14/5/11

Παναθηναϊκός - ΑΕΚ 1-1

 
 
 Ο Παναθηναϊκός έμεινε στο 1-1 με την ΑΕΚ παρουσιάζοντας το γνώριμο κακό του πρόσωπο, αν και είχε κάποιες φάσεις για να πάρει τη νίκη. Τα πράγματα δυσκολεύουν όσον αφορά στην κατάληψη της πρωτιάς στο μίνι πρωτάθλημα των πλέι οφ και την έξοδο στο Champions League και πολλά θα κριθούν στις δύο επόμενες αγωνιστικές και τις διπλές αναμετρήσεις ΠΑΟ - Ολυμπιακός Βόλου και ΠΑΟΚ - ΑΕΚ.
 
 Αντιγραφή του αγώνα από prasinanea:
 Νέα μέτρια εμφάνιση πραγματοποίησε ο Παναθηναϊκός στα πλέι οφ, μένοντας στο ισόπαλο 1-1 με την ΑΕΚ και πέφτοντας στη 3η θέση της βαθμολογίας. Άτυχος σε αρκετές περιπτώσεις, μήνυμα στους μετόχους έστειλαν στο τέλος οι οργανωμένοι.
 Μετριότητας συνέχεια για τον Παναθηναϊκό στα πλέι οφ, αφού μετά την ήττα με 2-1 από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, έμεινε στο ισόπαλο 1-1 με την λειψή ΑΕΚ στο Ολυμπιακό Στάδιο. Σε σχέση με την πρεμιέρα, ήταν βελτιωμένος αισθητά και έχασε ευκαιρίες, ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν δικαιούται να πιστεύει ότι φεύγει αδικημένος από τον αγωνιστικό χώρο.
 Παρά την απώλεια των ποιοτικότερων ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ στην επίθεση, ο Παναθηναϊκός απειλήθηκε αρκετές φορές αμυντικά, απόρροια της κακής ανασταλτικής λειτουργίας του. Επιθετικά ήταν απειλητικός, κυρίως λόγω της ποιότητας του Λουίς Γκαρσία, τον οποίο αναίτια αντικατέστησε ο Φερέιρα με τον Κλέιτον. Το γρήγορο γκολ του Λεονάρντο ισοφάρισε στο 24' το αυτογκόλ του Μπλάνκο, αλλά η κακή μέρα που βρέθηκε ο Σισέ δεν του επέτρεψε να τελειώσει φάσεις που σε άλλα παιχνίδια θα είχε μετατρέψει σε γκολ.

 Στην 3η θέση

 Η ουσία είναι ότι ο Παναθηναϊκός άρχισε από την κορυφή της βαθμολογίας των πλέι οφ και πλέον έπεσε στην 3η, μετά την ολοκλήρωση δύο αγωνιστικών. Το διπλό στο Πανθεσσαλικό Στάδιο επί του Ολυμπιακού Βόλου αποτελεί μονόδρομο, προκειμένου να ελπίζει το Τριφύλλι στην κατάκτηση της θέσης που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

 Ευτυχώς ακόμα δεν χάθηκε τίποτα, αφού δύο νίκες επί του Ολυμπιακού και με ανάλογα αποτελέσματα στους αγώνες ΑΕΚ-ΠΑΟΚ μπορούν να φέρουν τούμπα το σκηνικό. Το ζήτημα όμως είναι ο Παναθηναϊκός να παρουσιάσει καλύτερο πρόσωπο και να μπορέσει να αλλάξει την κατάσταση όσο είναι καιρός. Εάν πάει στο Βόλο με την τωρινή εικόνα, τότε ενδεχομένως να κινδυνεύσει ακόμα και με μη συμμετοχή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις...

 Μήνυμα ο κόσμος

 Ο κόσμος με την απουσία του από το ντέρμπι έστειλε ηχηρό μήνυμα στους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού. Το Ολυμπιακό Στάδιο ήταν άδειο και κανένας δεν προσδοκά μεγαλύτερη προσέλευση στους επόμενους δύο εντός έδρας αγώνες. Επίσης, μήνυμα έστειλαν οι οργανωμένοι οπαδοί του Τριφυλλιού στους μεγαλομετόχους, ζητώντας τους να αναλάβουν τις ευθύνες τους για τη δεινή θέση που έχει περιέλθει η πράσινη ΠΑΕ...

2 σχόλια:

KANTHAR0S είπε...

Για πες. Θα βγείτε πρώτοι;

Mike είπε...

χαχα!
μονο ως ανεκδοτο στεκει αυτο..
Αν συνεχισουμε ετσι θα καταντησουμε σαν το γαυρο περυσι (παναγια μου). Αλλα πιστευω και ελπιζω να αλλαξει εικονα η ομαδα, γιατι καθαρα βαθμολογικα δεν εχει κριθει τπτ..