13/10/10

Ελλάδα - Ισραήλ 2-1, σημαντινή νίκη για την Εθνική. Αποκλεισμός για τις Ελπίδες.


 Η Εθνική μας έκανε το 2Χ2 καθώς μετά τη Λετονία κέρδισε και το Ισραήλ εντός έδρας και έπιασε -έστω και για ένα μήνα μέχρι να παίξει η Κροατία- κορυφή στον όμιλο. Το 2-1 δίνει μία σημαντική νίκη για την Ελλάδα, ωστόσο η εικόνα μας ήταν μετριότατη, τα προβλήματα στην άμυνα δεν έλειψαν ούτε απόψε, ενώ βοήθησε και ο διαιτητής που δεν καταλόγισε ένα πέναλτι υπέρ του Ισραήλ.
 Οι αντίπαλοι ξεκίνησαν καλύτερα και οι διεθνείς μας άργησαν να ξυπνήσουν. Ακόμη κι όταν το έκαναν βέβαια δεν «πάτησαν» τους φιλοξενούμενους, αλλά τουλάχισταν άνοιξαν το σκορ στο 21', όταν ο Καφές πέρασε ωραία κάθετη πάσα στον Σαλπιγγίδη, ο οποίος βγήκε τετ α τετ και με ένα εκπληκτικό ψιλοκρεμαστό πλασέ (πώς το έκανε;!) έκανε το 1-0.
 Μετά από λίγα λεπτά θα μπορούσαμε κάλλιστα να έχουμε την ισοφάριση, αλλά ο διαιτητής δεν σφύριξε πέναλτι σε καθαρό χέρι του Παπασταθόπουλου. Μάλιστα στη λήξη του ημιχρόνου οι Ισραηλινοί ζήτησαν και δεύτερο πέναλτι, αλλά η δική μου γνώμη είναι ότι δεν υπάρχει παράβαση. Ο Κατσουράνης φαίνεται καθαρά να βρίσκει με τάκλιν το πόδι του Σεχτέρ, αλλά ο Ισραηλινός κάνει ένα ακόμη βήμα... και μετά βουτάει! Αυτό είδε και ο ρέφερι και του έβγαλε κίτρινη κάρτα για θέατρο. Πολύ σωστή απόφαση, αφού είναι καθαρή βλακεία του Ισραηλινού. Απ' τη στιγμή που υπάρχει επαφή εάν έπεφτε αμέσως θα κέρδιζε το πέναλτι..

 Στο δεύτερο ημίχρονο σε μία άτυχη στιγμή στο 59' ο Σπυρόπουλος με αυτογκόλ έκανε το 1-1, αλλά ευτυχώς η απάντηση ήταν άμεση. Στο 62' ο Καραγκούνης έβγαλε μία ακόμη εκπληκτική κάθετη στον Σάλπι, ο οποίος μπήκε στην περιοχή και ανατράπηκε απ' τον τερματοφύλακα του Ισραήλ. Καθαρό πέναλτι και 2-1 με ωραίο χτύπημα απ' τον «Κάρα».

 Στο 65' παραλίγο να γίνει το 2-2, αλλά μας κράτησε το δοκάρι του Σηφάκη, ενώ στο 76' ο Βύντρα έκανε ένα εκπληκτικό σπριντ, έπαιξε δύο φορές το 1-2, με τον Φετφατζίδη να τον βγάζει τελικά τετ α τετ, αλλά τον Λουκά να μην μπορεί να πλασάρει σωστά..

 Το 2-1 έμεινε μέχρι το τέλος, πανηγυρίζουμε τη νίκη και την πρωτιά στον όμιλο και πλέον έχουμε αφήσει πίσω τη γκέλα με τη Γεωργία. Ακολουθούν τα δύο ματς με τη Μάλτα και είναι ευκαιρία να κρατηθούμε σε θέση πρόκρισης.

 Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

 Ελλάδα (Φερνάντο Σάντος): Σηφάκης, Σπυρόπουλος, Α. Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Βύντρα, Κατσουράνης, Καφές, Καραγκούνης, Σαμαράς (81' Μήτρογλου), Νίνης (15' Φετφατζίδης), Σαλπιγγίδης (87' Μανιάτης).

 Ισραήλ (Λουί Φερναντέζ): Αουάτ, Κέιμαν, Ραφαέλοφ, Σέχτερ, Κολάουτι (75' Mπαρντά), Aλμογκ Κοέν, Κόλσα, Μποντάρου (64' Βερμούτ), Νάτσο, Ταμίρ Κοέν (69' Ελρόι Κοέν), Γκέρσον.

 * Στο 13' τραυματίστηκε ο Νίνης και χάνει και αυτός το ματς του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ το Σάββατο, μετά τους Λέτο, Γκοβού, αφού οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για απουσία μίας εβδομάδας.

 * Η Εθνική Ελπίδων ηττήθηκε ξανά απ' την Τσεχία με 0-2 στην Τρίπολη και σε συνδυασμό με το 3-0 του πρώτου αγώνα αποκλείστηκε απ' τα playoff, με τους Τσέχους να είναι εκείνοι που προκρίνονται στα τελικά του Euro 2011.

8 σχόλια:

KANTHAR0S είπε...

Δόξα και τιμή στον Λουίς Φεναντέζ! Βγάλαμε όσες κάθετες δεν έχουμε βγάλει σε 2 χρόνια!

Laplace είπε...

Kαλημερα αδελφε μου
μετρια εμφανιση,κραταμε την νικη.μας κυνηγαει καταρα..κ ο Νινης εκτος απο το ματς με Μπαογκ..

ο φετφατζιδης πολυ καλος..ποιος βλακας τον απερριψε οταν ηρθε στην παιανια?

Unknown είπε...

Καλημέρα φίλε μου. Δούλευα και δεν το δα. Το άκουγα από ράδιο.

Mike είπε...

kanthar0s,
ενταξει ο Φερναντεζ τι φταιει; οι Ισραηλινοι αποντος του Μπεν Χαϊμ εχουν αμυνα για τα μπαζα. Παντως αυτος ο τροπος παιχνιδιου μας ταιριαζει.

Mike είπε...

Laplace δυστυχως για πολλοστη φορα πληρωνουμε το τιμημα της Εθνικης..

Πολυ καλος ο πιτσιρικας, ας οψονται οι δικοι μας που τον ειχαν απορριψει οταν ειχε δοκιμαστει σε ηλικια 10 ετων.. Δεν ξερω ποιοι ηταν τοτε υπευθυνοι..

Mike είπε...

καλημερα bear,
ενταξει αρκει που κερδισαμε!

KANTHAR0S είπε...

Και ο Μπεν Χάιμ να έπαιζε τα ίδια θα γινοντούσαν. Δεν μπορείς να παίζεις ζώνη σε ευθεία, να ανεβαίνεις στο κέντρο να μαρκαρεις, τα στόπερ να είναι μαούνες και να έχεις να αντιμετωπίσεις έναν αντίπαλο επιθετικό με ταχύτητα και καλό πρώτο βήμα.

Mike είπε...

Ναι δεν εχεις αδικο. Ειχαν τεραστιες τρυπες πισω και το συστημα τους δεν βοηθουσε.