νικήσει σε ένα τέτοιο βράδυ.
Παρόλα αυτά, απ' όταν έμεινε με δέκα, μεταμορφώθηκε, κυριάρχησε απόλυτα και έχασε ένα τσουβάλι ευκαιρίες να πάρει τη νίκη. Σε βαθμό που άπαντες αναρωτήθηκαν στο "Σπύρος Λούης" τι θα συνέβαινε εάν είχε από την αρχή τη φλόγα και το πάθος που παρουσίασε στο τελευταίο μισάωρο.
Όπως και να έχει, ο Παναθηναϊκός δεν πρέπει να ακουμπήσει μόνο στη διαιτησία, αφού και ο ίδιος οφείλει να κάνει την αυτοκριτική του. Με εξαίρεση το υπέροχο γκολ του Βελάσκες, δεν είχε τη σοβαρότητα και την πειθαρχία που απαιτούνταν, για να νικήσει χωρίς προβλήματα. Το φαινόμενο των νεκρών διαστημάτων συνεχίζεται και επιτέλους, ο Φερέιρα πρέπει να βρει το γιατρικό.
Μονόπατος από αριστερά
Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στο αγαπημένο 4-2-3-1 του Ζεσουάλδο Φερέιρα, μετά το διάλειμμα με τη Μάλαγα. τέρμα ήταν ο Καρνέζης, στόπερ  οι Πίντο, Βελάσκες, δεξί μπακ ο Σεϊταρίδης, αριστερό ο Σπυρόπουλος, αμυντικοί μέσοι οι Κατσουράνης, Βιτόλο, δεξί εξτρέμ ο Μπαρμπαρούσης, αριστερό ο Σισοκό και στην επίθεση σε ελεύθερο ρόλο ο Φορναρόλι και στην κορυφή ο Τοτσέ.
Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε στο 2', όταν ο Μιχαήλ αφύλακτος στο πέναλτι έπιασε την κεφαλιά. Ο Παναθηναϊκός απάντησε στο 10' όταν ο Κατσουράνης με ψηλοκρεμαστή πάσα βρήκε τον Τοτσέ, όμως αυτός έκανε πολύ άσχημο τελείωμα. Ο ΠΑΣ απείλησε ξανά στο 13' με μακρινό σουτ του Γεωργίου. Ο ΠΣ συνέχισε να παρά καλύτερα στο πρώτο 20λεπτο και στο 22', ο Βελάσκες πρόλαβε να βάλει κόντρα στον Ντε Βισέντι, που θα σούταρε αφύλακτος.
Η ομάδα του Γιάννη Χριστόπουλου πατούσε καλύτερα στο γήπεδο και δημιούργησε νέα ευκαιρία στο 26', όταν ο Βιλά σούταρε μόνος του μέσα στην περιοχή αστοχώντας. Όμως ο Παναθηναϊκός ευτύχησε να προηγηθεί στην πρώτη ευκαιρία του. Ο Σισοκό στο 28' έκανε τη σέντρα με φάλτσο από αριστερά και ο Βελάσκες με υπέροχο γυριστό με το αριστερό, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.
Το γκολ έδωσε τον έλεγχο στο Τριφύλλι και με εκφραστή τον Σισοκό από αριστερά, δημιούργησε ευκαιρίες. Στο 31' ο Σισοκό έκανε τη σέντρα προς τον Τοτσέ, όμως ο Φεργκούς έδιωξε τελευταία στιγμή και τρία λεπτά αργότερα, ο Ιβοριανός βρήκε στην περιοχή τον Φορναρόλι, αυτός πέρασε τον Μιχαήλ και πλάσαρε, αλλά ο Φεργκούς μπλόκαρε. Τελικά, ο ΠΑΣ κατάφερε να ισοφαρίσει στο 45' με τον Ντε Βισέντι. Ο Πατσατζόγλου "σημάδεψε" τον Αργεντινό και αυτός με σουτ στη κίνηση, άφησε άγαλμα τον Καρνέζη...
Οργίασε ο Σιδηρόπουλος
Ο Παναθηναϊκός άρχισε χωρίς αλλαγές και μόλις στο 47' δημιούργησε την πρώτη ευκαιρία του. Ο Φορναρόλι έκανε την κάθετη στον Σισοκό, αυτός άδειασε τον Μιχαήλ, αλλά με έγκαιρη έξοδο ο Φεργκούς μπλόκαρε. Στο 51' ο Φορναρόλι έπαιξε το "ένα-δύο" με τον Τοτσέ, αλλά σούταρε ελάχιστα άουτ.
Το ματς πήρε φωτιά στο 52'... Ο Κατσουράνης έκανε φάουλ στη μεσαία γραμμή, ο διαιτητής έδειξε κίτρινη και ο διεθνής μέσος αντέδρασε, είχε μία στιχομυθία μαζί του και δέχτηκε την κόκκινη κάρτα. Ο Παναθηναϊκός έμεινε με δέκα και το γήπεδο άρχισε να βράζει...
Στο 56' ο Γεωργίου απέναντι από τον Καρνέζη κατάφερε να αστοχήσει και στο 57', ο Φερέιρα έκανε την πρώτη αλλαγή, αντικαθιστώντας τον Ζέκα με τον Μπαρμπαρούση που δεν είχε φανεί. Στο 60' ο Μαυρίας μπήκε στη θέση του Τοτσέ, για να δώσει ταχύτητα. Στο 62' ο Σεϊταρίδης εκτέλεσε κόρνερ, ο Φορναρόλι αφύλακτος έπιασε την κεφαλιά άουτ
Ο ΠΑΣ έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 68' όταν ο Ίλιτς μπήκε στην περιοχή από αριστερά, σούταρε και ο Καρνέζης απέκρουσε δύσκολα σε κόρνερ. Ο Φερέιρα ολοκλήρωσε τις κινήσεις του στο 72' με τον Πετρόπουλο να αντικαθιστά τον Σεϊταρίδη. Ο Ζέκα πέρασε δεξί μπακ και ο Πετρόπουλος πήγε στην κορυφή.
Κολασμένο δεκάλεπτο
Στο 75' ο Παναθηναϊκός έχασε κορυφαία ευκαιρία... Ο Πετρόπουλος έκλεψε από τον Φεργκούς, στη συνέχεια τον ντρίμπλαρε και ενώ είχε την επιλογή του Φορναρόλι σε κενή εστία, πλάσαρε και ο γκολκίπερ του ΠΑΣ μπόρεσε να αποκρούσει. Στο 80' ο Σισοκό σούταρε από το ημικύκλιο και η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.
Στο 81' ο Μαυρίας άδειασε τον Πάντο και έβγαλε την παράλληλη σέντρα, όπως Πετρόπουλος και Φορναρόλι δεν μπόρεσαν να μπουν στην πορεία τους. Από σέντρα του Βιτόλο στο 83' η κεφαλιά του Πετρόπουλου πέρασε άουτ, ενώ από την κάθετη του Ζέκα, ο ίδιος ένα λεπτό αργότερα, αστόχησε.
Ένα φάουλ του Σισοκό και δύο σουτ του Μαυρία στα τελευταία λεπτά δεν μπόρεσαν να μεταβάλουν το σκηνικό και ο Παναθηναϊκός έμεινε στο 1-1 με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Έχασε 2 βαθμούς, εάν ο Ολυμπιακός νικήσει θα μείνει 4 από την κορυφή και έτσι οι προθέσεις των ιθυνόντων φάνηκαν νωρις. Αποχωρώντας προς τα αποδυτήρια, ο διαιτητής Σιδηρόπουλος δέχτηκε ορισμένα μπουκάλια και είναι σίγουρο ότι η Superleague δεν θα χάσει ευκαιρία να τον τιμωρήσει...

Από prasinanea 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
 
Παναθηναϊκός: Καρνέζης, Πίντο, Βελάσκες, Σεϊταρίδης (72' Πετρόπουλος), Σπυρόπουλος, Βιτόλο, Κατσουράνης, Μπαρμπαρούσης (57' Ζέκα), Σισοκό, Φορναρόλι, Τοτσέ (60' Μαυρίας).
ΠΑΣ Γιάννινα: Φεργκούς, Λιλά, Πάντος (88' Ντάσιος), Μιχαήλ, Τζημόπουλος (14' λ.τ. Κολοβέτσιος), Πατσατζόγλου, Ίλιτς, Ντε Βισέντι (77' Τζανής), Βιλά, Γεωργίου, Τσουκαλάς.

 * Έχει που έχει τα χάλια του ο Παναθηναϊκός, όταν πέφτει και σε διαιτησίες σαν την αποψινή, τότε δεν υπάρχει καμία ελπίδα διάκρισης. Σε ακόμη ένα σάπιο πρωτάθλημα, έναν περιφερόμενο γαυροθίασο, ο Παναθηναϊκός έχει για ακόμη μία φορά ρόλο κομπάρσου. Ειλικρινά δεν μπορώ να σκεφτώ κάποια λύση, το πρωτάθλημα θα πηγαίνει στο βρωμολίμανο για τα επόμενα 10+ χρόνια, αν δεν αλλάξει κάτι ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: