24/9/11

Στη Μὀσχα για το «Αλεξάντερ Γκομέλσκι» ο Εξάστερος


 Ο πρωταθλητής Ευρώπης Παναθηναϊκός πέταξε το μεσημέρι της Παρασκευής για Μόσχα, όπου θα συμμετάσχει στο καθιερωμένο πλέον τουρνουά «Αλεξάντερ Γκομέλσκι», που διοργανώνει κάθε χρόνο η ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

 Εκτός της γηπεδούχου ΤΣΣΚΑ, στο τουρνουά θα λάβουν μέρος και οι Ζαλγκίρις Κάουνας και Φενέρμπαχτσε. Θα διεξαχθούν δύο αγώνες (24/9) και οι νικητές θα προκριθούν στον τελικό (25/9/2011). Οι ημιτελικοί είναι ΤΣΣΚΑ Μ. - Ζαλγκίρις Κάουνας και Παναθηναϊκός - Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ.

 Την αποστολή του Τριφυλλιού δεν ακολούθησαν οι συμμετέχοντες στο Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας.

 Ο προπονητής των πρασίνων Ζέλικο Ομπράντοβιτς δήλωσε πριν την αναχώρηση της αποστολής: «Υπήρχαν και υπάρχουν απουσίες στην ομάδα, όπως γίνεται σχεδόν κάθε χρονιά, αφού υπήρχε το Ευρωμπάσκετ. Έχουμε μπροστά μας τρία τουρνουά για να δουλέψουμε και να προσαρμοστούμε. Τόσο στη Μόσχα τώρα, όσο και στην Κωνσταντινούπολη αργότερα αντιμετωπίζουμε ομάδες Ευρωλίγκας και θα είναι δύσκολα τουρνουά. Περιμένουμε να δούμε πώς θα αντεπεξέλθουμε και να τεστάρουμε τις δυνάμεις μας. Από τη Δευτέρα θα είμαστε και όλοι μαζί με την επιστροφή των διεθνών, οπότε σίγουρα θα έχουμε και περισσότερες λύσεις. Ναι, περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει και με τον Γιασικεβίτσιους. Πιστεύω πως όλα θα πάνε καλά και θα είναι μαζί μας. Για την ώρα, ότι κι αν γίνει, έχει κι αυτός το δικαίωμα να ξεκουραστεί, όπως είχαν το δικαίωμα αυτό όλοι όσοι συμμετείχαν στο Ευρωμπάσκετ».

 Το πρόγραμμα του τουρνουά «Αλεξάντερ Γκομέλσκι»:
 
 Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου
 4μ.μ. Παναθηναϊκός-Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ
 7μ.μ. ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Ζαλγκίρις Κάουνας
 
 Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου
 4μ.μ. Αγώνας θέσεις 3-4
 7μ.μ. Τελικός
 
 * Οι έφηβοι του Παναθηναϊκού επιβλήθηκαν του Αμαρουσίου με σκορ 57-51 στο κλειστό του Αγίου Θωμά, σε αγώνα για τη γ’ φάση του Κυπέλλου ΕΣΚΑ.
 
 Τα δεκάλεπτα: 21-20, 14-8, 4-18, 12-11
 
 Παναθηναϊκός (Παπαδόπουλος): Ψευτογκάς 6 (2), Σπυρόπουλος 3, Δρακόπουλος 10, Δαφαλιάς, Σοροπάνης, Γόντικας 10, Λυμπέρης, Κακαριάς 10 (1), Δημακόπουλος 16, Γκιουζέλης, Θώδης, Ηλιόπουλος 2.

Δεν υπάρχουν σχόλια: