29/1/12

Δόξα Δράμας - Παναθηναϊκός 0-1, μέτριος αλλά ξανά +5!

 Ο Παναθηναϊκός έκανε τα απαραίτητα στο Καυτανζόγλειο και επικράτησε 1-0 της Δόξας Δράμας χάρη σε γκολ του Τοτσέ. Πάντα στην πρώτη θέση οι πράσινοι, αύξησαν εκ νέου τη διαφορά από τον Ολυμπιακό στους 5 βαθμούς.
 
 Κρατάει την ουσία και αφήνει την εικόνα του ο Παναθηναϊκός στη Θεσσαλονίκη... Με μία κακή εμφάνιση, αλλά με το πολύτιμο τρίποντο στις αποσκευές του, επικράτησε 1-0 της Δόξας Δράμας στο Καυτανζόγλιο Στάδιο και αύξησε πάλι τη διαφορά του από τον δεύτερο Ολυμπιακό στους 5 βαθμούς. Φυσικά, η κορυφή ήταν εκ προοιμίου πράσινη...
 Σίγουρα ο Παναθηναϊκός δεν ικανοποίησε, αντίθετα προβλημάτισε με την απόδοση του. Απέναντι σε μία ομάδα που είχε μεγάλα προβλήματα να δημιουργήσει μία στοιχειώδη ευκαιρία, περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο και ότι πέτυχε επιθετικά, το κατάφερε χάρη στην ποιότητα των ποδοσφαιριστών στη μεσοεπιθετική γραμμή.
 Ωστόσο επειδή δεν πρέπει να παραβλέπονται τα γεγονότα, ο Παναθηναϊκός κρατάει το διπλό που τον διατηρεί στην κορυφή με 5 βαθμούς διαφορά και του επιτρέπει να δει με άλλο μάτι τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Την επόμενη αγωνιστική οι Πειραιώτες πάνε στην Τούμπα και εφόσον χάσουν βαθμούς, τότε η διαφορά θα μεγαλώσει και άλλο για τους πράσινους και η Σούπερ Λίγκα θα αποκτήσει διαφορετική εξέλιξη...
 Επίσης, εξαιρετικά σημαντική για το Τριφύλλι είναι η εμφάνιση του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου, για πρώτη φορά στη φετινή σεζόν. Ο 25χρονος μεσοεπιθετικός περίμενε πως και πως να πατήσει χορτάρι και σίγουρα η επιστροφή του στους αγωνιστικούς χώρους θα του αυξήσει την αυτοπεποίθηση στο κατακόρυφο.

 Χαμένο ημίχρονο
 O Παναθηναϊκός άρχισε το παιχνίδι με σκοπό να κυριαρχήσει στο γήπεδο, αλλά αυτή που το πέτυχε ήταν η Δόξα Δράμας. Οι τυπικά γηπεδούχοι, αγωνιζόμενοι με πάθος, με τακτική και πειθαρχία περιόρισαν στο ελάχιστο τους πράσινους και δεν τους επέτρεψαν να ξεδιπλώσουν το παιχνίδι τους.
 Παρόλα αυτά, το Τριφύλλι θα μπορούσε να είχε προηγηθεί στο σκορ, αλλά στο 4' ο Τοτσέ μετά από κάθετη πάσα του Κλέιτον, υποδείχτηκε σε θέση οφσάιντ... Ενώ καλυπτόταν μερικά μέτρα... Στη συνέχεια, η Δόξα πήρε τα ηνία και ήταν αυτή που απείλησε πρώτη στο 20', αλλά ο Καρνέζης με αστραπιαία αντίδραση πρόλαβε τον Κυβελίδη, ο οποίος ήταν έτοιμος να σκοράρει...
 Το παιχνίδι κέντρου συνεχίστηκε, με τον Παναθηναϊκό να είναι επιπόλαιος και κάκιστος.  Χαρακτηριστικό είναι πως κέρδισε το πρώτο του κόρνερ στο 31', ενώ δημιούργησε την πρώτη του ευκαιρία στο 36', όταν από σέντρα του Βύντρα, ο Ζέκα με κεφαλιά-πάσα έστρωσε στον Κλέιτον, αυτός όμως αιφνιδιάστηκε και ανακόπηκε από τον Σερεμέτ.
 Το ημίχρονο κύλησε στον ίδιο κακό ρυθμό, με τον Παναθηναϊκό να απειλεί άλλη μία φορά στο 44', όταν ο Κλέιτον με ωραία μπαλιά βρήκε τον επερχόμενο Βύντρα στην περιοχή, αυτός έπιασε το σουτ στην κίνηση, με την μπάλα να καταλήγει άουτ... Αυτή ήταν και η τελευταία φάση για το πρώτο ημίχρονο.

 "Χτύπησε" ο Τοτσέ
 Με μεγαλύτερη διάθεση να επιτεθούν, αλλά με τον ίδιο ανορθόδοξο τρόπο βγήκαν οι ποδοσφαιριστές του Τριφυλλιού από τα αποδυτήρια. Οι πράσινοι έμπαιναν με πάθος και δύναμη, όμως έκαναν λάθη και είχαν βεβιασμένες επιλογές. Αλλά το χτύπημα για τον Παναθηναϊκό ήρθε στο 59'...
 Ο Κουίνσι έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Τοτσέ βρέθηκε αφύλακτος στη μικρή και περιοχή και πλάσαρε ιδανικά τον Σερεμέτ, ανοίγοντας το σκορ. Αντί όμως ο Παναθηναϊκός να αξιοποιήσει το προβάδισμα για να ελέγξει το ρυθμό, η Δόξα ήταν αυτή που για άλλη μία φορά βγήκε στην επίθεση.
 Οι πράσινοι δεν είχαν ψυχραιμία και σε πολλές περιπτώσεις απομάκρυναν πανικόβλητοι από την άμυνα. Κυκλοφορία και ψυχραιμία δεν υπήρχε, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να εκδηλωθεί μία οργανωμένη αντεπίθεση. Ο Παναθηναϊκός έχασε μεγάλη ευκαιρία να κλειδώσει το διπλό στο 73'. Ο Κουίνσι έβγαλε παράλληλη πάσα στον Τοτσέ και αυτός εξ' επαφής με κενή εστία, κατάφερε να αστοχήσει...
 Το καλό για τον Παναθηναϊκό ήταν ότι η Δόξα, ενώ είχε την κατοχή και τη βούληση να απειλήσει, δεν είχε τον τρόπο, με αποτέλεσμα να μην δημιουργεί ουσιαστικούς κινδύνους. Ορισμένες ατομικές ενέργειες των Βάντερσον και Σοϊλέδη δεν έδιναν τη λύση. Στο 83' συνέβη ίσως το σπουδαιότερο γεγονός μετά το πράσινο γκολ, αφού ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος μπήκε στη θέση του Κουίνσι.
 Με το νούμερο 10 στην πλάτη, ο 25χρονος μεσοεπιθετικός έκανε την επανεμφάνιση του για πρώτη φορά στη σεζόν, αφού έως τώρα ήταν τραυματίας μετά τη ρήξη χιαστών. Στο υπόλοιπο διάστημα η Δόξα δεν κατάφερε να δημιουργήσει ευκαιρία, έμεινε από δυνάμεις και ο Παναθηναϊκός διατήρησε εύκολα την κατοχή, μέχρι τη λήξη του αγώνα...

 Από prasinanea

 Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:


 Δόξα Δράμας (Μάκης Κατσαβάκης): Σέρεμετ, Τριποτσέρης, Γελαδάρης, Βέρτζος, Αραβίδης (70' Κάπελ), Λίμα, Σικαλιάς, Παπαδόπουλος, Αμπουμπακάρι (46' Σοϊλέδης), Κυβελίδης (46' Βάντερσον), Ουέλινγκτον.

 Παναθηναϊκός (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Καρνέζης, Βύντρα, Σαριέγκι, Μπίεσμιρ, Ιωαννίδης, Κατσουράνης (77' Μαυρίας), Σιμάο, Ζέκα (69' Μαρίνος), Κλέιτον, Κουίνσι (85' Χριστοδουλόπουλος), Τοτσέ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: