13/5/12

Παναθηναϊκός - Μπαρτσελόνα 69-74

 


 Σε ένα παιχνίδι τυπικής διαδικασίας ο Παναθηναϊκός έχασε με 69-74 από την Μπαρτσελόνα με τον Ζοτς να δίνει χρόνο σε παίκτες που θέλει ετοιμοπόλεμους στους τελικούς της Α1.
 Σε έναν αγώνα επιτομή της λέξεως: "Αδιάφορο" ο Παναθηναϊκός δεν κυνήγησε το ματς από την αρχή και έχασε με 69-74 από την Μπαρτσελόνα.  
 Η Euroleague συνεχίζει να κουράζει το άθλημα, τους φιλάθλους, τους πάντες με τον Μικρό τελικό της βλακείας και ο Παναθηναϊκός με την Μπαρτσελόνα αντιμετώπισαν τον αγώνα ως μία καλή ευκαιρία για ανάσες. Ο Ομπράντοβιτς δίνοντας αρκετό χρόνο συμμετοχής σε Λόγκαν,Τσαρτσαρή, Μάριτς και κυρίως Νικ Καλάθη και ο Πασκουάλ ξεκουράζοντας τον Ναβάρο.
 Οι Καταλανοί είχαν σε καλή μέρα τους περιφερειακούς τους (Χουέρτας, Ίνγκλις), πήραν βοήθεια από τον Ουάλας και κέρδισαν δίκαια, την ώρα που από τον Παναθηναϊκό, ξεχώρισαν μόνο οι Λόγκαν, Μάριτς και Νικ Καλάθης αλλά ήταν πολύ άστοχος.

 Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
 Τα δεκάλεπτα: 20-21, 17-26, 15-10, 17-16

 Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Μάριτς 13(1/4 βολές, 11 ριμπ.), Πρπέρογλου 2, Μπατίστ 2(0/4 διπ.), Λόγκαν 11(4/10 σουτ, 3 κλεψ.), Σάτο, Τσαρτσαρής 4(1/2 τριπ., 7 ριμπ.), Διαμαντίδης 17(3/4 τριπ.) , Βουγιούκας 4(0/3 διπ.), Ν. Καλάθης 9, Σμιθ 1, Καϊμακόγλου 6(2)/

 Μπαρτσελόνα (Πασκουάλ): Σάντα 5, Χουέρτας 21(3), Πέροβιτς 2, Βάσκεζ 6, Ουάλας 12(2), Ίνγκλς 13(2), Ντονγκ 2, Ραμπασέντα 4, Λόρμπεκ, Έιντσον 5(1), Μάικλ 4

 Ο ΑΓΩΝΑΣ
 Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν χωρίς να δίνουν μεγάλη έμφαση στα αμυντικά τους καθήκοντα και προσπαθώντας στην επίθεση να προσφέρουν και θέαμα. Οι Καταλανοί ήταν πιο εύστοχοι και προηγήθηκαν με 14-9 στο 6' με τον Χουέρτας να έχει 11 πόντους με 3/3 τρίποντα...
 Βέβαια το σημαντικό τρίποντο στον ημιτελικό το είχε χάσει και ο Ζοτς που σε αντίθεση με τον Πασκουάλ ήταν την περισσότερη ώρα όρθιος δεν έβλεπε από τους Σμιθ, Λόγκαν, Βουγιούκα, Νικ Καλάθη και Περπέρογλου αυτά που ήθελε.
 Τα 4/5 της πεντάδας άλλαξαν, αλλά οι Καταλανοί με 4/4 τρίποντα και 5 επιθετικά ριμπάουντ, κρατούσαν το προβάδισμα (13-19 στο 8'). Διαμαντίδης και Λόγκαν έβαλαν ξανά τον Παναθηναϊκό στο παιχνίδι, με τον κόσμο να δίνει ώθηση στους πράσινους που μείωσαν σε 20-21 στο 9' και με τον Νικ Καλάθη να απαντάει στα εύστοχα σουτ των τυπικά φιλοξενούμενων, έμεναν κοντά στο σκορ (31-34 στο 16').
 Η διάθεση για άμυνα όμως δεν υπήρχε και αυτό φαινόταν από τα εύκολα καλάθια που έβαζε η Μπαρτσελόνα που μεγάλωσε ξανά το προβάδισμα (33-42 στο 18'). Μία διαφορά που διατηρήθηκε μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς σίγουρα να μην είναι ικανοποιημένος από την αμυντική λειτουργία της ομάδας του και τους 48 πόντους που είχε δεχθεί.
Οι παρατηρήσεις του Ζοτς στα αποδυτήρια έπιασαν τόπο και ο Παναθηναϊκός δέχθηκε μόλις ένα πόντο στα πρώτα επτά λεπτά της γ' περιόδου, αλλά στην επίθεση μόνο ο Μάριτς έβρισκε τον δρόμο προς το αντίπαλο καλάθι και αυτό όχι με απόλυτη ευστοχία...
 Ο Παναθηναϊκός πλησίασε σε 45-49 με τον Ομπράντοβιτς να δοκιμάζει και σχήματα, με τον Περπέρογλου στην θέση "2" και τον Καϊμακόγλου σαν 3άρι. Η Μπαρτσελόνα όμως φαινόταν ότι θέλει περισσότερο την τρίτη θέση και με τον Ίνγκλις να κάνει την ζημιά, πήρε και πάλι διαφορά ασφαλείας κάνοντας το 49-58 στο 29'.
 Καϊμακόγλου και Διαμαντίδης με τρίποντα μείωσαν για τους πράσινους (60-65 στο 35' και 65-70 στο 37'), αλλά ο Έιντσον με προσωπικές ενέργειες κρατούσε το προβάδισμα για την Μπαρτσελόνα. Ακολούθησαν εκατέρωθεν άστοχες βολές μέχρι ο Μάριτς να μειώσει σε 67-71 με το 10ο του ριμπάουντ και τον 11ο πόντο του, αλλά παρά τις δύο καλές άμυνες τους, οι παίκτες που έβαλαν τον Παναθηναϊκό στο παιχνίδι (Διαμαντίδης, Καϊμακόγλου) αστόχησαν σε δύο διαδοχικά τρίποντα, για να μην προλάβει στο τέλος ο εξάστερος να διεκδικήσει τη νίκη.

 Από prasinanea

 * Σε ένα παντελώς αδιάφορο ματς η Μπαρτσελόνα έπαιξε με περισσότερη όρεξη και κατέκτησε δίκαι την 3η θέση μέσα από μία κατά τα άλλα ανούσια διαδικασία, που μονάχα αφαιρεί κύρος απ' τη διοργάνωση του Final Four. Ο Παναθηναϊκός πλέον ρίχνει το βάρος στα πλέι οφ του ελληνικού πρωταθλήματος και το ιδιαιτέρως κρίσιμο πρώτο ματς κόντρα στον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ, την Πέμπτη 17/5 στις 22:00.

Δεν υπάρχουν σχόλια: