15/10/10

Super Cup βόλεϊ: ΟΣΦΠ - Παναθηναϊκός 3-1. Δεν τα παρατάει ο Καζάζης, που δηλώνει αποφασισμένος να δώσει μάχη.


 Ο Παναθηναϊκός παρά την προσπάθεια δεν τα κατάφερε να κατακτήσει την πρώτη κούπα της σεζόν, αυτή του Σούπερ Καπ 2010 και γνώρισε την ήττα με 1-3 από τον Ολυμπιακό στο κλειστό του ΔΑΟΣ. 

 Οι παίκτες του Στέλιου Καζάζη ξεκίνησαν δυνατά και πάλεψαν για το καλύτερο μέχρι τέλος αλλά «λύγισαν». Η συνέχεια όμως είναι όλη δική τους αφού με πολύ δουλειά και προετοιμασία –κάτι που δεν πρόφτασαν να κάνουν μέχρι τώρα- θα είναι ανταγωνιστική σε όλες τις επίσημες διοργανώσεις της σεζόν.


ΔΗΛΩΣΕΙΣ

 Στέλιος Καζάζης (προπονητής): «Το ζητούμενο ήταν η διάρκεια στην απόδοσή μας και ατό το κάναμε για 1.5 σετ. Ήξερα ότι θα είχαμε καλά και κακά διαστήματα αλλά το ζητούμενο ήταν ότι στα άσχημα σημεία του αγώνα δεν μπορέσαμε να αντιδράσουμε. Αυτό είναι λογικό σε ένα βαθμό και είναι κάτι που θα το νιώσουμε για ακόμα ένα μήνα.

 Σωτήρης Πανταλέων (αρχηγός): «Δεν μπορέσαμε να σταματήσουμε τον Τζούριτς…. Ήταν ένα από τα σημεία του ματς που έκριναν τη νίκη. αναφορικά με τον παναθηναϊκό, ήταν ευτύχημα που κατέβασε ομάδα. Δεν βρίσκω δικαιολογίες, αλλά ακόμα είναι πολύ νωρίς. Δεν κάναμε σωστή προετοιμασία, παίζουμε λίγο καιρό μαζί και χρειάζεται υπομονή. Ο Ολυμπιακός είναι πιο έτοιμος από μας και γι’ αυτό κατέκτησε το Σούπερ Καπ. Ο χρόνος είναι μαζί μας όμως».

 Μπόγιαν Γιορντάνοφ (διαγώνιος): «Δεν είναι εύκολο να μιλάει κανείς μετά από ήττα. Θέλαμε όλοι πολύ να κερδίσουμε αυτόν τον τίτλο. Η «μάχη» συνεχίζεται ξεκινάει το πρωτάθλημα και πρέπει να «καθαρίσουμε» το μυαλό μας και να είμαστε έτοιμοι».

 Αχιλλέας Παπαδημητρίου (λίμπερο): «Ψαχνόμαστε ακόμα. Μόλις δυο μέρες κάναμε όλοι μαζί προπονήσεις. Δεν ήταν καλό ματς. Μετά το δεύτερο σετ και το 6-2 που μας ισοφάρισαν, είχαμε κάποιο εκνευρισμό και χάσαμε το ρυθμό μας. Αυτό συμβαίνει και λόγω του ότι μας λείπουν προπονήσεις όλοι μαζί».

Τα σετ: 3-1 (18-25, 25-15, 25-21, 25-18).     

ΟΣΦΠ (Γκουλινέλι): Ντεσπέιν 14 (8/20 επ., 4 μπλοκ, 2 άσοι, 55% υπ. - 35% άριστες), Γιαμπλόνσκι 8 (8/20 επ., 62% υπ. - 25% άριστες), Ζέκοφ 1, Κραλ 7 (3/9 επ., 4 μπλοκ), Ανδρεάδης 6 (1/4 επ., 4 μπλοκ), Τζούριτς 29 (22/39 επ., 6 μπλοκ, 1 άσο), Κουζούνης -λ 77% υπ. - 43% άριστες / Φιλίποβ, Φράγκος, Κοκκινάκης.

Παναθηναϊκός (Καζάζης): Ψάρρας 2, Πετρέας 4 (2/6 επ., 2 μπλοκ), Καστάρ 2 (2/9 επ., 69% υπ. - 31% άριστες), Γιορντάνοφ 16 (12/28 επ., 4 μπλοκ), Πανταλέων 8 (6/14 επ., 2 μπλοκ), Λάππας 11 (9/21 επ., 2 μπλοκ, 54% υπ. - 21% άριστες), Παπαδημητρίου -λ 76% υπ. - 48% άριστες) / Ντονάς 1 (1/5 επ.), Μηνούδης 2 (1/5 επ., 1 μπλοκ, 83% υπ. - 83% άριστες), Κόβατς, Γκενς 3 (2 άσοι). 
 
 Από εδώ
 
 * Αντικειμενικά δεν περιμέναμε κάτι περισσότερο από αυτό το παιχνίδι. Η ομάδα τελευταία στιγμή έμαθε ότι θα κατέβει με τους τρεις ξένους, με τον Γκενς ειδικά να έχει κάνει μόλις μία προπόνηση, ενώ γενικά όλη η προετοιμασία δεν έγινε κάτω από νορμάλ συνθήκες. Οι δηλώσεις Καζάζη και παιχτών δείχνουν σαφέστατα ότι η ομάδα είναι εντελώς ανέτοιμη. Ο χρόνος και η όρεξη για δουλειά είναι σύμμαχοι σε αυτή την προσπάθεια που γίνεται στο αντρικό βόλεϊ, του οποίου αγωνιούσαμε για την ύπαρξη πριν από μερικές εβδομάδες.

 * Πέρα απ' όλα αυτά ο Τζούριτς είναι παιχταράς και στη μέρα του δεν σταματιέται, ενώ αυτή τουλάχιστον τη στιγμή ο ΟΣΦΠ είναι πιο ομάδα από εμάς.

 * Ο Καζάζης είναι μεγάλος Παναθηναϊκός και για μία ακόμη φορά δήλωσε ότι δεν θα τα παρατήσει, αλλά είναι αποφασισμένος να δουλέψει και να δώσει μάχη. Δεν έχουμε υλικό για πέταμα. Ο Γιορντάνοφ μάλιστα μου άρεσε σήμερα, ο Γκαστάρ με προβλημάτισε αλλά πιστεύω να ανέβει. Επόμενος στόχος το πρωτάθλημα, όπου παιχνίδι με παιχνίδι θα δένουμε όλο και περισσότερο. Ας ελπίσουμε ότι θα μπορέσει η ομάδα να πρωταγωνιστήσει φέτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: