27/3/11

Παναθηναϊκός - Κηφισιά 3-1 σετ, «σφράγισε» πλέι οφ, «βλέπει» 2η θέση



Ο Παναθηναϊκός μετά από το πρώτο σετ της αναμέτρησης με την Κηφισιά, επέστρεψε στην… πραγματικότητα, έπαιξε γρήγορα και αποτελεσματικά και νίκησε 3-1 την ομάδα των βορείων προαστίων. Οι «πράσινοι» εξασφάλισαν την είσοδό τους στην τετράδα ενώ στην τελευταία στροφή του πρωταθλήματος θα αντιμετωπίσουν τον Ολυμπιακό (2/4), με τον νικητή της αναμέτρησης να  καταλαμβάνει την 3η θέση.

Στο πρώτο σετ οι «πράσινοι» φάνηκαν αποσυντονισμένοι αλλά από το δεύτερο σετ και μετά, έπαιξαν γρήγορα πάνω στο φιλέ, είχαν καλό μπλοκ ενώ μείωσαν αισθητά τα λάθη τους και πίεσαν από το σερβίς τους φιλοξενούμενους. Ο Γιάννης Λάιος ξεκίνησε με τους Γιορντάνοφ, Ψάρρα, Πανταλέων, Πετρέα, Λάππα, Σάκι και λίμπερο τον Παπαδημητρίου ενώ στο δεύτερο σετ τη θέση του Σάκι πήρε ο Βασίλης Μηνούδης. 

Μετά  από τη λήξη της αναμέτρησης, ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Γιάννης Λάιος τόνισε: "Η εμφάνισή μας είχε τρία πρόσωπα. Το πρώτο που ήταν γεμάτο άγχος, λάθος και απογοήτευση. Το δεύτερο που όσο προχωρούσαμε είχαμε τόλμη, θάρρος και παίζαμε όλο και καλύτερα, το τρίτο επίσης που παίξαμε πολύ καλά και το τελευταίο που χαλαρώσαμε και νομίσαμε ότι είχε τελειώσει το παιχνίδι ενώ δεν είχε τελειώσει. Κρατάμε το καλό κομμάτι σαν εικόνα" ενώ αναφορικά με τα πλέι οφ τόνισε: "Βαθμολογικά μπήκαμε στα πλέι οφ και θα ξεκινήσουμε μία μίνι προετοιμασία για να εμφανιστούμε έτοιμοι. Από εκεί και πέρα, είτε τέταρτοι είτε τρίτοι και πάλι με μειονέκτημα θα είμαστε. Τέλος, θα ήθελα να πω και ένα ευχαριστώ στη διοίκηση που είναι δίπλα στα παιδιά και "σκίζεται" να βοηθήσει.  Αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί μας απαλύνει από τα προβλήματα".  

Τέλος, ο αρχηγός Σωτήρης Πανταλέων, τόνισε: "Αυτό που θέλαμε ήταν να εξασφαλίσουμε την πρόκρισή μας στην τετράδα. Θα μπορούσαμε να παίξουμε ακόμα καλύτερα αφού το πρώτο σετ ήταν όπως τα προηγούμενα με Ηρακλή και ΠΑΟΚ. Είναι θετικό που μπήκαμε στα πλέι οφ. Αν υπήρχε άγχος το θεωρώ αδικαιολόγητο. Δεν μπορούμε να έχουμε άγχος απέναντι στην Κηφισιά χωρίς να θέλω να υποτιμήσω τον αντίπαλο αλλά αν υπήρχε μέσα στον αθλητισμό αυτά συμβαίνουν. Να δουλέψουμε και να παίξουμε καλό βόλεϊ".    

 Παναθηναϊκός (Λάιος): Πετρέας 10 (8/12 επ., 2 μπλοκ), Σάκι 1 (1/1 επ., 57% υπ. - 57% άριστες), Γιορντάνοφ 25 (20/39 επ., 3 άσοι, 2 μπλοκ), Ψάρρας 3, Πανταλέων 7 (5/9 επ., 2 μπλοκ), Λάππας 14 (12/20 επ., 2 μπλοκ, 67% υπ. - 47% άριστες), Παπαδημητρίου -λ (75% υπ. - 60% άριστες)/ Κόβατς, Ντονάς, Μηνούδης 6 (4/6 επ., 745 υπ. – 65% άριστες).
 
 ΑΟ Κηφισιάς (Δρίκος): Νικολάκης, Καλαϊτσίδης 5 (3/8 επ., 2 μπλοκ), Ντάνγκουμπιτς 5 (3/6 επ., 2 μπλοκ), Γιάρμοχ 17 (16/23 επ., 67% υπ. - 40% άριστες), Νανγκά 12 (8/25 επ., 3 άσοι, 1 μπλοκ), Καριπίδης 6 (6/17 επ., 40% υπ. - 20% άριστες), Ταμπουρατζής -λ 75% υπ. - 25% άριστες) /Ιωάννου 8 (8/9 επ.), Παπαγγελόπουλος, Μουρούτης, Γεώργας.
 
 Από paovolleyball 
 * Την τελευταία αγωνιστική θα κριθεί η τελική κατάταξη της κανονικής περιόδου, με τον Ηρακλή να είναι σχεδόν σίγουρα 1ος (χρειάζεται 2 σετ απέναντι στον Εθνικό Αλεξ/λης) και μετά να δίνεται μάχη για τις θέσεις 2-4. Στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ο ΠΑΟΚ νίκησε με 3-2 σετ τον Ηρακλή και πλέον ισοβαθμεί με ΠΑΟ-ΟΣΦΠ στους 46 (49 έχει ο Ηρακλής), ενώ το ερχόμενο Σάββατο (όλα τα ματς στις 19:00) φιλοξενείται από την αδιάφορη Κηφισιά και δείχνει το φαβορί για τη 2η θέση, αν το ντέρμπι «αιωνίων» κριθεί στα πέντε σετ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: