1/4/11

Παναθηναϊκός - Μπαρτσελόνα 78-67, απίστευτο 3-1 και μεγαλειώδης πρόκριση για τον... Εξάστερο!!


 Ο Βασιλιάς της Ευρώπης, Παναθηναϊκός υπέταξε για 2η φορά μέσα σε 48 ώρες την Μπαρτσελόνα στο ΟΑΚΑ (78-67) και με 3-1 νίκες πήρε με εντυπωσιακό τρόπο την πρόκριση για το Final 4 της Βαρκελώνης, όπου πάει φουλ για το 6ο Ευρωπαϊκό!

 Οι περίπου 25.000(!) οπαδοί που κατέκλυσαν το κλειστό του ΟΑΚΑ έστησαν ένα τρελό πάρτι και βοήθησαν τα μέγιστα στο να φτάσει ο Παναθηναϊκός στη μεγάλη νίκη και να «σφραγίσει» την παρουσία του σε ακόμη ένα Final Four, το 10ο τα τελευταία 18 χρόνια!

 Αν μετά τις δύο εκπληκτικές εμφανίσεις στη Βαρκελώνη και το «break» της έδρας των Καταλανών, ο Παναθηναϊκός υπερέβη εαυτόν, τότε μετά το συνολικό 3-1 όπου έφτασε με τρεις σερί νίκες επί της κατόχου του τίτλου και φαβορί για το «repeat» ως οικοδέσποινα, Μπαρτσελόνα, η αρμάδα του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς έγραψε ένα μπασκετικό έπος!

 Και όλα αυτά όταν απόψε το παιχνίδι ξεκίνησε στραβά για τον Πεντάστερο, που είδε το Λαμόνικα σε ειδική αποστολή, να δίνει δύο ανύπαρκτα φάουλ στο Διαμαντίδη, στο πρώτο δίλεπτο του αγώνα!
 Σα να μην έφτανε αυτό, ο Ντρου Νίκολας τραυματίστηκε στα μισά του πρώτου δεκαλέπτου, σε μία φάση που δεν δόθηκε καν φάουλ και αποχώρησε από το παρκέ.

 Κι όμως, ο Βασιλιάς της Ευρώπης, η μεγαλύτερη ελληνική ομάδα όλων των εποχών όλων των αθλημάτων και η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή τα τελευταία 20 χρόνια κατάφερε με απίστευτο πάθος, τρομερό τσαμπουκά και τους 25.000 πιστούς-τρελούς να δίνουν τον δικό τους σπουδαίο αγώνα, να φτάσει στο τελικό 78-67 και να πανηγυρίσει μία τεράστια επιτυχία.

 Αντίπαλος του Παναθηναϊκού στον ημιτελικό του Final 4, που θα διεξαχθεί στις 6-8 Μαΐου στο «Palau Sant Jordi», θα είναι η Σιένα, η οποία έκανε πλάκα στον Ολυμπιακό κερδίζοντάς τον δια περιπάτου με 3-1 και αφήνοντάς τον για ακόμη μία φορά να παρακολουθήσει το Final Four από τον αγαπημένο του καναπέ.


  Τα δεκάλεπτα: 16-12, 34-33, 56-47, 78-67.

 Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Τέπιτς, Περπέρογλου 8, Μπατίστ 8 (6ρ.), Φώτσης 11 (1/2τρίπ., 6ρ., 2κλ.), Σατο 10 (3σ.), Νίκολας, Τσαρτσαρής 8 (1/1τρίπ.), Διαμαντίδης 11 (1/4τρίπ., 5ασ., 3λ.), Βουγιούκας 10, Καλάθης 12 (1/3τρίπ., 3κλ., 3ασ., 4λ.), Καϊμακόγλου.

 Μπαρτσελόνα (Πασκουάλ): Σάδα, Ρούμπιο 3 (1/3τρίπ., 3ασ.), Λάκοβιτς 5 (6ασ., 2λ.(, Ναβάρο 7 (1/4τρίπ., 5ασ., 3λ.), Βάσκεθ 14 (5ρ.), Ινγκλές, ΕνΝτονγκ 7, Μόρις 5 (1/4τρίπ.), Λόρμπεκ 9 (1/3τρίπ., 4ασ.), Άντερσον 13 (2/τρίπ., 3λ.), Γκριμάου 2.



 Πολλά αστέρια, ήδη μετράμε 5 και... έρχεται το 6ο! Στη Βαρκελώνη θα είναι ωραία με το 6ο για παρέα!!!


 Με κάτω τα χέρια αποκλείστηκε η πολυδιαφημισμένη "αρμάδα" (μην ξεράσω) του "σοφού" (κάποιοι τόλμησαν να τον συγκρίνουν με τον Γίγαντα Ζοτς) και ο Φραγκοkill Bill φεύγει από το γήπεδο με σκυμμένο το κεφάλι. Δύο φορές έφυγε από την Τριφυλλάρα, ισάριθμες πάμε Final Four!!



 Μην ξεχαστείτε φίλοι γαύροι, προμηθευτείτε γρήγορα τον αγαπημένο σας καναπέ και δείτε τη μεγαλύτερη ομάδα της Ευρώπης να σηκώνει ακόμη μία κούπα!
 Και τα καλύτερα έρχονται στους τελικούς της Α1!

 * Puta Barca, Puta Cataluna! Έξω οι βρωμοθεατρίνοι!!

 * ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΝΑΘΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΟΣΑ ΜΟΥ ΕΧΕΙΣ ΧΑΡΙΣΕΙ!!!

 * Είμαι πολύ τυχερός που βλέπω ζωντανά τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή ομάδα των τελευταίων 20 χρόνων και φυσικά, το μεγαλύτερο προπονητή όλων των εποχών!!!

 * Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Μπολόνια, Παρίσι εσύ μου 'χεις χαρίσει αστέρια πολλαααά, για αυτό λοιπόν κι εγωωώ το 6ο σου ζητωωωώ, το Ευρωπαϊκοοοοό, ξανά να τρελαθωωωώ!!

 * ΕΛΛΑΣ ΕΥΡΩΠΗ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ!!!

2 σχόλια:

Laplace είπε...

Kαλημερα φιλε
απεραντη ευτυχια...νικες απεναντι σε ολους κ ολα κ κυριως μια πολυ εχθρικη διαιτησια σε ολη την σειρα...
θα το σηκωσουμε...απλα πρεπει να παμε προασγειωμενοι

καλο ΣΚ φιλε

Mike είπε...

Οσο παρακολουθω την Τριφυλλαρα φιλε μου (σε ολα τα σπορ), αυτη η προκριση επι της Μπαρτσα ειναι απο τις πιο σπουδαιες στιγμες μας! Μεγαλος βαθμος δυσκολιας, εχθρικη διαιτησια οπως λες, αγωνιστικα προβληματα, κοντρα σε προγνωστικα κλπ. Παμε φουλ για το 6ο!!