4/3/12

Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 0-2, ήταν μέτριος, έπεσε και στην παγίδα που είχε στηθεί απ' τη Λιβαδειά αρχικά και την αναβολή στη συνέχεια...


 Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε με σκορ 2-0 από τον ΠΑΟΚ και σε συνδυασμό με τον... περίπατο του Ολυμπιακού στο Ηράκλειο έπεσε από την κορυφή της βαθμολογίας.

 

 Στο τιμωρημένο χωρίς λόγο και αιτία ΟΑΚΑ, από τα επεισόδια που είχαν κάνει οι... μπάτσοι στη Λιβαδειά, ο Παναθηναϊκός γνώρισε την ήττα με σκορ 2-0 από τον ΠΑΟΚ, μετά από 10/10 εντός έδρας και έπεσε στη δεύτερη θέση και το -1 από τον Ολυμπιακό, ο οποίος σε ακόμη ένα φιλικό νίκησε τον ΟΦΗ στην Κρήτη με το ίδιο σκορ. Κι όλα αυτά συνυπολογισμένου του γεγονότος ότι αναβλήθηκε το πρωτάθλημα για μία αγωνιστική, ώστε σήμερα Γαύρος, Μπάοκ να είναι ξεκούραστοι. Ξεφτίλα και σαπίλα όσο δεν πάει δηλαδή...

 Αυτά στο παρασκήνιο που ο «δίδαξα ήθος» έχει φέρει ξεκάθαρα στο προσκήνιο. Στα καθαρά αγωνιστικά, που ΔΕΝ έχουν ιδιαίτερη σημασία σε ένα στημένο πρωτάθλημα, το πρώτο ημίχρονο κύλισε χωρίς τίποτα σπουδαίο, με τους πράσινους να έχουν ελαφρώς την κατοχή της μπάλας υπέρ τους και να χάνουν μόλις μία καλή ευκαιρία με το Χριστοδουλόπουλο στο 41', πετώντας ουσιαστικά ακόμη ένα σαρανταπεντάλεπτο στον κάλαθο των αχρήστων.

 Στο δεύτερο ημίχρονο ο Φερέιρα έκανε σωστές αλλαγές, περνώντας αρχικά τον Τοτσέ στη θέση του αρνητικού Κλέιτον, ώστε να έχει ένα καθαρόαιμο σέντερ φορ και εν συνεχεία τους Καραγκούνη, Μαυρία αντί των Σαριέγκι (έκανε το πέναλτι στον Αθανασιάδη, με το οποίο ο Λίνο άνοιξε το σκορ στο 51'), Ζέκα. Ωστόσο, αν και προσπάθησε, το Τριφύλλι δεν μπόρεσε να πετύχει κάποιο γκολ, με το Χαλκιά να είναι ο καλύτερος παίκτης του ΠΑΟΚ αλλά και του αγώνα, αποκορούοντας και πέναλτι του Λάζαρου στις καθυστερήσεις και ενώ βέβαια το ματς είχε κριθεί, με το γκολ του Σαλπιγγίδη στο 84'.

 Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

 Παναθηναϊκός (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Καρνέζης, Μαρίνος, Σαριέγκι (63’ Καραγκούνης), Μπιάρσμιρ, Σπυρόπουλος, Βιτόλο, Κατσουράνης, Χριστοδουλόπουλος, Κλέιτον (46’ Τοτσέ), Ζέκα (63’ Μαυρίας), Κουίνσι.

 ΠΑΟΚ (Λάζλο Μπόλονι): Χαλκιάς, Αποστολόπουλος, Μαλεζάς, Τσιρίλο, Λίνο, Γκαρσία, Φωτάκης, Λαζάρ, Σαλπιγγίδης, Νιμανί (67’ Γεωργιάδης), Αθανασιάδης.

 * Η ζημιά έγινε λοιπόν μετά από ολόκληρο στήσιμο στο παρασκήνιο της super κλίκας, σε συνδυασμό με τη μέτρια εικόνα της ομάδας αλλά και την αρνητική παρουσία κάποιων παικτών, όπως ο Κατσουράνης, ο Σαριέγκι, ο Ζέκα, ο Κλέιτον. Πλέον ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στο -1 και για να κατακτήσει το πρωτάθλημα θέλει οπωσδήποτε νίκη στο μεγάλο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, στις 18 Μαρτίου στο ΟΑΚΑ, ενώ αν τα καταφέρει θα έχει την ευχέρεια μίας ακόμη γκέλας, π.χ στο αθηναϊκό ντέρμπι με την ΑΕΚ ή στο Ηράκλειο με τον ΟΦΗ.
 Να σημειωθεί ότι ο Κατσουράνης συμπλήρωσε κάρτες και θα απουσιάσει σε 2 από τα επόμενα 4 ματς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: