9/2/11

Παναθηναϊκός - Π. Φάληρο 7-7 (4-2 πεν.), μεγάλη πρόκριση στους «8» του Κυπέλλου και... όνειρα τίτλου!


 Παλικαρίσια πρόκριση για την ομάδα πόλο που λύγισε το Φάληρο στα πέναλτι (11-9 τελικό σκορ) και... κάνει δικαιολογημένα όνειρα κούπας!

 Θα τρελαθώ με τον Παναθηναϊκό…Το σύνθημα αυτό κολλάει γάντι στο σημερινό παιχνίδι καθώς όπως όλα έδειχναν από την αρχή του αγώνα, εύκολα ή δύσκολα οι «πράσινοι» θα έπαιρναν τη νίκη.
 Όμως τα πράγματα δεν ήρθαν έτσι αφού ο Παναθηναϊκός με το Φάληρο πήγαν στα πέναλτι, όπου η ψυχραιμία και ο Καραμπέτσος, έδωσαν αυτή τη ψυχοβγαλτική νίκη-πρόκριση. Για ακόμα μια φορά πάντως οι διαιτητές δεν σεβάστηκαν το όνομα και τη προσπάθεια του Παναθηναϊκού, με τους «πράσινους» να έχουν πολλά παράπονα.
 Ο Παναθηναϊκός μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και πήρε προβάδισμα από την πρώτη επίθεση με γκολ του Δερμιτζάκη. Από εκεί και ύστερα οι «πράσινοι» διατηρούσαν το προβάδισμα του ενός γκολ καθώς στο 1ο και 2ο οκτάλεπτο όσες φορές πήρε κεφάλι στο σκορ με +2,το έχασε αμέσως.
 Στο 3ο οκτάλεπτο ο Παναθηναϊκός δεν παρουσίασε την ίδια σιγουριά στην επίθεση με αποτέλεσμα να ισοφαριστεί με 5-5 στις αρχές του οκταλέπτου ενώ είχαν και την ατυχία με το μέρος τους καθώς είχαν 3 δοκάρια σε αυτό το διάστημα.Τη λύση στην επίθεση έδωσε ο Καφετζόπουλος στις αρχές του 4ου οκταλέπτου ο οποίος έκανε με ωραίο σουτ το 6-5, αλλά για ακόμα μια φορά το Π.Φάληρο ισοφάρισε αμέσως σε 6-6 και το παιχνίδι πήγε στη παράταση.
 Οι δύο ομάδες παίζανε αμυντικά αλλά το Φάληρο κατάφερε να πάρει προβάδισμα για πρώτη φορά στο ματς με 6-7. Ευτυχώς οι «πράσινοι» σε εκείνο το σημείο δεν χάσανε τη συγκέντρωση τους και ισοφάρισαν γρήγορα σε 7-7. Το σκορ δεν άλλαξε στο 2ο τρίλεπτο της παράτασης με τον αγώνα να πηγαίνει στα πέναλτι.
 Οι παίκτες του Παναθηναϊκού ήταν όλοι ψύχραιμοι και σκόραραν, εκτός από τον Στελλάτο ο οποίος έχασε το πέναλτι αλλά ευτυχώς Καραμπέτσος και δοκάρι σταμάτησαν 2 πέναλτι των παικτών του Φαλήρου με τον αρχηγό του Παναθηναϊκού, Γιώργο Τσόκα να αναλαμβάνει την εκτέλεση του τελευταίου πέναλτι που έδωσε τη νίκη-πρόκριση για τα προημιτελικά.

 Τα πέναλτι:

 1-0  Γ. Αφρουδάκης

 1-0 Ο Καραμπέτσος αποκρούει

 1-0 Χάνει το πέναλτι ο Στελλάτος.

 1-1 Ισοφάριση

 2-1 Σάριτς

 2-2 Εύστοχο το φάληρο

 3-2 Καφετζόπουλος

 3-2 Δοκάρι το Π. Φάληρο

 4-2 Τσόκα.
 
 Τα οκτάλεπτα: 2-1, 5-4, 5-5, 6-6 (κ.α.), 7-7 (α' παρ.), 7-7 (β' παρ.), 4-2

 Τα γκολ του Παναθηναϊκού: Δερμιτζάκης 1, Σάριτς 1, Γ. Αφρουδάκης 3, Καφετζόπουλος 2.

 Από leoforos.gr.

 * Η κλήρωση θα διεξαχθεί στις 23 Φεβρουαρίου και οι νοκ-άουτ προημιτελικοί, στις 16 Μαρτίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: