11/3/12

ΑΕΚ - Παναθηναϊκός 2-0, αδικαιολόγητα άνευρος για τέτοιας σημασίας ματς έχασε ξανά με κάτω τα χέρια και ουσιαστικά είπε αντίο στον τίτλο...

 Ο Παναθηναϊκός γνώρισε δεύτερη συνεχόμενη ήττα από την ΑΕΚ με 2-0 έμεινε πίσω 4 πόντους από τον Ολυμπιακό και πλέον η υπόθεση τίτλος δεν εξαρτάται από αυτόν ακόμα και αν κερδίσει το ντέρμπι.
 
 Κατώτερος των περιστάσεων και με πολλά λάθη τόσο εντός του αγωνιστικού χώρου όσο και εκτός έκανε ο Παναθηναϊκό στο ντέρμπι με την ΑΕΚ με αποτέλεσμα να χάσει το ματς από την ΑΕΚ και παράλληλα να μείνει πίσω τέσσερις πόντους από τον Ολυμπιακό και να βλέπει τις ελπίδες του για την κατάκτηση του τίτλου να λιγοστεύουν.
 Καθώς ακόμα και οι πράσινοι αν επικρατήσουν στο ματς με τον ΟΣΦΠ την επόμενη εβδομάδα θα πρέπει να συνεχίσουν με το απόλυτο περιμένοντας και νέο στραβοπάτημα από την ομάδα του λιμανιού.
 Ουσιαστικά μέσα σε δυο εβδομάδες οι πράσινοι του Ζεσουάλδο Φερέιρα πέταξαν στα σκουπίδια όλη την χρονιά που τους είχε φέρει μόνους πρώτους από εκεί που δεν το περίμενε κανείς.
 Ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκε στο παιχνίδι με τρεις αλλαγές καθώς ο Καντέ πήρε την θέση του Σαριέγκι ο οποίος υπέφερε από μια ίωση. Ο Σιμάο έπαιξε αντί του Βιτόλο και ο Τοτσέ αντί του Κλέιτον.

 Μόλις δυο ευκαιρίες
 Οι πράσινοι μπήκαν και πάλι νωθρά στο παιχνίδι παρά το γεγονός ότι στο 7' είχαν τη πρώτη καλή στιγμή του αγώνα όταν ο Χριστοδουλόπουλος μέσα στην περιοχή σούταρε άουτ.
 Η ΑΕΚ εν συνεχεία πήρε τα ηνία του αγώνα και στο 9' ο Λεονάρντο από τα δεξιά σούταρε με τον Καρνέζη να διώχνει σε κόρνερ. Στο 15' μετά από σουτ του Λύμπερόπουλο από το ημικύκλιο ο Καρνέζης θα μπλοκάρει την μπάλα.
 Δυο λεπτά αργότερα η ΑΕΚ απείλησε και πάλι με τον Σιαλμά να σουτάρει την μπάλα να κοντράρει στον Μαρίνο να παίρνει περίεργη τροχιά και να βρίσκει στο οριζόντιο δοκάρι του Καρνέζη και να φεύγει κόρνερ.
 Στο 23' ο Παναθηναϊκός απείλησε για δεύτερη φορά στο πρώτο ημίχρονο με τον Ζέκα να σουτάρει την μπάλα να κοντράρει στον Κοντέ και να φεύγει μόλις δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Κωνσταντόπουλου.
 Ο Φερέιρα ζητούσε συνεχείς αλλαγές των θέσεων από τους Χριστοδουλόπουλο, Κουίνσι και Ζέκα χωρίς όμως αποτέλεσμα.
 Η ΑΕΚ ήταν αυτή που συνέχισε να δημιουργεί ευκαιρίες με τον Λυμπερόπουλο να σουτάρει στο 40' και τον Καρνέζη να αποκρούει ενώ το πρώτο ημίχρονο έκλεισε με την καλύτερη φάση από πλευράς ΑΕΚ όταν ο Λεονάρντο βρέθηκε αμαρκάριστος στο ύψος του πέναλτι σούταρε αλλά η μπάλα έφυγε μόλις έξω.

 Φάση για τον ΠΑΟ, γκολ για την ΑΕΚ
 Στο δεύτερο μέρος ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε πιο δυνατά και έχασε σημαντική στιγμή στο 46' όταν ο Ζέκα από τα δεξιά έδωσε στον Κατσουράνη ο οποίος μέσα στην περιοχή σούταρε πάνω στον Κωνσταντόπουλο ενώ ο Τοτσέ δεν πρόλαβε να πάρει το ριμπάουντ.
 Σαν να μην έφτανε αυτό στο 48' η ΑΕΚ κέρδισε φάουλ από μακριά το οποίο ήρθε το 1-0. Ο Λεονάρντο εκτέλεσε το φάουλ η μπάλα χτύπησε στο έδαφος προ του Καρνέζη και τον ξεγέλασε καταλήγοντας στα δίχτυα του Τριφυλλιού και φέρνοντας τον Παναθηναϊκό σε δύσκολη θέση.
Στο 55' μάλιστα η ΑΕΚ μετά από κεφαλιά του Μανωλά βρέθηκε κοντά στο δεύτερο γκολ αλλά ο Καρνέζης απέκρουσε.

 Δεν έδωσε πέναλτι ο Κουκουλάκης
 Ο Παναθηναϊκός αντέδρασε στο 61' όταν ο Μαρίνος έβγαλε την σέντρα ο Χριστοδουλόπουλος πήρε την κεφαλιά η οποία έφυγε μόλις δίπλα από το δεξί δοκάρι του Κωνσταντόπουλου. Μια φάση στην οποία ο Γεωργέας είχε πάρει αγκαλιά τον Λάζαρο με το πέναλτι να είναι ολοφάνερο αλλά τον Κουκουλάκη να κλείνει τα μάτια.
 Ο Φερέιρα προσπάθησε να αντιδράσει βάζοντας τον Κλέιτον αντί του Κουίνσι. Ο Βραζιλιάνος μάλιστα με το που μπήκε στο ματς στο 65' έπιασε ένα δυνατό σουτ αλλά ο Κωνσταντόπουλος έπιασε.
Στο 69' οι πράσινοι είχαν ακόμη μια καλή στιγμή όταν ο Χριστοδουλόπουλος από το ύψος του πέναλτι έπιασε την κεφαλιά αλλά ο Κωνσταντόπουλος και πάλι είπε όχι.

 Δεν του βγήκε η αλλαγή
 Στο 71' ο Φερέιρα προσπάθησε να κάνει ακόμα πιο επιθετικό τον Παναθηναϊκό καθώς πήρε τον ρίσκο να βγάλει τον Μαρίνο και να βάλει τον Καραγκούνη και να περάσει τον Ζέκα σε ρόλο δεξιού μπακ.
 Ρίσκο που δεν βγήκε καθώς στην επόμενη φάση κιόλας για την ΑΕΚ από τα αριστερά ο Λυμπερόπουλος άφησε όμορφα την μπάλα και ο Κλωναρίδης βρέθηκε τετ α τετ με τον Καρνέζη. Ο άσος των γηπεδούχων πλάσαρε εύστοχα και έκανε το 2-0 τελειώνοντας ουσιαστικά το ματς.
 Στο 82' ο Παναθηναϊκός απείλησε και πάλι με σουτ του Κλέιτον το οποίο όμως μπλόκαρε χωρίς πρόβλημα ο Κωνσταντόπουλος. Στο 90' οι πράσινοι είχαν την τελευταία τους ευκαιρία στο ματς με την κεφαλιά του Χριστοδουλόπουλου να περνάει έξω.
 Στις καθυστερήσεις του αγώνα όμως ο Κλωναρίδης έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 3-0 καθώς σε τετ α τετ με τον Καρνέζη νικήθηκε από τον γκολκίπερ του Παναθηναϊκού.

 Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:


 ΑΕΚ: Κωνσταντόπουλος, Καφές (66' Λαγός), Κοντοές, Μανωλάς, Λεονάρντο, Σιαλμάς (63' Κλωναρίδης), Μάκος, Καράμπελας, Γεωργέας, Βάργκας, Λυμπερόπουλος (75' Μπέλεκ).

 Παναθηναϊκός: Καρνέζης, Καντέ, Μπιάρσμιρ, Μαρίνος (71' Καραγκούνης), Σπυρόπουλος, Σιμάο, Κατσουράνης (Νίνης), Ζέκα, Χριστοδουλόπουλος, Κουίνσι (65' Κλέιτον), Τοτσέ.

 Από prasinanea

Δεν υπάρχουν σχόλια: