14/2/11

Παναθηναϊκός - ΑΕΚ 3-1, της έκοψε τη γλώσσα και πάει στο Φάληρο για το μεγάλο «2»!


 Νικητής του αθηναϊκού ντέρμπι αναδείχθηκε ο Παναθηναϊκός, που επικράτησε της ΑΕΚ, ως γηπεδούχος στο ΟΑΚΑ, με σκορ 3-1, έμεινε στο -7 από τον πρωτοπόρο ΟΣΦΠ και πάει στο μεγάλο ντέρμπι του Φαλήρου, για το μεγάλο «2» με το οποίο θα αποδείξει πολλά, ενώ θα βάλει και φωτιά πριν την τελευταία στροφή του πρωταθλήματος!

 Λίγες μέρες πριν ο Παναθηναϊκός έβαζε ξανά 3 γκολ στην ΑΕΚ, που δυστυχώς δεν αρκούσαν για να ολοκληρωθεί η μεγάλη ανατροπή και να έρθει η πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου, ωστόσο με τη δεύτερη τριάρα μέσα σε λίγες μέρες απέδειξε ότι είναι το αφεντικό της Αθήνας και θα υπερτερεί πάντα έναντι της «μικρής» αντιπάλου του.

 Παρά τις μεγάλες και σημαντικές απουσίες των Ζιλμπέρτο Σίλβα, Νίνη, Μπουμσόνγκ, Σπυρόπουλου, αλλά και Γκοβού, Γκαρσία, οι πράσινοι μπήκαν πολύ δυνατά στο ματς, πήραν από την αρχή τον έλεγχο του αγώνα, δημιούργησαν ευκαιρίες και τελικά άνοιξαν το σκορ, λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου, με ωραίο γυριστό πλασέ του Κατσουράνη μετά από τρομερή κεφαλιά-πάσα του Σαριέγκι.

 Στο δεύτερο ημίχρονο, αν και έγινε γρήγορα το 2-0, με το γκολ του Βύντρα ύστερα από μία εκπληκτική κούρσα 65 και πλέον μέτρων του Σισέ και εξαιρετική ασίστ του Γάλλου παιχταρά, ο Παναθηναϊκός σε μία στιγμή αδράνειας της άμυνάς του έβαλε τους φιλοξενούμενους ξανά στο ματς. Ο Σκόκο βγήκε τετ α τετ και πλάσαρε εύστοχα τον Τζόρβα, για το 2-1, σε μία φάση όμως που ξεκίνησε από φάουλ του Μανωλά που δε δόθηκε στο Λέτο, έξω από την περιοχή της ΑΕΚ και βαθιά μπαλιά μετά, προς τον Αργεντινό.

 Από κει και μετά ο Παναθηναϊκός βραχυκύκλωσε και λίγο έλειψε να το πληρώσει με ισοφάριση, αλλά ευτυχώς η ΑΕΚ σπατάλησε μια δυο καλές ευκαιρίες που της παρουσιάστηκαν. Και φτάσαμε στο 75', όταν ο Καντέ βρέθηκε με τη μπάλα στα πόδια κάπου στο κέντρο του γηπέδου και καμία βοήθεια από συμπαίκτη του. Ο Γάλλος αμυντικός σάστισε αρχικά αλλά συνέχισε προς την επίθεση, πήρε και μία κόντρα και έβγαλε εκπληκτική ασίστ στο Σισέ, ο οποίος με πλασέ έκανε το τελικό 3-1!

 Ο μέγας Τζιμπρίλ φυσικά βγήκε MVP του αγώνα, χάρις στο γκολ αλλά και τη μαγική κούρσα και ασίστ στο Λουκά. Μεγάλο ματς έκανε και ο Σιμάο, ο οποίος για ακόμη μία φορά «κατάπιε» τους αντιπάλους, ενώ έτρεχε ασταμάτητα. Στους διακριθέντες μπαίνει και ο Βύντρα, που πέραν του γκολ, έτρεξε επίσης πάρα πολύ, όπως και ο Καντέ που ήταν σχεδόν αλάνθαστος αμυντικά, ενώ έκανε και την απίστευτη κούρσα στο τρίτο γκολ. Θετικοί ήταν οι Λέτο, Καραγκούνης, Ιωαννίδης, ο Λάζαρος κουράστηκε και αντικαταστάθηκε, ενώ ο Κατσουράνης, πλην του γκολ είχε όρεξη και αρκετά τρεξίματα.
 Συνολικά ο Παναθηναϊκός έπαιξε πολύ καλά, νίκησε απολύτως δίκαια την ΑΕΚ, της οποίας ουσιαστικά έκοψε τη γλώσσα, ενώ πήρε και μια άτυπη ρεβάνς για τον άτυχο/άδικο αποκλεισμό από το Κύπελλο και πλέον οι πρωταθλητές πάνε στο Φάληρο, για να πετύχουν ακόμη μία μεγάλη νίκη, την 4η σερί σε ντέρμπι μετά τις δύο επί της ΑΕΚ και αυτή στην Τούμπα επί του ΠΑΟΚ, η οποία θα βάλει και φωτιά στο πρωτάθλημα αφού θα μειωθεί η διαφορά στους 4, με τον ψευτοπρωταθλητή να έχει μετά να παίξει με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, ενώ ο Παναθηναϊκός δεν έχει άλλο δύσκολο ματς μέχρι το τέλος!

 Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

 Παναθηναϊκός (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Τζόρβας, Ιωαννίδης, Βύντρα, Σαριέγκι, Καντέ, Κατσουράνης, Σιμάο, Χριστοδουλόπουλος (77' Σεϊταρίδης), Καραγκούνης (92' Δημούτσος), Λέτο, Σισέ (87' Πετρόπουλος).

 ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Σάχα, Γιάχιτς, Καράμπελας, Δέλλας, Μανωλάς, Μίτσελ (50’ Σκόκο), Μάκος, Ντιόπ (76' Καφές) , Λαγός (67' Μπλάνκο), Λυμπερόπουλος, Μπαχά.

2 σχόλια:

Unknown είπε...

Ημουν μέσα!! Σκέτη κ...λα ;-)

Mike είπε...

Καλησπερα!
Επιτελους μετα απο καιρο η ομαδα μας εδωσε συνεχεις χαρες στα ντερμπι. Μακαρι να πανηγυρισουμε και το Σαββατο!