8/4/12

Παναθηναϊκός - Πανιώνιος 3-0

Ο διπρόσωπος Παναθηναϊκός έπαιξε καλό ποδόσφαιρο στο δεύτερο ημίχρονο και με δύο γκολ του εξαιρετικού Πετρόπουλου και ένα του Χριστοδουλόπουλου, επικράτησε 3-0 του Πανιωνίου στο άδειο Ολυμπιακό Στάδιο.
 
 Δύο πρόσωπα παρουσίασε ο Παναθηναϊκός στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο, αλλά τουλάχιστον πήρε τη νίκη με 3-0 με γκολ των Χριστοδουλόπουλου και Πετρόπουλου (2) στο άδειο Ολυμπιακό Στάδιο.
Στο πρώτο μέρος ήταν το λιγότερο... αδιάφορος, επιτρέποντας στον αντίπαλο του να κάνει ότι θέλει και κάλλιστα μπορεί να αισθάνεται τυχερός με το 0-0. Όμως στο δεύτερο ημίχρονο, μεταμορφώθηκε και αν ήταν πιο προσεκτικός και συγκεντρωμένος, μπορούσε να νικήσει με μεγαλύτερο σκορ...
 Το σίγουρο είναι πως ο Παναθηναϊκός δεν έχει να κρατήσει πολλά από το ματς, με εξαίρεση την πάρα πολύ καλή απόδοση του Αντώνη Πετρόπουλου και την ενεργητικότητα που έδειξε ο Ρούντολφ για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα. Η δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα είναι δεδομένη και το ζητούμενο είναι η ομάδα να παρουσιαστεί όσο το δυνατόν καλύτερη στα πλέι οφ.

 Κυρίαρχος ο Πανιώνιος

 Στο πρώτο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός ήταν στην κυριολεξία, ανύπαρκτος... Παρότι το σχήμα του Φερέιρα ήταν φουλ επιθετικό, εντούτοις οι πράσινοι δεν είχαν όρεξη και έκαναν αγγαρεία...
Χαρακτηριστικό είναι πως δεν ολοκληρώθηκε ούτε μία οργανωμένη επίθεση και μοναδική αξιόλογη στιγμή ήταν το δοκάρι στο σουτ του Κατσουράνη στο 28'.
Στον αντίποδα, ο Πανιώνιος είχε διάθεση, τακτική και συγκέντρωση, με αποτέλεσμα να κυριαρχήσει. Με κορυφαία στιγμή το χαμένο τετ α τετ του Μενδρινού στο 6', δημιουργούσε συνεχώς απειλητικές καταστάσεις στην εστία του Τριφυλλιού και ίσως αν είχε τον Κούτσι στην ενδεκάδα, να πετύχαινε ένα γκολ. Άλλωστε το καλό τελείωμα ήταν το μοναδικό που του έλειψε στο πρώτο μέρος.

 Γκολ με το καλήμερα
 Το δεύτερο άρχισε όπως κανένας δεν περίμενε, με ένα γρήγορο γκολ του Παναθηναϊκού. Ο Πετρόπουλος με εξαιρετική ενέργεια άδειασε τον Σιόβα στο 47', μπήκε στην περιοχή, γύρισε παράλληλα τη μπάλα, ο Κούρος πρόλαβε τον Κουίνσι πριν σκοράρει, όμως η μπάλα στρώθηκε στον Λάζαρο, ο οποίος εξ επαφής την έστειλε στα δίχτυα.
 Ουσιαστικά, η αλλαγή του Φερέιρα τον δικαίωσε πριν καν περάσει ένα δίλεπτο, ενώ η έτερη, ο Ρούντολφ, ανέβασε επίπεδο και ποιότητα την πράσινη γραμμή κρούσης. Ο Ούγγρος με προσωπικές ενέργειες δημιούργησε επικίνδυνες καταστάσεις. Στο 65' ο Φερέιρα έκλεισε τις αλλαγές του με τον Καραγκούνη στη θέση του Πετρόπουλου. Σε αυτό το διάστημα το Τριφύλλι ήταν καλό και αν είχε μεγαλύτερη προσοχή, θα δημιουργούσε και άλλες φάσεις.
 Από το 70' και έπειτα ο Πανιώνιος έψαξε την ισοφάριση και την άγγιξε στο 82', όταν ο Ντίμπαλα έκανε την εξ επαφής κεφαλιά, ο Καπίνος απέκρουσε και ο Κούτσι σε κενή εστία πλάσαρε άουτ.  Ωστόσο ένα λεπτό αργότερα ο Παναθηναϊκός κλείδωσε τη νίκη του με γκολ του Πετρόπουλου από το ύψος του πέναλτι, επωφελούμενος της εξαιρετικής ενέργειας του Καραγκούνη που άδειασε δύο αμυντικούς.
 Ο Πετρό τελείωσε το εξαιρετικό βράδυ του στο 88', όταν πάλι από πάσα του Καραγκούνη, βρέθηκε απέναντι από τον Σιδεράκη και τον "εκτέλεσε".

 Από prasinanea

  * Μετά τη νίκη των αντρών στη ζούγκλα της Αρτάκης και την επικράτηση στο μικρό τελικό του φάιναλ φορ στο κύπελλο γυναικών, ο Παναθηναϊκός πέτυχε στο ΟΑΚΑ το 3χ3 απέναντι στον Πανιώνιο σε μία μέρα όπου το Τριφύλλι «πάτησε» το παράρτημα της Νέας Σμύρνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: