17/2/11

Άρσεναλ - Μπαρτσελόνα 2-1, μόνο η Αρσεναλάρα μπορούσε να νικήσει τη «διαστημική» Μπάρτσα!


 Πέρυσι είχε γυρίσει το ματς κόντρα στην Μπαρτσελόνα, κάνοντας το 0-2, 2-2. Φέτος, η Άρσεναλ πραγματοποίησε ακόμη σπουδαιότερη ανατροπή, γυρνώντας το 0-1 σε 2-1, απέναντι στην «καλύτερη ομάδα όλων των εποχών» και πήρε -έστω και μικρό- προβάδισμα πρόκρισης στους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ.

 Η Αρσεναλάρα, η δεύτερη μεγάλη μου αγάπη (μετά την Τριφυλλάρα φυσικά), έπαιξε τρομερό ποδόσφαιρο (ειδικά στο β' ημίχρονο), έτρεξε και πίεσε επί 90' την Μπαρτσελόνα και κατάφερε να επιβάλλει το ρυθμό του αγώνα, περιορίζοντας τα μεγάλα αστέρια των Καταλανών.

 Μπορεί οι «κανονιέρδες» να «πάγωσαν» προσωρινά, όταν οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 26', 1-0, με το γκολ του Βίγια ύστερα από εκπληκτική ασίστ του Μέσι, αλλά σύντομα πήραν τα ηνία του ματς και έχασαν σημαντικές ευκαιρίες για την ισοφάριση.

 Στο δέυτερο ημίχρονο ο Αρσέν Βενγκέρ επικράτησε του Πεπ Γκουαρντιόλα στη μάχη των πάγκων, κάτι που αποδεικνύεται από τις αλλαγές που έκαναν οι δύο προπονητές. Από τη μία, ο Αλσατός πέρασε στη θέση των Σονγκ, Γουόλκοτ τους Αρσάβιν και Μπέντνερ (στη θέση χαφ και εξτρέμ, δύο επιθετικούς), οι οποίοι έδωσαν τρομερή ώθηση στην Άρσεναλ, ενώ ο Ρώσος με δικό του γκολ έδωσε και τη νίκη στους Λονδρέζους και από την άλλη, ο Γκουαρντιόλα έβγαλε το Βίγια και πέρασε τον Κεϊτά, με αποτέλεσμα η Μπαρτσελόνα να υποχωρήσει και να δώσει χώρους στους γηπεδούχους. Κάτι που τελικώς πλήρωσε, καθώς η Άρσεναλ πίεσε πολύ και έφτασε στην επική ανατροπή μέσα σε 5'. Συγκεκριμένα στο 78' ο Φαν Πέρσι μπήκε από αριστερά και από δύσκολη γωνία πέτυχε ένα εξαιρετικό γκολ, για το 1-1, ενώ ο Αρσάβιν με πολύ ωραίο πλασέ στην κίνηση, ύστερα από καταπληκτική ενέργεια και ασίστ του Νασρί, έγραψε το 2-1, που «σφράγισε» το αποτέλεσμα του αγώνα.

 Αν και για πολλούς η Μπαρτσελόνα παραμένει φαβορί για την πρόκριση, ο Αρσέν Βενγκέρ και οι παίκτες του είναι αποφασισμένοι να παίξουν με τον ίδιο τρόπο και μέσα στη Βαρκελώνη και να διεκδικήσουν τις πιθανότητες που τους αφήνει η αποψινή νίκη, για να περάσουν στους «8». Το αν θα τα καταφέρουν, θα φανεί σε δεκατέσσερα βράδια...

 Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

 Άρσεναλ: Στσέζνι, Εμπουέ, Κοσιελνί, Ντζουρού, Κλισί, Σονγκ (68' Αρσάβιν), Γουΐλσιρ, Φάμπρεγκας, Νασρί, Γουόλκοτ (77' Μπέντνερ), Φαν Πέρσι.

 Μπαρτσελόνα: Βίκτορ Βαλντές, Ντανιέλ Άλβες, Πικέ, Αμπιντάλ, Μάξουελ, Μπουσκέτς, Τσάβι, Ινιέστα (89' Αντριάνο), Πέδρο, Μέσι, Βίγια (68' Σεϊντού Κεϊτά).

* Come on Gunners!!!

* Puta Cataluña, puta Barcelona!!!
 
* Στα υπόλοιπα ματς, σχεδόν περασμένη θεωρείται η Σαχτάρ Ντόνετσκ, μετά το 3-2 μέσα στο «Ολύμπικο» επί της Ρόμα. Μία ομάδα που παίζει τρομερά επιθετικό ποδόσφαιρο με τους τέσσερις Βραζιλιάνους που έχει μπροστά. Ακόμη, βήμα πρόκρισης για τη Σάλκε του Φέλιξ Μάγκατ και του Ραούλ, 1-1 στο «Μεστάγια» με την καλή επιθετικά αλλά αστεία αμυντικά, Βαλένθια, αλλά και την Τότεναμ, μετά το εκπληκτικό 1-0 μέσα στο «Σαν Σίρο» επί της Μίλαν, που θα ψάξει την ανατροπή στη ρεβάνς του Λονδίνου, ενώ τόσο πέρυσι όσο και πρόπερσι αποκλείστηκε στη φάση των «16» από Άγγλους (Μάντσεστερ και Άρσεναλ)!
 Οι άλλοι τέσσερις αγώνες των «16» θα διεξαχθούν την ερχόμενη εβδομάδα.

2 σχόλια:

lt.aldo raine είπε...

ela mori arshavin kapsoura! ton latreuo ton tipo. skata stin barca enoite.

Mike είπε...

Ωραιος ο φιλος!
Παμε για τη μεγαλη προκριση...!