14/2/11

Παναθηναϊκός - Άρης 72-74, ήττα για τις γυναίκες στη άδεια Λεωφόρο

Με τρίποντο της Χατζάκου στην εκπνοή ο Άρης έκλεψε ένα παιχνίδι μέσα από τα χέρια του Παναθηναϊκού. Νέα απίστευτα κακή διαιτησία κατά των πρασίνων.
 Τα πολλά κλεψίματα είχαν την τιμητική τους στον αγώνα στην Λεωφόρο. Από την μία ήταν τα πολλά κλεψίματα που έκαναν οι πράσινες που με όπλο την πιεστική τους άμυνα, κατάφεραν να γυρίσουν ένα παιχνίδι που φαινόταν χαμένο στο ημίχρονο και να προηγηθούν με επτά πόντους πέντε λεπτά πριν το τέλος.
Από την άλλη ήταν το "κλέψιμο" της νίκης από τον Άρη, που με όπλο τα επιθετικά ριμπάουντ στο τέλος και τρίποντο της Χατζάκου στην εκπνοή πήρε τη νίκη.
Αλλά για να φτάσουμε εκεί μεσολάβησε το... "κλέψιμο" από τους δύο διαιτητές και κυρίως τον Κωνσταντίνο Μπούσια που έδωσε εύκολα τρεις τεχνικές ποινές στις πράσινες, διέκοψε ένα παιχνίδι, πάνω που ο Παναθηναϊκός είχε βρει ρυθμό επειδή διαμαρτυρήθηκαν είκοσι άνθρωποι στις εξέδρες (δηλαδή με γεμάτη Λεωφόρο τι θα έκανε) και στο τέλος δεν είδε ένα πεντακάθαρο φάουλ στην Ντερέβνιανικ, ενώ έστελνε τις κιτρινόμαυρες εύκολα στις βολές.
 Νέα κακή διαιτησία και αυτό σίγουρα θα πρέπει να προβληματίσει τους πράσινους...
  Στα του αγώνα τώρα τα πολλά λάθη στην επίθεση στην αρχή έδωσαν την ευκαιρία στον Άρη να πάρει ένα μικρό προβάδισμα. Η Σκρμπα έκανε την ζημιά κάτω από το καλάθι κόντρα στην άμυνα ζώνης που επέλεξε να παίξει ο Παναθηναϊκός.
Οι πράσινες με όρεξη να πιέσουν σε όλο το γήπεδο, έκλεψαν την μπάλα άλλα έχασαν κάποια εύκολα λέι απ με αποτέλεσμα το 7-15 στο 7’. Η Μαρτζινεάν με επτά συνεχόμενους πόντους διόρθωσε την κατάσταση, με τον Παναθηναϊκό να ρισκάρει στην άμυνα με ζον πρες σε όλο το γήπεδο και να δικαιώνεται ισοφαρίζοντας (20-20 στο 12’).
Εκεί που φαινόταν ότι ο Παναθηναϊκός έλεγχε τον αγώνα, τα λάθη (13 στο πρώτο ημίχρονο) και οι κακές επιλογές στην επίθεση (10/35 σουτ) επανήλθαν με τις πράσινες να μην μπορούν να βρουν τον δρόμο προς το καλάθι του Άρη. Το πρόβλημα ήταν ότι και στην άμυνα η λειτουργία ήταν κακή, με την Λενουάρ να οδηγεί τις «κιτρινόμαυρες» σε ένα σερί 12-2 που έκανε το σκορ 24-34 στο 17’.
Το σκορ έγινε 28-40 στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, μέχρι που ο Παναθηναϊκός αποφάσισε πάλι να πιέσει ψηλά, έκλεψε την μπάλα και με τις Ντερέβνιανικ και Μέρφι να βοηθάνε και αυτές στην επίθεση την Μαρτζινεάν, ξαναμπήκε στο παιχνίδι.
Το σκορ έγινε 39-41 στο 24’ με τον σερί των πρασίνων να είναι 11-1, χάρις σε κλεψίματα και εύκολα καλάθια στον αιφνιδιασμό. Παρά την διακοπή ο Παναθηναϊκός συνέχισε να είναι ζεστός και προηγήθηκε για πρώτη φορά στο παιχνίδι στο 29’ με 53-51. Παρά το ότι είχε αρχίσει να φορτώνεται με φάουλ με τους δύο διαιτητές να φαίνεται ότι δεν ελέγχουν το παιχνίδι, πλέον είχε βρει τον τρόπο να απειλεί στην επίθεση και να μην δέχεται καλάθι στην άμυνα.
Ντερέβνιανικ και Χαλιβελάκη σήκωσαν στις πλάτες τους, τον Παναθηναϊκό, ενώ πολύτιμη ήταν και η βοήθεια της Παντέλη τόσο στα ριμπάουντ όσο και αμυντικά πάνω στην Σκρμπά. Το σκορ έγινε 64-57 στο 33’ και η διαφορά θα μπορούσε να είναι ακόμα μεγαλύτερη, αν ο Παναθηναϊκός ήταν ελάχιστα πιο προσεχτικός.
Ο Άρης από την μεριά του, σκόραρε μόνο με βολές από τεχνικές ποινές που μοίραζε πολύ εύκολα ο Μπούσιας και αυτό ήταν αρκετό για να τον ξαναβάλει στο παιχνίδι. Η Χατζάκου με πέντε συνεχόμενους πόντους έκανε το 64-66 στο 35’, με τις πράσινες να μην έχουν εύκολα πλέον και το αμυντικό ριμπάουντ μετά το πέμπτο φάουλ της Μέρφι. Η μπάλα στην επίθεση πήγαινε στην Μαρτζινεάν που έδινε πόντους, αλλά στην άμυνα, η Λενουάρ έκανε την ζημιά, κρατώντας τον Άρη μπροστά στο σκορ με ισχνή διαφορά.
Έτσι πήγε το παιχνίδι μέχρι το τέλος. Η Μαρτζινεάν έκανε το 70-71 αλλά στην επόμενη επίθεση οι πράσινες έκαναν λάθος, 80’’ πριν την λήξη. Η Χατζάκου έχασε το σουτ, όπως και η Ντερέβνιανικ αλλά η μπάλα έμεινε σε πράσινα χέρια.
Η Μαρτζινεάν με βολές έβαλε μπροστά τον Παναθηναϊκό, αλλά στο τέλος, άλλο ένα αμυντικό ριμπάουντ χάθηκε και η Χατζάκου τιμώρησε τις πράσινες με τρίποντο στην εκπνοή. 
 Οι πόντοι των δύο ομάδων:
Παναθηναϊκός: Χαλιβελάκη 13, Μέρφι 8, Παντέλη 5, Τζεγιαννάκη, Ζικυρίδου 2, Ντερέβνιανικ 16,  Μαρτζινεάν 28(1).
Άρης: Λενουάρ 15, Χατζάκου 17(3), Μπουσνάκη 1, Σπυριδοπούλου 10, Σκρμπα 21, Τραντά, Μούλη 6, Γκρουμπόρ 4. 
 Από prasinanea.

Δεν υπάρχουν σχόλια: