16/5/12

Ατρόμητος - Παναθηναϊκός 0-1, φαβορί ξανά!

 


 Ο Παναθηναϊκός πήρε μια σπουδαία νίκη μέσα στο Περιστέρι με σκόρερ τον "μασκοφόρο εκδικητή" Σωτήρη Νίνη και είναι το μεγάλο φαβορί για την κατάληψη της πρώτης θέσης των πλέι οφ.
 Μια πολύ μεγάλη νίκη χάρη σε ένα πολύ όμορφο γκολ του Σωτήρη Νίνη πήρε ο Παναθηναϊκός στο Περιστέρι και έγινε έτσι το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση της πρώτης θέσης των πλέι οφ.
 Ο 21χρονος άσος ο οποίος βρέθηκε στο αρχικό σχήμα των πράσινων αγωνιζόμενος με μάσκα λόγω του τραυματισμού του στην αναμέτρηση με την ΑΕΚ ήταν αρκετά δραστήριος. Φάνηκε όμως ότι η μάσκα τον ενοχλούσε και είναι χαρακτηριστικό πως όταν την πέταξε στο δεύτερο μέρος, τότε σκόραρε.
 Οι πράσινοι δεν αποκλείεται από την Τετάρτη το βράδυ να έχουν εξασφαλίσει την πρώτη θέση, αν το αποτέλεσμα του ΑΕΚ-ΠΑΟΚ είναι ισόπαλο.
 Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε νωθρά το παιχνίδι αλλά εν συνεχεία πήρε τα πάνω του, απείλησε και με κορυφαίο τον Σωτήρη Νίνη έφτασε και στο γκολ που του έδωσε τους τρεις βαθμούς. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο δεύτερο μέρος ο Ατρόμητος δεν απείλησε ουσιαστικά τον Παναθηναϊκό.
Το μόνο αρνητικό από το παιχνίδι με τον Ατρόμητο πως οι Κατσουράνης και Βιτόλο συμπλήρωσαν κάρτες και δεν θα αγωνιστούν στο παιχνίδι με την ΑΕΚ.

 Νωθρός στο πρώτο εικοσάλεπτο ο Παναθηναϊκός
 Ο Παναθηναϊκός μπήκε νωθρά στην αναμέτρηση με τον Ατρόμητο να είναι καλύτερος στο πρώτο 20λεπτο να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και τις ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ.
 Κάτι το οποίο δεν κατάφερε. Αρχικά στο 5' ο Μπουμσόνγκ με κεφαλιά απομάκρυνε προ του Επστάιν ενώ στο 11' μετά από σέντρα του Καραμάνου στην προσπάθεια του να διώξει ο Γάλλος παραλίγο να σημειώσει αυτογκόλ. 
 Στο 13' ο Σφακιανάκης έκανε το σουτ με τον Καρνέζη να πιάνει την μπάλα ενώ στο 17' εκτέλεση φάουλ του Φυτανίδη πέρασε ψηλά άουτ.
 Ένα λεπτό αργότερα ο Ατρόμητος έχασε την μεγαλύτερη του ευκαιρία όταν ο Μήτρογλου γύρισε την μπάλα ο Επστάιν μόνος του στο ύψος του πέναλτι έκανε το τσαφ και πέταξε μια πολύ καλή στιγμή.
 Η ευκαιρία αυτή αφύπνισε τον Παναθηναϊοκό ο οποίος πήρε τα ηνία του αγώνα και άρχισε και αυτός με την σειρά του να χάνει ευκαιρίες. Αρχικά στο 23' η μπάλα στρώθηκε στον Κλέιτον αυτός σούταρε με την μία αλλά η μπάλα έφυγε μόλις έξω.
 Στο 25' ο Βύντρα έβγαλε από τα δεξιά την σέντρα η μπάλα στρώθηκε στον Νίνη ο οποίος προσπάθησε να πλασάρει αλλά ο Ζουέλα με τάκλιν έκοψε την μπάλα.
 Η μεγαλύτερη στιγμή για τον Παναθηναϊκό στο πρώτο μέρος χάθηκε στο 28' όταν ύστερα από διαγώνιο σουτ του Κλέιτον και ασταθή επέμβαση του Ιτάνη ο Ζουέλα τελευταία στιγμή πρόλαβε τον Σαριέγκι πριν σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα σε κενή εστία.
 Η επόμενη φάση για τον Παναθηναϊκό ήρθε στο 43΄όταν μετά από κόρνερ του Νίνη ο Μπουμσόνγκ πήρε την κεφαλιά αλλά αυτή έφυγε πολύ έξω. 
 Με το 0-0 οι δυο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια και από αυτό το πρώτο μέρος ήταν εμφανής από πλευράς Παναθηναϊκού η απουσία φορ μέσα στην περιοχή του Ατρόμητου.

 Με το ίδιο πλάνο
 Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα όμως συνέχισε με το ίδιο πλάνο και στο δεύτερο ημίχρονο ενώ την ίδια ώρα ο Ατρόμητος έκανε την πρώτη του αλλαγή με ον Ιγκλέσιας αντί του Γιαννούλη.
 Οι πράσινοι ήταν αυτοί που απείλησαν στο 50' όταν το όμορφο σουτ του Λάζαρου πέρασε λίγο έξω από το αριστερό9 δοκάρι του Ιτάνζ.
 Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να πιέζει για το γκολ και στο 55' ο Νίνης έβγαλε την σέντρα σέντρα από τα δεξιά ο Μπουμσόνγκ πήρε την κεφαλιά η οποία έφυγε πάνω από το δοκάρι του Ιτάνζ.
Δέκα λεπτά αργότερα όμως ο Σωτήρης Νίνης ήταν αυτός που βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα. Ο Κλέιτον από τα αριστερά έγινε κάτοχος της μπάλας είδε τον 21χρονο άσο να κάνει κίνηση προς την περιοχή και την κατάλληλη στιγμή του έδωσε την μπάλα. Ο άσος του Τριφυλλιού έκανε το κοντρόλ, έστρωσε την μπάλα και με απευθείας σουτ την έστειλα στο γάμα του Ιτάνζ. 
 Ο Ατρόμητος προσπάθησε να βγει στην επίθεση και απείλησε το 72' με τον Αναστασάκο να κάνει το σουτ και τον Καρνέζη να αποκρούει. 
 Μέχρι την λήξη του αγώνα καμία από τις δυο ομάδες δεν μπόρεσε να απειλήσει ξανά με τον Παναθηναϊκό να έχει την κατοχή της μπάλας και να κρατάει μακριά από την εστία του τον Ατρόμητο.

 Από prasinanea

 Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

 Ατρόμητος: Ιτάνζ, Νάστος, Φυτανίδης, Ζουέλα, Γιαννούλης (46' Ιγκλέσιας), Δημούτσος, Σφακιανάκης (80' Μπάλλας), Επστάιν, Καραμάνος (80' Αθανασίου), Αναστασάκος, Μητρόγλου.

 Παναθηναϊκός: Καρνέζης, Βύντρα, Μπουμσόνγκ, Σαριέγκι, Καντέ, Βιτόλο, Κατσουράνης, Ζέκα, Νίνης (80' Νίνης), Χριστοδουλόπουλος (78' Μαυρίας), Κλέιτον (84' Κλέιτον).

 * Ο Παναθηναϊκός στα προηγούμενα παιχνίδια των play offs ήταν κακός. Στο Περιστέρι έπαιξε όσο χρειάστηκε και έχοντας σε καλή μέρα το Σωτήρη Νίνη αλλά κυρίως εκμεταλλευόμενος τις απουσίες του Ατρομήτου πήρε τη σημαντική νίκη, με την οποία έκανε το μεγαλύτερο βήμα για την πρωτιά και το Τσάμπιονς Λιγκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: