23/10/10

Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 108-61, μέσα στη γενική παρωδία της πρεμιέρας της Α1...


 Το πρώτο μισό της 1ης αγωνιστικής της Α1 μπάσκετ των ανδρών αποτέλεσε παρωδία για το άθλημα. Ο ΠΣΑΚ είχε προαναγγείλει με επίσημη ανακοίνωση την παράταση της απεργίας των καλαθοσφαιριστών για δεύτερη συνεχή εβδομάδα, αλλά οι πιέσεις και απειλές του ΕΣΑΚΕ ανάγκασαν τις ομάδες είτε να αγωνιστούν χωρίς τους Έλληνες, είτε να αγωνιστούν με έφηβους, είτε να δηλώσουν όλους τους παίχτες αλλά να μην τους χρησιμοποιήσουν.
 Στο δικό μας παιχνίδι ο ΠΑΟΚ κατέβηκε στο ΟΑΚΑ μόνο με τους 5 ξένους παίχτες, οι οποίοι και αγωνίστηκαν σε ολόκληρο τον αγώνα απέναντι στον πλήρη Παναθηναϊκού. Κάτω από αυτές τις συνθήκες δεν χωράει καμία κουβέντα για μπάσκετ, παρά μόνο το τελικό 108-61 που θα μείνει στην ιστορία ως η μεγαλύτερη νίκη του Παναθηναϊκού απέναντι στον ΠΑΟΚ.

 Τα δεκάλεπτα: 27-14, 54-22, 84-37, 108-61.

 Οι συνθέσεις και οι πόντοι των ομάδων:

 Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Τέπιτς 14 (4/4 διπ., 2/3 τριπ., 6 ασίστ), Μάριτς 10 (5/6 δίποντα, 7 ριμπ.), Περπέρογλου  12 (2/2 διπ., 3/3 τριπ.), Μπατίστ 6, Φώτσης 14 (7/9 δίποντα), Σάτο 4, Νίκολας 16 (4/5 τριπ.), Τσαρτσαρής 3, Διαμαντίδης 3, Βουγιούκας 4, Καλάθης 12, Καϊμακόγλου 10 (2/3 τρίποντα).

 ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Μάρσαλ 10, Μακ Γκραθ, Σιμς 20, Γκρέι 20, Γκεσέφσκι 11.

 Από κει και πέρα προσωπικά νιώθω ντροπή και θλίψη για την εικόνα στα σημερινά γήπεδα (τα ίδια θα δούμε και αύριο) και να πω ότι η απεργία δεν γίνεται για τους εκατομμυριούχους παίχτες των ΠΑΟ, ΟΣΦΠ αλλά για όλους τους υπόλοιπους, των μικρότερων ομάδων και κυρίως της Α2 κατηγορίας, που είναι απλήρωτοι για μήνες, είναι ανασφάλιστοι, χωρίς ιατρική περίθαλψη και με πολύ χαμηλούς μισθούς που μετά τα 30κάτι τους χρόνια τους αφήνουν αβέβαιους.
 Προσωπικά συμμερίζομαι απόλυτα την στάση του ΠΣΑΚ. Μπορεί σαν φίλαθλος να αρέσκομαι στο να παρακολουθώ αγώνες, αλλά εδώ μιλάμε για εργασιακά δικαιώματα, οπότε η δική μου ευδαιμονία πάει περίπατο απέναντι στο δίκαιο.

 * Ο Μπουρούσης από την στιγμή που αγωνίστηκε στο παιχνίδι του ΟΣΦΠ με τον Άρη θα πρέπει εδώ και τώρα να παραιτηθεί από τη θέση του αντιπροέδρου του ΠΣΑΚ. Ντροπή!

 * Παναθηναϊκός και ΟΣΦΠ μπορεί να επικαλούνται την ανάγκη του να έχουν παιχνίδια ώστε να ανταπεξέλθουν στις μεσοβδόμαδες υποχρεώσεις στην Ευρωλίγκα, για να δικαιολογήσουν το σπάσιμο της απεργίας, αλλά εγώ προσωπικά απογοητεύτηκα απ' την ομάδα μου (οι άλλοι δεν με ενδιαφέρει τι κάνουν). Απογοητεύτηκα πρώτα απ' τον Διαμαντίδη (είναι και μέλος του ΠΣΑΚ) και κατόπιν απ' τους Τσαρτσαρή, Φώτση, Περπέρογλου, Βουγιούκα, Καϊμακόγλου, που δεν σεβάστηκαν τους συναθλητές τους. Ας πήγαιναν χωρίς ματς να παίξουν με την ΤΣΣΚΑ (λες και με τον ΠΑΟΚ έπαιξαν αγώνα, προπόνηση έκαναν) και στην τελική ας έχαναν ένα ματς. Από πότε κύριοι ένα ματς μπαίνει πάνω από το δίκαιο, την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη;

 * Καληνύχτα και επίσημα στο ελληνικό μπάσκετ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: