2/2/12

Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ - Παναθηναϊκός 56-77, «άλωσε» την Πόλη... για πρώτη φορά!


 Πολύ μεγάλη νίκη για τον.. μέτριο Παναθηναϊκό με 77-56 μέσα στην Πόλη επί της Φενέρ, με κορυφαίους τους Καϊμακόγλου, Μπατίστ και Σάτο και άμυνα... από γρανίτη!

 

 Στην Κωνσταντινούπολη ο Παναθηναϊκός πέτυχε την πρώτη του νίκη... Στις τρεις θα έχει και κούπα! Και αν αγωνιστεί όπως και απέναντι στην Φενέρ την οποία ισοπέδωσε με 77-56, τότε τον Μάιο θα είναι ωραία... με το έβδομο παρέα!

 Ο Μπατίστ έδωσε το έναυσμα, ο Καϊμακόγλου με ατομικό ρεκόρ πόντων με τους πράσινους στην Ευρώπη συνέχισε και οι Τσαρτσαρής, Διαμαντίδης, Σάτο και Λόγκαν ήταν εκεί όποτε τους χρειάστηκε ο Παναθηναϊκός.
 Ένας Παναθηναϊκός που δεν ήταν τόσο καλός επιθετικά, έπαιξε όσο χρειάστηκε και στηρίχτηκε στην άμυνα του που έκλεισε όλους τους δρόμους προς το καλάθι του.
Η ήττα από την Ούνιξ σίγουρα έκανε κακό στον Παναθηναϊκό, αλλά με αυτή τη νίκη εκτός έδρας, οι πράσινοι... είναι ακόμα στο παιχνίδι και για την πρώτη θέση!

 Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
 Τα δεκάλεπτα: 9-24, 13-12, 21-22, 13-19

 Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ: Ούκιτς 11(1), Τζέρελς 12(1), Τουρκσάν 4, Ονάν 2, Ατσούρ 3(1), Πέκερ 10, Γκιστ 6(1), Σαβάς 2, Μπογκντάνοβιτς 3(1).

 Παναθηναϊκός: Μπατίστ 15, Λόγκαν 8(4/5 διπ.), Σάτο 12(3/3 διπ, 10 ριμπ.), Τσαρτσαρής 7, Διαμαντίδης 7(6 ριμπ., 8 ασίστ, 1 τρίπ.), Βουγιούκας 3, Καλάθης 3(1), Σμιθ, Καϊμακόγλου 19(1/1 διπ., 4/6 τριπ., 5 ριμπ), Γιασικεβίτσιους 3(1).

 Ο ΑΓΩΝΑΣ
 Τα 1/10 σουτ της Φενέρ στα πρώτα επτά λεπτά του αγώνα, μαρτυρούν το τι γινόταν στην Φενέρμπαχτσε Ούλκερ Αρίνα στην αρχή του αγώνα. Το σκορ ήταν 2-15 στο 7' με τους πράσινους να παίζουν πολύ καλή άμυνα και στην επίθεση να πηγαίνουν την μπάλα κοντά στο καλάθι, με τον Μπατίστ να έχει ήδη 10 πόντους.
 Το πρώτο δεκάλεπτο έληγε με το τρίτο τρίποντο του Καϊμακόγλου, που έκανε το 9-24 με την Φενέρ να μην μπορεί να βρει λύσεις, ούτε επιθετικά, αλλά ούτε και αμυντικά στα ποσταρίσματα του Μπατίστ, του Τσαρτσαρή αλλά και τον Σάτο απέναντι στον κοντύτερο Τζέρελς.
 Με τον Βουγιούκα και τον Τσαρτσαρή να συνεχίζουν το κρεσέντο των ψηλών, το σκορ έγινε 13-32 στο 15' με τον Παναθηναϊκό να ελέγχει το παιχνίδι και κυρίως τον ρυθμό, αν και η Φενέρ είχε αρχίσει να πιέζει πιο ψηλά στην άμυνα, αναγκάζοντας τους πράσινους σε κάποια λάθη.
 Επιθετικά ο Παναθηναϊκός είχε κάποια προβλήματα, αλλά η προσπάθεια στην άμυνα κρατούσε την Φενέρ μακριά, όπως φανερώνει και το 22-36, σκορ με το οποίο πήγαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια. Οι Τούρκοι στο δεύτερο ημίχρονο βελτίωσαν τα ποσοστά τους από την περιφέρεια, αλλά ο Παναθηναϊκός με τον Σάτο να ακολουθεί τον δρόμο των Μπατίστ και Καϊμακόγλου, διατήρησε την διαφορά.
 Ο Αφρικανός με συνεχόμενους πόντους έκανε το 37-54 στο 27' ενώ οι Τούρκοι είχαν μειώσει στους 11 προσωρινά και ο Διαμαντίδης με τον Καϊμακόγλου φρόντισαν να ξεκινήσει το δ' δεκάλεπτο με τον Παναθηναϊκό 15 πόντους μπροστά (43-58) με την Ούλκερ να είναι έτοιμη για την τελική της αντεπίθεση.
 Ούκιτς και Τουρκσάν με μακρινά σουτ μείωσαν αλλά ήταν αρκετά αργά για να απειλήσουν. Το σκορ έγινε 54-66, 3'30'' πριν το τέλος, με τον Παναθηναϊκό να έχει ρίξει αισθητά την απόδοση του, αλλά με βάση την άμυνα του να μην κινδυνεύει.
 Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε και πάλι ο Λόγκαν που τελείωσε τις φάσεις στον αιφνιδιασμό και έδωσε λύσεις και στην άμυνα για να έρθει αυτή η πολύ μεγάλη νίκη που "σβήνει" λίγο την απώλεια από την Ούνιξ στο ΟΑΚΑ.

 Από prasinanea

Δεν υπάρχουν σχόλια: