8/4/12

Πανιώνιος - Παναθηναϊκός 81-82, βγήκε ζωντανός στην κυριολεξία!

 Με καλάθι του Μπατίστ 3'' πριν το τέλος ο Παναθηναϊκός κέρδισε τον Πανιώνιο με 81-82 στην ζούγκλα της Νέα Σμύρνης όπου απειλήθηκε από ιπτάμενα... μάρμαρα η σωματική ακεραιότητα των πρασίνων.
 
 Παρά την κούραση από τα ματς με την Μακάμπι, ο Παναθηναϊκός έδειξε χαρακτήρα στη Νέα Σμύρνη και μετά από ένα κακό πρώτο δεκάλεπτο, νίκησε τον Πανιώνιο με 82-81 χάρις σε καλάθι του Μπατίστ 3'' πριν το τέλος.
 Σε ένα ματς που οι οπαδοί των γηπεδούχων έδωσαν μαθήματα στα καφριλίκια πετώντας μάρμαρα και μπουκάλια σε παίκτες και στον πάγκο του Παναθηναϊκού.
 Το παιχνίδι διακόπηκε 26,5'' πριν τελειώσει για περίπου μισή ώρα, με τους διαιτητές να ζητούν εκκένωση της θύρας δίπλα στον πάγκο του Παναθηναϊκού, μιας και κινδύνευε η σωματική τους ακεραιότητα. Οι πράσινοι μετά την βροχή από μάρμαρα που δέχθηκαν, μία εκ των οποίων πέτυχε και τον Κώστα Τσαρτσαρή ζήτησαν το αυτονόητο, την προστασία από τους διαιτητές που έδειχναν στο τέλος του αγώνα εκτός τόπου και χρόνου.
 Και όλα αυτά ενώ το σκορ ήταν στον πόντο μετά από την επιστροφή (με βολές και συνεχόμενα σφυρίγματα από τους διαιτητές) του Πανιωνίου στο παιχνίδι.
 Στα αγωνιστικά τώρα, Διαμαντίδης και Περπέρογλου στην αρχή, Καϊμακόγλου, Βουγιούκας στην συνέχεια και ο Σάτο στο τέλος, έδωσαν άλλο ένα ροζ φύλλο αγώνα στους πράσινους που ολοκληρώνουν τις υποχρεώσεις τους στην κανονική περίοδο την Μ. Τρίτη στο ΟΑΚΑ, κόντρα στον πιθανότερο αντίπαλο τους στα ημιτελικά τον πλέι οφ, Κολοσσό.
 Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς μοίρασε τον χρόνο συμμετοχής αν και ίσως θα ήθελε να ξεκουράσει περισσότερο τον Διαμαντίδη, που αναγκάστηκε να μείνει πολύ ώρα στο παρκέ λόγω και των πολλών φάουλ που είχαν χρεωθεί από νωρίς οι Καλάθης και Σάρας.

 Τα δεκάλεπτα: 25-13, 10-33, 16-15, 30-21

 Πανιώνιος (Μπαρτζώκας): Ξανθόπουλος 10(1), Κις 11(1), Αθανασούλας, Στίβενσον 7, Ντίμπλερ 11(3), Καββαδάς 8, Ιωάννου 5(1), Σαρικόπουλος 3, Νατζφέι 9, Παραγιός 3(1), Μπάρλος 14(4/4 τριπ.).

 Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Περπέρογλου 15(4/4 διπ., 1/3 τριπ.), Μπατίστ 9, Λόγκαν 4, Σάτο 7(1), Τσαρτσαρής 2, Διαμαντίδης 14(2/3 τριπ., 6 ασίστ), Βουγιούκας 9, Καλάθης 4, Σμιθ, Καϊμακόγλου 6, Γιασικεβίτσιους 10(1).

 Ο ΑΓΩΝΑΣ
 Ο Παναθηναϊκός με το μυαλό στην... Μακάμπι βρέθηκε πίσω στο σκορ με το "καλημέρα". Με λάθη και άστοχα σουτ αλλά κυρίως χωρίς καμία όρεξη στην άμυνα, οι πράσινοι με τον Διαμαντίδη στον πάγκο είδαν το σκορ να είναι 13-4 στο 4' και 16-6 στο 5' με τον Νάτζφεϊ να έχει ήδη 9 πόντους.
 Η αλλαγή σχεδόν όλης της πεντάδας (μόνο ο Σάτο παρέμεινε μέσα) έφερε τέσσερα συνεχόμενα κλεψίματα και ένα σερί αρχικά 5-0 το οποίο ξανάβαλε τον Παναθηναϊκό στο παιχνίδι. Ο Πανιώνιος απάντησε με σκοτωμένα τρίποντα (3/3) για να γίνει το 25-13 στο τέλος του πρώτου δεκάλεπτου.
 Το ότι ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος στο παρκέ όμως φαινόταν πλέον ξεκάθαρα και με τον Διαμαντίδη να δίνει το έναυσμα της αντεπίθεσης, τους πράσινους να τρέχουν στον αιφνιδιασμό και τον Περπέρογλου να "τελειώνει" φάσεις το σκορ έγινε... 27-27 στο 12'.
 Συνολικά ο Παναθηναϊκός "έτρεξε" ένα σερί 22-2 με ένα επιμέρους 15-0 σε 2' και προηγήθηκε με 27-35 στο 14'. Απέναντι στο "αντι-μπάσκετ" του Πανιωνίου, με πολύ ξύλο, trash talking και "πεθαμένα" σουτ, ο Παναθηναϊκός, πίεσε καθαρά στην άμυνα, έτρεξε στον αιφνιδιασμό και τελείωνε φάσεις κοντά στο καλάθι, κρατώντας το προβάδισμα κοντά στους δέκα πόντους.
Περπέρογλου και Διαμαντίδης είχαν μαζί 23 από τους 33 πόντους που πέτυχε ο Παναθηναϊκός στο δεύτερο δεκάλεπτο που έληξε με ένα επιμέρους 10-33 για τους πράσινους, που πήγαν στα αποδυτήρια με 11 πόντους διαφορά (35-46).
 Με το ίδιο μοτίβο και στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου το σκορ έγινε 37-52 με την άμυνα να είναι το κλειδί παρά το ότι οι πράσινοι είχαν τον Καλάθη με 4 φάουλ και τους Σάρας και Τσαρτσαρή με 3. Ο ρυθμός του Παναθηναϊκού έπεσε και μαζί όλου του αγώνα, αλλά οι πράσινοι δεν αντιμετώπιζαν προβλήματα στο να κρατήσουν την διαφορά σε διψήφιο αριθμό πόντων με τους Βουγιούκα και Καϊμακόγλου να συνεργάζονται άψογα για το 43-58 στο 17'.
 Ο Πανιώνιος με τον Βασίλη Ξανθόπουλο και τον Μπίλι Κις να βρίσκουν τον στόχο μείωσαν σε 55-63 στο 32' στην τελευταία προσπάθεια των γηπεδούχων να μπουν ξανά στο παιχνίδι, αλλά Διαμαντίδης και Σάρας διόρθωσαν την κατάσταση με το σκορ να γίνεται 56-69 δύο λεπτά αργότερα και τα περιθώρια να στενεύουν για τον Πανιώνιο.
 Το τελειωτικό χτύπημα στον Πανιώνιο έδωσε ο Σάτο που με επτά σερί πόντους σε ένα λεπτό, έκανε το 59-76 στο 37' με τα περιθώρια να έχουν στενέψει πολύ για τους κυανέρυθρους. Με την ανοχή των διαιτητών στο ξύλο του Πανιωνίου και με συνεχόμενες βολές από τους γηπεδούχους, το σκορ έγινε 75-79, 34'' πριν το τέλος με το Ντίμπλερ να κάνει το 78-79 και τους οπαδούς του Πανιωνίου να πετάνε μάρμαρα και μπουκάλια, ένα εξ αυτών παραλίγο να πετύχει τον Διαμαντίδη στο κεφάλι την ώρα του αγώνα, ενώ ένα κομμάτι μάρμαρο πέτυχε τον Τσαρτσαρή.
 Μετά την σχεδόν μισάωρη διακοπή για να αδειάσει η κερκίδα δίπλα στο πάγκο του Παναθηναϊκού, ο Σάρας ευστόχησε μόνο στην δεύτερη βολή, ο Μπάρλος με το τέταρτο εύστοχο τρίποντο του σε ισάριθμες προσπάθειες έκανε το 81-80, 8'' πριν το τέλος, αλλά ο Διαμαντίδης στο τέλος διέσπασε όλη την άμυνα, πάσαρε στον Μπατίστ που με καλάθι από κοντά έγραψε το τελικό 81-82.

 Από prasinanea

Δεν υπάρχουν σχόλια: