4/11/11

Πλύνε το στόμα σου πρώτα ρε γελοίε…

 


Τολμάει και πιάνει στο στόμα του τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ και ο Πίκουλας… Ποιος;
Αυτός που πήγε στο δικαστήριο και κατέθεσε υπέρ των φονιάδων του Φιλόπουλου…
Αυτός που γράφει τις προκηρύξεις των προβάτων…
Ο εκδότης της φυλλάδας με το περήφανο όνομα “Gayρος”!

Και τι λέει; Την μια ασυναρτησία μετά την άλλη, φυσικά.
Είμαι εξοργισμένος, αλλά θα προσπαθήσω να κρατήσω ένα επίπεδο και να μη βρίσω… αν και πολύ θα το ήθελα!
Όσοι αντέχετε να διαβάσετε ολόκληρο το πόνημα του τσοπάνη, ορίστε:
Οι υπόλοιποι μπορείτε να πάτε κατ’ ευθείαν στα σχόλιά μου στο τέλος.

Οι αντίπαλοι, οι υπερφυσικές αντοχές, η διαιτησία…
Υπάρχουν ορισμένα πράγματα στον φετινό Παναθηναϊκό, φίλες και φίλοι GAYΡΟΙ, τα οποία μου προξενούν εντύπωση και για τον λόγο αυτό κρίνω επιβεβλημένο να μοιραστώ τις σκέψεις μου μαζί σας.
Καταρχήν, θα παραδεχθώ ότι ο Παναθηναϊκός φέτος είναι καλύτερος από τον περυσινό και σε έναν βαθμό η βελτίωση αυτή οφείλεται στο ότι μετά τη φυγή του Σισέ οι «πράσινοι» έγιναν πιο ομαδικοί, παίζουν πιο ομοιογενές ποδόσφαιρο και όχι με γιόμες, όπου όλοι έψαχναν να βρουν το κεφάλι ή το πόδι του Γάλλου επιθετικού. Όμως, για να είμαι ειλικρινής, μου έχουν μπει διάφορες υπόνοιες για το αν τελικά ο Παναθηναϊκός είναι καλύτερος από πέρυσι για λόγους αγωνιστικούς ή αν τον βλέπουμε εμείς καλύτερο, επειδή διάφοροι παράγοντες έχουν επιδράσει και διαμορφώσει μία πλασματική εικόνα που δεν αντικατοπτρίζει την πραγματική αξία των «πράσινων».
Υπό αυτήν την έννοια, για τον φετινό Παναθηναϊκό, έχω κάνει τρεις διαπιστώσεις, τις οποίες και παραθέτω.
ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ ΠΡΩΤΗ: ΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΠΑΙΖΟΥΝ ΣΑΝ ΤΙΣ ΚΟΤΕΣ
Η πρώτη διαπίστωση, φίλες και φίλοι GAYΡΟΙ, είναι ότι όλοι με τον Παναθηναϊκό παίζουν σαν να πρόκειται για φιλικό παιχνίδι. Ομάδες που διακρίνονται για το πάθος και τον φανατισμό τους, παίζουν απέναντι στον Παναθηναϊκό σαν τις κότες. Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν η Ξάνθη, η οποία ενώ στο Καραϊσκάκη ήρθε να τα παίξει «όλα για όλα», στην έδρα της έχασε από τον Παναθηναϊκό με κατεβασμένα χέρια. Αλλά και ο ΠΑΟΚ, ο οποίος στην Τούμπα απέναντί μας παίζει αφιονισμένος και οι παίκτες του αγωνίζονται σαν να πρόκειται για παιχνίδι ζωής ή θανάτου, και με τον Παναθηναϊκό ήταν σαν… κυρίες! Ούτε πάθος ούτε φανατισμός ούτε σκληρό και δυνατό παιχνίδι, αλλά ούτε και αποπνικτική ατμόσφαιρα από την εξέδρα!
Θυμηθείτε πώς έπαιξαν μαζί μας πέρυσι για το Κύπελλο, αλλά και το πρωτάθλημα, και μετά βγάλτε συμπεράσματα.
ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ ΔΕΥΤΕΡΗ: ΟΙ ΣΟΥΠΕΡΜΕΝ ΚΑΤΣΟΥΡΑΝΗΣ ΚΑΙ ΚΛΕΪΤΟΝ!!!
Μου έχει κάνει επίσης εντύπωση, φίλες και φίλοι GAYΡΟΙ, η πολύ καλή φυσική κατάσταση των «πράσινων», οι πραγματικά αστείρευτες δυνάμεις που δείχνουν να έχουν οι ποδοσφαιριστές τους. Έβλεπα, για παράδειγμα, τον Κατσουράνη, που υπό κανονικές συνθήκες δεν μπορεί να περάσει ούτε σταματημένο, να κάνει ντρίμπλες και σπρινταρίσματα με τον ΠΑΟΚ. Αλλά και τον Κλέιτον, που είναι αργοκίνητο καράβι, να τρέχει ασταμάτητα και να κάνει κατοστάρια… Ποιος ξέρει; Ίσως οι δυνάμεις αυτές να οφείλονται στην καλή προετοιμασία, ίσως στην καλή διατροφή των παικτών, ίσως, πάλι, να πρόκειται για κάποιο μυστικό πρόγραμμα εκγύμνασης, αντίστοιχο με εκείνο της εποχής Βαμβακά, όταν και πάλι, τότε, ο Παναθηναϊκός για αδιευκρίνιστους λόγους… πέταγε!!! Εν πάση περιπτώσει, για να δούμε πόσο θα κρατήσει αυτή η… επήρεια της καλής προετοιμασίας!
ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ ΤΡΙΤΗ: Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΕΪΧΗΔΕΣ
Όπως θα έχετε διαπιστώσει και εσείς, φίλες και φίλοι GAYΡΟΙ, η διαιτησία φέτος παίζει τον Παναθηναϊκό 70-30 και σε πολλές περιπτώσεις τον «σπρώχνει» σε συγκεκριμένα παιχνίδια, είτε στην αρχή είτε στο τέλος, προκειμένου να τα «καθαρίσει». Και αντίθετα, τον Ολυμπιακό τον παίζει η διαιτησία 70-30 ανάποδα, ακόμα και μέσα στο Καραϊσκάκη. Η αρνητική στάση της διαιτησίας απέναντι στον Ολυμπιακό ενδεχομένως αποδίδεται στα όσα κατηγορούν την ομάδα ότι συνέβησαν πέρυσι και προφανώς πρόκειται για διατεταγμένη υπηρεσία εις βάρος μας με εντολές άνωθεν…
Τώρα, γιατί παίζουν οι διαιτητές τόσο προκλητικά υπέρ του Παναθηναϊκού, δεν μπορώ ακόμα να καταλάβω. Ίσως να θέλουν να κάνουν τους καλούς προς την κεντρική εξουσία, η οποία αντιμάχεται τον Ολυμπιακό. Ίσως όμως πάλι να θέλουν να παραστήσουν τα «καλά παιδιά» προς τους εμίρηδες του Παναθηναϊκού που υποτίθεται ότι έρχονται, φυσικά μαζί με τα πετροδόλαρά τους! Σε κάθε περίπτωση, πάντως, ΕΜΕΙΣ είμαστε εδώ, για να βλέπουμε, να καταλαβαίνουμε, να ξέρουν ότι ξέρουμε, αλλά και να ξέρουν ότι θα παρέμβουμε σκληρά μόλις κρίνουμε ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει από το μέτρο και ότι οδηγούμαστε σε ποδοσφαιρική εκτροπή.
Έχουν γνώση οι φύλακες…
-Ρε γελοίε, ποιοι παίζουν σαν κότες; Τα παραρτήματά σας; Πάρε να έχεις: Κέρκυρα, ΠΑΣ, Ατρόμητος, Ξάνθη, Εργοτέλης! Επειδή δηλαδή εσείς είστε ανίκανοι να τα κερδίσετε (ΟΦΗ) ή δυσκολεύεστε και νικάτε με σύμμαχο την κωλοφαρδία σας (Ξάνθη) σημαίνει ότι εμείς παίζουμε φιλικά μαζί τους; Ή μήπως συνηθίζεται να υπάρχουν και αποβολές στα φιλικά, έτσι για να γουστάρουμε; Να σου θυμίσω ότι παίζαμε με 10 από το 2′ με Ατρόμητο και από το 35′ με τη Ξάνθη…… ξεχασιάρη, ε ξεχασιάρη!
-Τον μΠΑΟΚ πέρσι τον κέρδισες 3-0 στο λυόμενο, κι αυτό το ξέχασες; Τότε όμως ήταν το μεγαλείο της ολυμπιακής ψυχής, ε; (λεπτομέρεια: με 10 έπαιζε ο καημένος από το 60′ με το σκορ στο 1-0). Στον 2ο γύρο ο μΠΑΟΚ σε κέρδισε για το πρωτάθλημα στη Τούμπα για πρώτη φορά μετά από 14 (!) χρόνια… πώς να μην έχεις φανατικό κοινό μετά από τόσες σφαγές εκεί μέσα; Ακόμα αναρωτιέσαι;
-Όλη η ομάδα πετάει Πίκουλα, παρ’το χαμπάρι! Και μη το ψάχνεις πολύ… οι λόγοι είναι προφανείς: Οι παίκτες -επιτέλους- ξεκουράστηκαν και τη προετοιμασία την έκανε ένα επιτελείο που ξέρει, όχι μαθητευόμενοι μάγοι. Αλήθεια, μια και το έφερες στη κουβέντα, μπορείς να μου πεις τους λόγους που σταμάτησε ο Γκαλέτι; Και γιατί ζήταγε όλα τα λεφτά του, ακόμα και της επόμενης χρονιάς; Μήπως επειδή κατηγορούσε την ομαδούλα σου για την κατάστασή του;
-Όσον αφορά τη τελευταία σου διαπίστωση, σηκώνουμε όλοι τα χέρια ψηλά. Και εγώ, και όλοι οι νοήμονες φίλαθλοι, και η επιστήμη! Οι μέτοχοί μας δεν ασχολούνται και έχει μείνει μόνος του ο Γόντικας… αυτός έχει πιάσει τον Βασσάρα και τον Πιλάβιο; Μαντίλι να κλάψουμε δεν έχουμε ρε γκεμπελίσκο, το καλοκαίρι ξεπουλάγαμε, και ο Γόντικας πήγε μόνος του και έπιασε τους διαιτητές; Ωραίο το σενάριο, αλλά μόνο για κωμωδία! Επίσης, αν δεν το ξέρεις, ο Βασσάρας είναι επιλογή Μαριδάκη για τη θέση. Τον έχεις για τόσο κορόιδο; Δεν ξέρει τι κάνει; Ή μήπως δουλεύει με γνώμονα μόνο το καλό του ποδοσφαίρου (όπως προσπαθείτε να μας πείσετε) και δεν τον ενδιαφέρει το πρωτάθλημα (με κάθε τρόπο);
Η αλήθεια δυστυχώς είναι πικρή για σένα… έχασε το στήριγμά του που είναι πλέον μόνιμος κάτοικος Ναυπλίου και δεν τον παίρνει να κάνει μαλακίες μόνος του!
ΦΟΒΑΤΑΙ! ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ!
Στα ίσια είναι δύσκολα τα πράγματα για σας… τα περσινά να τα ξεχάσεις! Και συ και το αφεντικό σου!

Δεν υπάρχουν σχόλια: