21/10/10

Παναθηναϊκός - Ρούμπιν Καζάν 0-0. Ήθελε αλλά δεν μπορούσε ο Παναθηναϊκός, που πλήρωσε τις σημαντικότατες απουσίες


 Για την 3η αγωνιστική του Champions League ο Παναθηναϊκός ήρθε ισόπαλος 0-0 με την Ρούμπιν Καζάν στο ΟΑΚΑ κι έχασε έδαφος όσον αφορά στην προσπάθεια για πρόκριση στους "16".
 Η ομάδα χθες προσπάθησε πολύ και έπαιξε αυτό που μπορούσε. Για πρώτη φορά φέτος νομίζω ότι είδαμε απ' τον Παναθηναϊκό πολλά τρεξίματα. Δυστυχώς η θέληση και η προσπάθεια δεν αρκούσε, αφού πληρώσαμε τις πολύ σημαντικές απουσίες. Κι αν η απουσία του Ζιλμπέρτο δεν φάνηκε καθόλου γιατί ο Σιμάο έκανε πολύ μεγάλο ματς, εκείνες των Γκοβού, Νίνη, Λέτο στοίχισαν. Θεωρώ πως αν έπαιζαν οι δύο εκ των τριών ο Παναθηναϊκός θα είχε πάρει την πολύτιμη νίκη που θα τον έβαζε για τα καλά στο δρόμο της πρόκρισης. Πέραν του Σιμάο καλό ματς έκανε και ο Μπουμσόνγκ, τον οποίο πολλοί βιάστηκαν να τελειώσουν, ενώ θετικοί ήταν ο Μαρίνος κι ο Βύντρα.

 Στο πρώτο ημίχρονο υπήρχε κινητικότητα, πίεση και διάθεση απ' τους γηπεδούχους να επιτεθούν. Μεγάλες ευκαιρίες δεν έγιναν, αλλά τουλάχιστον υπήρξαν κάποιες καταστάσεις στην άμυνα των πρωταθλητών Ρωσίας.
 Στο δεύτερο ημίχρονο, όπως αναμενόταν, οι Καραγκούνης, Κατσουράνης κουράστηκαν και άργησαν να αντικατασταθούν απ' τους Χριστοδουλόπουλο και Πλεσί. Ο Γκαρσία έμεινε αναγκαστικά στο ματς και στο 77' πέρασε ο Μαυρίας αντί του Μαρίνου, με τον πιτσιρικά να γίνεται ο νεαρότερος Έλληνας παίχτης που αγωνίζεται στο Champions League παίρνοντας το ρεκόρ απ' το Νίνη, σε ηλικία 16 ετών και 8 μηνών, ενώ έγινε και συνολικά ο δεύτερος νεαρότερος στην ιστορία της διοργάνωσης μετά τον Μπαμπαγιάρο, που είχε αγωνιστεί με την Άντερλεχτ σε ηλικία 16 ετών και 3 μηνών.

 Μάλιστα απ' το 80' μέχρι και τη λήξη του αγώνα ο Παναθηναϊκός ήταν αρκετά δραστήριος, έχασε μαζαμένες ευκαιρίες για γκολ, πέτυχε κι ένα με τον Σισέ που ήταν όμως οριακά οφσάιντ, αλλά δυστυχώς έμεινε στο 0-0 και έχασε μεγάλη ευκαιρία για να ξαναμπεί δυνατά στη διεκδίκηση της πρόκρισης, απέναντι σε μία ομάδα που σε καμία περίπτωση δεν αποτελούσε φόβητρο.
 Πλέον τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα, με τον Παναθηναϊκό να πρέπει να κάνει δύο "2" σε Ρωσία και Δανία για να προκριθεί τελικά στους "16". Κάτι που δεν είναι αδύνατο, αλλά αρκετά δύσκολο.

 Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

 Παναθηναϊκός (Νίκος Νιόπλιας): Τζόρβας, Σπυρόπουλος, Σαριέγκι, Μπουμσόνγκ, Βύντρα, Σιμάο, Καραγκούνης (61' Πλεσί), Κατσουράνης (61' Χριστοδουλόπουλος), Μαρίνος (79' Μαυρίας), Λουίς Γκαρσία, Σισέ.

 Ρούμπιν Καζάν (Κουρμπάν Μπερντιέβ): Ριζικόφ, Ανσάλντι, Σέζαρ Νάβας, Ριαζάντσεφ, Κασάεφ (85` Μπιστρόφ), Νομπόα, Καλέσιν, Μποκέτι, Καραντενίζ (67' Μάρτινς), Νάτσο, Κορνιλένκο.

 * Δυστυχώς μέτρησαν πολύ οι απουσίες της μαγικής τριπλέτας. Είναι άλλο να λείπει κάθε φορά κι από ένας κι άλλο σε τέτοιο ματς να λείπουν ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΜΑΖΙ!

 * Κρατάμε μόνο την προσπάθεια των υπολοίπων και το ρεκόρ του Μαυρία και πλέον ρίχνουμε προσοχή αποκλειστικά στα δύο σερί ντέρμπι με ΑΕΚ, ΟΣΦΠ. Την Ρούμπιν την ξανασκεφτόμαστε μετά.

 * Με 2 νίκες στα ντέρμπι γινόμαστε μεγάλο φαβορί για τον τίτλο. Καλή μας τύχη!

5 σχόλια:

Unknown είπε...

Ονειρο ήταν κι έφυγε. Καλησπέρες

lt.aldo raine είπε...

elpizw na katalavan oloi oti i 4da mprosta einai anantikatastati.
na min ta ksanapo gia tous "2" tha gino kourastikos.
episis o simao giati den paizi vasikos eipame?? to paidi xthes etrexe kai markare gia 6! kai den eimai katholou ipervolikos

Mike είπε...

bear καλησπερα,
κριμα...

Mike είπε...

aldo, καθολου υπερβολικος για Σιμαο, αυτο εκανε!
Απλως το προβλημα με Σιμαο ειναι μονο κοβει, δεν κανει τπτ αλλο. Η τετραδα που λες αποτελειται απο παιχταραδες. Οι αναπληρωματικοι δεν τους φτανουν ουτε στο μισο..

lt.aldo raine είπε...

ε άμα έκανε και αλλα...δεν θα έπαιζε στο παο αλλα στην ρεάλ:) διπλα στον ζιλμπέρτο η τον πλεσις...δεν νομίζω να φαίνεται τόσο πολύ αυτό το πρόβλημα.