6/2/11

ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός 0-1, μάγκικο «2», που κρατάει ζωντανούς τους πρωταθλητές στο κυνήγι του... θαύματος!


 Τεράστια νίκη πέτυχε στην κατάμεστη «Τούμπα» ο Παναθηναϊκός, όπου για την 21η αγωνιστική νίκησε με σκορ 1-0 τον ΠΑΟΚ, αν και έπαιζε με 10 παίκτες από το πρώτο ημίχρονο, έμεινε στο -7 από το διορισμένο, που... έφυγε αλώβητος από ακόμη ένα φιλικό, με ακόμη ένα αυτογκόλ και πάει να κάνει την τεράστια ανατροπή στο πιο στημένο πρωτάθλημα, από το 1997!

 Ο Παναθηναϊκός πήρε απόψε, στη Θεσσαλονίκη μία από τις πιο μάγκικες νίκες της 10ετίας. Χωρίς τον Τζιμπρίλ Σισέ, που ήθελε σαν τρελός να παίξει, αλλά ο Φερέιρα προτίμησε να τον αφήσει εκτός, για να μην ρισκάρει ενδεχόμενο υποτροπιασμού, χωρίς τον Μπουμσόνγκ, με την πλάτη κυριολεκτικά στον τοίχο, με ψυχολογία χάλια μετά την κλοπή της πρόκρισης κόντρα στην ΑΕΚ, με 10 παίκτες εξαιτίας της τραβηγμένης (αστεία η πρώτη κίτρινη κάρτα) αποβολής του Σπυρόπουλου στο τέλος του ημιχρόνου και από την άλλη, ο ΠΑΟΚ με Κοντρέρας ξανά στην ενδεκάδα, με τον κόσμο στο πλευρό του, με την ψυχολογία στα ύψη μετά την πρόκριση επί του ΟΣΦΠ και με διαιτησία 90-10%.

 Παρ' όλα αυτά το ωραίο γκολ του Νίνη, με απευθείας εκτέλεση φάουλ, στο 9' έδωσε τη σπουδαία νίκη στον Παναθηναϊκό, που παρέμεινε στο -7 από την κορυφή. Φυσικά η διαφορά δεν μπορούσε να μειωθεί σε αυτήν την αγωνιστική, καθώς ο διορισμένος έπαιζε ακόμη ένα φιλικό (5ο συνεχόμενο), με την Ξανθούλα, την οποία μάλιστα τη νίκησε με αυτογκόλ. Ωστόσο την επόμενη αγωνιστική, ο Ολυμπιακός φιλοξενείται από τον Άρη και ενδεχόμενη απώλεια βαθμών σε συνδυασμό με νίκη του Παναθηναϊκού επί της ΑΕΚ (πρέπει να την κερδίσουμε εντός έδρας) θα γίνει ένας μικροχαμός, στο πιο στημένο και σιχαμερό πρωτάθλημα, από το '97.

 Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

 ΠΑΟΚ (Μάκης Χάβος): Χαλκιάς, Σνάουτσερ (46' Μουσλίμοβιτς), Λίνο, Τσιρίλο, Κοντρέρας, Γκαρσία, Τσουκαλάς (59' Αθανασιάδης), Ίβιτς (83' Αρίας), Βιεϊρίνια, Σαλπιγγίδης, Βιεϊρίνια, Ετό.

 Παναθηναϊκός (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Τζόρβας, Μαρίνος, Σπυρόπουλος, Σαριέγκι, Καντέ, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Κατσουράνης (92' Σιμάο), Νίνης (68' Καραγκούνης), Λέτο, Χριστοδουλόπουλος, Γκοβού (45' Ιωαννίδης).

 

2 σχόλια:

KitsosMitsos είπε...

Καμιά φορά χρειάζεται και λίγη τύχη ;-)

Mike είπε...

Φυσικα και χρειαζεται και μας τη χρωστουσε ο... θεος του ποδοσφαιρου μετα την απιστευτη ατυχια/αδικια του Κυπελλου με την Αεκ...